reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Moja koleżanka oddawała swojego synka do żłobka i była bardzo zadowolona. Nie było prywatne, ale mało dzieci i jedna pani miała na oku najwyżej 4 maluchów! jedzonko super, codziennie inny jadłospis a młody chodził chętnie (tylko wstawania porannego nie lubił). Jak będę musiała to też tam oddam. Ale mam nadzieję że nie będę musiała jeśli mi sie tryb pracy nie zmieni - najwyżej wynajmę nianię na parę godz w tyg.

reklama
Ja bardzo bym chciała siedzieć z Małą w domu jak najdłużej - zresztą mam cichą nadzieję że uda mi się zajść szybko w drugą i trzecią ciążę - i że najbliższe latka upłyną mi na rodzeniu i wychowywaniu potomków:-) - wiem że to" niedzisiejsze" podejście, ale ja jestem szczęśliwa zajmując się domem i mam nadzieję że macierzyństwo też będzie dla mnie przede wszystkim radochą!

momi rzeczywiscie niecodziennie sie słyszy o takim podejsciu zycze wam jak najwiekrzej najsłodszej gromadki biegającej koło mamusi i tatusia ;-)
asia super ze wszystko wporządku
sylka co do rozmiaru 68 to jeszcze zależy od dziecka i czy to duża rozmiarówkaale możesz brac pod uwage że to od 6 -9 miesiecy no ewentualnie 12( duży rozmiar małe dziecko )

Dziewczyny do żłobka nie oddaje dziecka z koniecznosci bo tak na upartego to dalibyśmy sobie rade tak jak do tej pory ale mój kacper tak uwielbia kontakt z dziecmi że aż zal go tego pozbawic . Sąsiadka ma synka 3 letniego jak jesteśmy u nich to młody jest w raju jak widzi goniące smiejące bawiace sie dziecko a w domu to jest sam z zabawkami i ze mną albo z mężem a ile mozna spedzac czasu z dzieckiem na podłodze bawiąc sie . A gdzie inne obowiązki znam opinie o tym złobku od sąsiadki i ona była bardzo zadowolona z "cioc " i ogólnie z całego żłobka . Ja troszke zapóźno podjełam decyzje końcem czerwca wiec czekaliśmy do 1 sierpnia (bo żłobek był zamkniety wakacje) żeby kacpra zapisać i już było za późno:no: a tak wogóle to w tym żłobku pracowała ciocia mojego męża i zna te panie także jestem spokojna .

Momi maszfajne podejscie do zycia ja tez zawsze chcialam zajmowac sie dziecmi i domem tylko nie rozumiem dlaczego gdy rozmawialam o tym z ludzmi to prawie pukali sie po glowie :no: musiala bym sie czuc gorsza ze wybralam takie zycie okreslenie ,,kura domowa'' mowi samo za siebie
teraz tez jak spotkam kogos i mowie ze spodziewam sie 3 dziecka to tak na mnie patrza ze robi mi sie glupio i czuje sie gorsza jakbym miala patologiczna rodzine
przeciez to co robimy jako matki to najciezsza praca na swiecie my ksztaltujemy ten swiat wychowujac nasze dzieci na madrych i dobrych ludzi NIKT TEGO NIE DOCENIA

Momi - to takie nietypowe zwlaszcza,ze jestes z Wa-wy:-D, a tam najwiekszy wyscig szczurow,
ja nie musze o zlobkach myslec, w Gdansku sa obie babcie, poza tym mala bede zabierac do siebie do pracy tez, obok jest park wiec spoko, nie bede siedziec w firmie juz po 8-10godz:no: tylko niektore sprawy z domu przez internet a firmie po 2- 4 godz dziennie, na urlopie firme bede monitorowala bo to 5min od domu;-) tak czy inaczej moja sytuacja jest super bo zero stresu z jakims pogietym szefem

wczoraj byłam u lekarza:) mala czuje sie oki po mojej chorobie, urosła ! pai powiedziala ze długie nogi bedzie miała:) wkoncu laska bedzie!
Dzisiaj zafundowałam sobie paznokietki akryloe, odrazu samopoczucie mi sie poprawiła, bo jakos ostatnio to ciagle mysle ze brzydko wyglaldam , kobietki musimy dbać o siebie w czasie ciązy zeby nie zostać dewotkami jak to niektore z siebie robią hihi ja ciuszkow tez mam juz mnostwo jak ,jak zainstaluje program to powklejam zdjecia, pozdrawiam:)

Na szczescie tez nie musze oddawac dziecka do zlobka - bede mogla je spkojnie zabierac do pracy. Podejrzewam ze przez to bede musiala dluzej zostac, ale najwazniejsze jest to ze dziecko bedzie blisko mnie no i bede mogla karmic dluzej piersia. Prace mam na pol etatu takze jak bede muaial zostac nieco dluzej to nic sie nie stanie:-)

Momi i Helenka jesteście wzorami do naśladowania.:tak::tak::-):-)
Kiedy byłam nastolatką i czytałam książki Małgorzaty Musierowicz( tak jak mama rodziny)
zawsze marzyłam, żeby dzieci wychować samemu a nie jakieś tam opiekunki.
ale teraz jeszcze nie wiem co zrobię. Najchętniej oddałabym babci pod opiekę. ale jeszcze sie zobaczy, a jak nie to pójdę na wychowawczy:happy2:

Faceci sa jak male dzieci, chcialam zeby A... dzisiaj wrocil szybciej do domu bo jestem sama i trozke mii smutno, a on na to ze jedzie do rodzicow, choc wcale nie musi bo jutro na dwa dni do nich jedziemy! mam go dosyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Asia jak się cieszę , że wszystko już w porządku:tak::tak::tak:

a dlaczego nigdzie nie ma ciuszków rozmiar 64 ?
zresztą jeszcze w sklepach nie patrzyłam, ale w marketach nie ma:no:

mam na oku kombinezon o długości tułowia 31cm, a nogawki 22, tylko ,ze te nogawki są odsuwane z zamkniętą stópką. koleś podaje , ze to rozmiar 0-6 miesięcy. jak to sie ma w praktyce. jak macie już kombinezony to proszę zmierzcie je:tak:

Do góry