reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam!
Estera - gratulacje z okazji wczorajszego zaliczenia! Pandorax ja tez mam mało ubranek na 56 najwięcej mam 62.Chociaz zwazając na rozmiary moje i męża to pewnie najpierw bedziemy uzywać 56:-)
Albiniec ja będę rodzić w Iatrosie to taka kameralna klinika. W Damianie jest drożej i powoli zaczyna się tam robic taka fabryka rodzenia jak na Żelaznej. W Iatrosie płacę 5600 (odkładam od pewnego czasu) i tu mam wszystko czyli cc, znieczulenie, 4 doby pobytu w pokoju jednoosobowym z łazienką + opieka połoznej, obecnośc męza przy cc i w pokoju (może tam spać ale nie dostanie jedzenia) opiekę neonatologa i chirurga (kontrola stawów biodrowych), szczepienia i badania na fenyloketonurię i tarczycę oraz zapewniona immunoglobulinę dla mnie (mamy niezgodnośc serologiczną, nie wiem czy dalej jest problem z immunoglobuliną w szpitalach?). Po podliczeniu wszystkiego wychodzi trochę wiecej niz na Żelaznej a ja mam pewnośc, ze nik mi nie powie ze nie ma np. mojej połoznej , pokoju czy anestezjologa do zzo. Acha - to właśnie na Żelaznaj tak potraktowano moją szwagierkę a na Karowej kolezankę.:-(
A Mieszko chyba się znowy odwrócił bo robił coś dziwnego w nocy i miałam wystający brzuch z prawej strony - nie wiem co on kombinuje:-D wyglądało to zabawnie:-)

reklama
Dzieki z tą glukozą mi przed podaniem glukozy wykazało 83 a po 1h 103 wiec jest oki- ufff odetchnęłam, bo troche sie naczytałam o cukrzycy w ciąży:) mi tez kapię już z cycków hihihi fajne uczucie które przygotowuje stopniowo do przyjęcia dziecka.
Mały wierci sie i kopie , szkoda ze na usg nie można chodzic codziennie:P tylko jak u mnie co 2 tyg, uwielbiam na Niego patrzeć. pozdrawiam

witajcie Kochane
ja niestety znowu na sekudnke... ostatnio nie bylo u nas sieci- tzn. u moih rodzicow, a dzis mam jakies dziwne bole brzucha,a sa chrzciny- nie wiem jak tam wysiedze jak ledwo co przed kompem siedze,a mamy tam spac... oczywiscie nie dostalam zaswaidczenia, bo jeste w ciazy i mam cywilny... bylam wtedy taka wkurzonba....
grrrrr.....
Jesó ale ten brzuchboli, w okloicy zoladka..... masakra... uciekam.....
bardzo za wami tesknie..... we wtorek mojego taty nie ma wiec przyjde tu na troszke dluzej....
3mam za was mocno kciuki buziaki....

Wlasnie sie dowiedziala, ze jutro ma nas odwiedzic tesciowa. Nie mam nic przeciwko niej i odwiedzinom, ale wybrala moment, kiedy ja chcialam pobyc troche z mezem. Ostatnio nie mamy wiele czasu dla siebie. Najblizsze 2 weekendy spedze sama, wiec myslalam ze ten chociaz wspolnie; A tu nici z tego:-(

no tak Paulinek- tesciowie hihihhi! zawsze w odpowiednim momencie...
Co do wieku mojej siostry- to jej druga ciaza i jak najbardziej wskazana bo w listopadzie konczy 30 - stke. Twoja faktycznie nie ma sie co spieszyc hihihi.
Dzidzia- szkoda ze nie dasz rady z nami klikac na bierzaco.
Esti- ja nadal trzymam kciuki za egzamin
u nas od 3 dni leje- nie wychodze na zewnatrz- chyba ze wyrzucic smieci.
Anja- pisz po ginku jak tam? ja wczoraj wieczorem po kolacji wazylam 68 kilo!!!!!!!!! to zdecydowanie za duzo ( przed ciaza 52 kilo). dostalam juz ochrzan od mojej psiapsiolki ze tyle ona wazyla w 9 a nie w 6 miesiacu i ze sie to zle skonczy jak nie przestane jesc slodyczy

Paulinek, lipa z tą teściową - a nie da rady jej powiedzieć że to kiepski termin na wizytę? Moja mama też ma takiego cela, ale tylko telefonicznie - bo mieszka ponad 200 km od nas, ale zawsze dzwoni np wtedy gdy Mążuś właśnie wrócił z pracy i siadamy do kolacji itp.
Pumi, podobno w ciąży można przytyć od 11 do 16 kg, ale to jeśli przed był średni wskaźnik IBM, jeśli mniejszy to wtedy tyje sie więcej. Musiałabym sprawdzić szczegóły, jeśli Cie to interesuje.

Witam mamuśki:-):-)
Ja już po szkole i po egzaminie!Kolejna 5;-).Dzięki za trzymanie kciuków Pumi:tak:
A dzisiaj od samego rana miałam pecha:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Najpierw zaspałam na egzamin, miałam na 9 a wstałam o 8:30:crazy::crazy::crazy:, a potem nie mogłam się dodzwonić po taksówkę, jakaś paranoja!Ciągle było zajęte! Ale po 15 minutach:angry::angry::angry: się udało!Do szkoły dotarłam o 9;10 i się okazało że zdążyłam, bo nasza pani zapała, uffffffffffffff

Anja życzę miłej wizyty u kosmetyczki, nie ma to jak relaks.Zrób sobie jeszcze masaż twarzy i algi, świetnie relaksuje:-).Czekamy na sprawozdanie z wizyty u ginka:-)

A ja jutro na obiad chcę upiec kurczaka, ma któraś jakiś dobry przepis?To poproszę o propozycje:-p

reklama
Esti- to supcio!!! kujonie hihihihi!!!!
lapie depresje- pod tytulem : nie podobam sie sobie. wlosy mi wypadaja i wogole sie nie chca ukladac, dupsko mam wielkie jak u slonia, w niczym sie sobie niepodobam.....:baffled:, buzia wyglada jak ksiezyc w pelni.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry