Moja koleżanka oddawała swojego synka do żłobka i była bardzo zadowolona. Nie było prywatne, ale mało dzieci i jedna pani miała na oku najwyżej 4 maluchów! jedzonko super, codziennie inny jadłospis a młody chodził chętnie (tylko wstawania porannego nie lubił). Jak będę musiała to też tam oddam. Ale mam nadzieję że nie będę musiała jeśli mi sie tryb pracy nie zmieni - najwyżej wynajmę nianię na parę godz w tyg.
reklama
Ja bardzo bym chciała siedzieć z Małą w domu jak najdłużej - zresztą mam cichą nadzieję że uda mi się zajść szybko w drugą i trzecią ciążę - i że najbliższe latka upłyną mi na rodzeniu i wychowywaniu potomków:-) - wiem że to" niedzisiejsze" podejście, ale ja jestem szczęśliwa zajmując się domem i mam nadzieję że macierzyństwo też będzie dla mnie przede wszystkim radochą!
madzka
Sierpniowa mama'06 Zadomowiona(y)
momi rzeczywiscie niecodziennie sie słyszy o takim podejsciu zycze wam jak najwiekrzej najsłodszej gromadki biegającej koło mamusi i tatusia ;-)
asia super ze wszystko wporządku
sylka co do rozmiaru 68 to jeszcze zależy od dziecka i czy to duża rozmiarówkaale możesz brac pod uwage że to od 6 -9 miesiecy no ewentualnie 12( duży rozmiar małe dziecko )
Dziewczyny do żłobka nie oddaje dziecka z koniecznosci bo tak na upartego to dalibyśmy sobie rade tak jak do tej pory ale mój kacper tak uwielbia kontakt z dziecmi że aż zal go tego pozbawic . Sąsiadka ma synka 3 letniego jak jesteśmy u nich to młody jest w raju jak widzi goniące smiejące bawiace sie dziecko a w domu to jest sam z zabawkami i ze mną albo z mężem a ile mozna spedzac czasu z dzieckiem na podłodze bawiąc sie . A gdzie inne obowiązki znam opinie o tym złobku od sąsiadki i ona była bardzo zadowolona z "cioc " i ogólnie z całego żłobka . Ja troszke zapóźno podjełam decyzje końcem czerwca wiec czekaliśmy do 1 sierpnia (bo żłobek był zamkniety wakacje) żeby kacpra zapisać i już było za późno
a tak wogóle to w tym żłobku pracowała ciocia mojego męża i zna te panie także jestem spokojna .
asia super ze wszystko wporządku
sylka co do rozmiaru 68 to jeszcze zależy od dziecka i czy to duża rozmiarówkaale możesz brac pod uwage że to od 6 -9 miesiecy no ewentualnie 12( duży rozmiar małe dziecko )
Dziewczyny do żłobka nie oddaje dziecka z koniecznosci bo tak na upartego to dalibyśmy sobie rade tak jak do tej pory ale mój kacper tak uwielbia kontakt z dziecmi że aż zal go tego pozbawic . Sąsiadka ma synka 3 letniego jak jesteśmy u nich to młody jest w raju jak widzi goniące smiejące bawiace sie dziecko a w domu to jest sam z zabawkami i ze mną albo z mężem a ile mozna spedzac czasu z dzieckiem na podłodze bawiąc sie . A gdzie inne obowiązki znam opinie o tym złobku od sąsiadki i ona była bardzo zadowolona z "cioc " i ogólnie z całego żłobka . Ja troszke zapóźno podjełam decyzje końcem czerwca wiec czekaliśmy do 1 sierpnia (bo żłobek był zamkniety wakacje) żeby kacpra zapisać i już było za późno
a tak wogóle to w tym żłobku pracowała ciocia mojego męża i zna te panie także jestem spokojna .helena-lidia
Styczniowe mamy'08
Momi maszfajne podejscie do zycia ja tez zawsze chcialam zajmowac sie dziecmi i domem tylko nie rozumiem dlaczego gdy rozmawialam o tym z ludzmi to prawie pukali sie po glowie
musiala bym sie czuc gorsza ze wybralam takie zycie okreslenie ,,kura domowa'' mowi samo za siebie
teraz tez jak spotkam kogos i mowie ze spodziewam sie 3 dziecka to tak na mnie patrza ze robi mi sie glupio i czuje sie gorsza jakbym miala patologiczna rodzine
przeciez to co robimy jako matki to najciezsza praca na swiecie my ksztaltujemy ten swiat wychowujac nasze dzieci na madrych i dobrych ludzi NIKT TEGO NIE DOCENIA
musiala bym sie czuc gorsza ze wybralam takie zycie okreslenie ,,kura domowa'' mowi samo za siebie teraz tez jak spotkam kogos i mowie ze spodziewam sie 3 dziecka to tak na mnie patrza ze robi mi sie glupio i czuje sie gorsza jakbym miala patologiczna rodzine
przeciez to co robimy jako matki to najciezsza praca na swiecie my ksztaltujemy ten swiat wychowujac nasze dzieci na madrych i dobrych ludzi NIKT TEGO NIE DOCENIA
Anja78
matka superstar
Momi - to takie nietypowe zwlaszcza,ze jestes z Wa-wy
, a tam najwiekszy wyscig szczurow,
ja nie musze o zlobkach myslec, w Gdansku sa obie babcie, poza tym mala bede zabierac do siebie do pracy tez, obok jest park wiec spoko, nie bede siedziec w firmie juz po 8-10godz
tylko niektore sprawy z domu przez internet a firmie po 2- 4 godz dziennie, na urlopie firme bede monitorowala bo to 5min od domu;-) tak czy inaczej moja sytuacja jest super bo zero stresu z jakims pogietym szefem
, a tam najwiekszy wyscig szczurow,ja nie musze o zlobkach myslec, w Gdansku sa obie babcie, poza tym mala bede zabierac do siebie do pracy tez, obok jest park wiec spoko, nie bede siedziec w firmie juz po 8-10godz
tylko niektore sprawy z domu przez internet a firmie po 2- 4 godz dziennie, na urlopie firme bede monitorowala bo to 5min od domu;-) tak czy inaczej moja sytuacja jest super bo zero stresu z jakims pogietym szefemjoooaaa1
Styczniowe mamy'08
wczoraj byłam u lekarza
mala czuje sie oki po mojej chorobie, urosła ! pai powiedziala ze długie nogi bedzie miała
wkoncu laska bedzie!
Dzisiaj zafundowałam sobie paznokietki akryloe, odrazu samopoczucie mi sie poprawiła, bo jakos ostatnio to ciagle mysle ze brzydko wyglaldam , kobietki musimy dbać o siebie w czasie ciązy zeby nie zostać dewotkami jak to niektore z siebie robią hihi ja ciuszkow tez mam juz mnostwo jak ,jak zainstaluje program to powklejam zdjecia, pozdrawiam
Dzisiaj zafundowałam sobie paznokietki akryloe, odrazu samopoczucie mi sie poprawiła, bo jakos ostatnio to ciagle mysle ze brzydko wyglaldam , kobietki musimy dbać o siebie w czasie ciązy zeby nie zostać dewotkami jak to niektore z siebie robią hihi ja ciuszkow tez mam juz mnostwo jak ,jak zainstaluje program to powklejam zdjecia, pozdrawiam
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Na szczescie tez nie musze oddawac dziecka do zlobka - bede mogla je spkojnie zabierac do pracy. Podejrzewam ze przez to bede musiala dluzej zostac, ale najwazniejsze jest to ze dziecko bedzie blisko mnie no i bede mogla karmic dluzej piersia. Prace mam na pol etatu takze jak bede muaial zostac nieco dluzej to nic sie nie stanie:-)
sylka_k
mama styczniowa 2008
Momi i Helenka jesteście wzorami do naśladowania.
:-):-)
Kiedy byłam nastolatką i czytałam książki Małgorzaty Musierowicz( tak jak mama rodziny)
zawsze marzyłam, żeby dzieci wychować samemu a nie jakieś tam opiekunki.
ale teraz jeszcze nie wiem co zrobię. Najchętniej oddałabym babci pod opiekę. ale jeszcze sie zobaczy, a jak nie to pójdę na wychowawczy

:-):-)Kiedy byłam nastolatką i czytałam książki Małgorzaty Musierowicz( tak jak mama rodziny)
zawsze marzyłam, żeby dzieci wychować samemu a nie jakieś tam opiekunki.
ale teraz jeszcze nie wiem co zrobię. Najchętniej oddałabym babci pod opiekę. ale jeszcze sie zobaczy, a jak nie to pójdę na wychowawczy

joooaaa1
Styczniowe mamy'08
Faceci sa jak male dzieci, chcialam zeby A... dzisiaj wrocil szybciej do domu bo jestem sama i trozke mii smutno, a on na to ze jedzie do rodzicow, choc wcale nie musi bo jutro na dwa dni do nich jedziemy! mam go dosyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reklama
sylka_k
mama styczniowa 2008
Asia jak się cieszę , że wszystko już w porządku

a dlaczego nigdzie nie ma ciuszków rozmiar 64 ?
zresztą jeszcze w sklepach nie patrzyłam, ale w marketach nie ma
mam na oku kombinezon o długości tułowia 31cm, a nogawki 22, tylko ,ze te nogawki są odsuwane z zamkniętą stópką. koleś podaje , ze to rozmiar 0-6 miesięcy. jak to sie ma w praktyce. jak macie już kombinezony to proszę zmierzcie je

a dlaczego nigdzie nie ma ciuszków rozmiar 64 ?
zresztą jeszcze w sklepach nie patrzyłam, ale w marketach nie ma

mam na oku kombinezon o długości tułowia 31cm, a nogawki 22, tylko ,ze te nogawki są odsuwane z zamkniętą stópką. koleś podaje , ze to rozmiar 0-6 miesięcy. jak to sie ma w praktyce. jak macie już kombinezony to proszę zmierzcie je