reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Kurna mać. Wypełniam dzienniczek praktyk i już mam dość :\ Praktyki pedagogiczne są do dupy... I na dodatek jeszcze muszę jakieś konspekty powymyślać. :angry:

A ja dzis mam mega szczesliwy dzien: pojechalismy po lozeczko do wielkiego dzidziowego sklepu. I oczywiscie jak zwykle nie maja na magazynie ani car seatu ani lozeczka- trzeba zamawiac. Za tydzien maja dzwonic czy moge juz jechac odebrac hihihi. zaplacilam 200$ zadatku - musze jeszcze 250$ doplacic. Kupilismy tez materac w niebieskie baranki i zielone przesieradlo jakie chcialam dokupic do kompletu poscieli. zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac hihih. Oczywiscie jak wpadlam na dzial z ciuszkami to wydalam na same ubranka 150$ i jeszcze sliczne rozowe tenisoweczki hihihi. Szal zakupowy mnie dopadl

Witam z samego rana :baffled:
Jakieś dziwne sny ostatnio mnie znowu dopadły... Na dodatek chyba mi się skurcze łydek zaczęły robić... Ała.
Idę szykować się na uczelnię, cały dzień będę tam siedzieć :crazy:

Dzień dobry mamusie!
Pandorax jeśli chodzi o opinie kobiet po trudnym porodzie to się nie przejmuj zbytnio.To naturalne,że jak jesteś w takim stresie bo coś jest nie tak to wszystko żle wspominasz.Także jeśli te opinie,o których piszesz miały ciążę zagrożona albo powikłania w tle to nie ma co się przejmować.W końcu lekarze nie ponosza za to winy tylko staraja sie pomóc.Ja na temat szpitali w naszym miescie też czytałam różne opinie.Najgorsze zdanie mają właśnie te mamy z komplikacjami...

Życze Wam miłego dnia!Wczoraj przyleciała moja psiapsiółka z Anglii i przywiozła całą siatę ciuszków dla mojej Zuzi :) jakie one słodkie :happy2:

hełoł!!:-)
Witam po weekndzie...Wszystkie mamusie. Witam tez nowa mamusie, ktora cos pozno sioe do nas przyłączyła- ale co tam lepiej pozno niz wcale:tak:
Dzidzia- jak tylko bedziesz miała dostep do sieci to pisz co u Ciebie. no i gdzie te obiecane zdjecia?
Magcha- wcale Ci sie nie dziwie, że chcesz rodzic w prywatnej klinice. Ja tez sie boje tych masówek. Teraz po aferze we wrocławskim szpitalu wojewodzkim- o tych gronkowcach i paciorkowcach wsrod noworodkow i kobiet po cesarce to zaczynam sie bac...Ale trudno...
Pandorax- to oczywiste,że wolisz towarzystwo meza a nie mamy przy porodzie.
Pumi- Twoj szał zakupowy to juz nam sie tez chyba udzielił. Jako jedna z pierwszych zaczelas kompletowac wszystko do kupy. A my bierzemy przykład z Ciebie:-D

My bylismy z mezusiem w sobote ogladac wozki. Moja siestra pracuje w duzym sklepie z calym zapotrzebowaniem dla dzieciakow. poczawszy od majteczek, po jedzonko, ciuchy, akcesoria do kompieli skonczywszy na wzokach. No i....zarezerwowalismy wozek:-DPodróbka MUTSY, ale podobno wyszly te wozki z tej samej fabryki co mutsy. Jedyne co- to nie maja takich perfekcyjnych wykonczen- tzn gdzies nitka wystaje i no i nie maja łozyskowanych kół!!!Ale po diabła mi to!!Poza tym wozek ma to samo co te oryginalne, wyglad ten sam, kola duze pompowane, poza tym w komplecie jest stelaz, gondola, spacerowka, ochraniacz na nogi do spacerowki i torba. A cena- 1200 zle. Szok normalnie szok:-)Ja to juz bym od razu go brała ale moj maz- ze swoim stoickim spokojem powiedział- "ale mysiaczku my przeciez mamy remont za tydzien i nie bedzie gdzie postawic tego wozka". Wiec wpałcilismy zaliczke i zarezerwowalismy fure dla malucha:-DAle jestem szczesliwa. Juz sie pozytwnie nakreciłam:-D

mnie czeka dzis wycieczka o wawy:crazy:, lece samolotem a wracam pociagiem, aby 10h w pociagu nie siedziec! a samochodem po tych naszych drogach przed 1 list to kamikadze! wszystko spoko tylko nie wiem czy dam rade zalatwic wszystko dzis w wawie i zdazyc na pociag, bo ostatni pociag do gdanska mam na 19:no::no::no: jakby co to bede spala na dworcu, :nerd: luzik! papa

Nam brakuje tylko drobiazgów żeby mieć całą wyprawkę w komplecie.Muszę kupic 2 przescieradełka do łóżeczka i łańcuszek do smoczka.Kombinezonik dzisiaj kupuję :happy: Poza tym takie rzeczy jak spirytus czy herbatki na kolki.Naprawde drobiazgi.No i wyprawka dla mamy do szpitala...Fakt,że właściwie wszystko już jest edaje mi niesamowity komfort psychiczny :tak: Jeszcze tylko remont kuchni rusza za tydzień i jak się skończy to już mogę wszystko poustawiać i poukładać po swojemu...Ufff...

reklama
Witam, ja już w pracy, Olka śpi, a ja si nudzę:baffled:
My też już wszystko mamy oprócz kosmetyków, wyprawkę do szpitala dal siebie też już prawie mam.
Teraz tylko pozostało czekać, a ten czas tak się dłuży................
Dzisiaj mój synek jest niespokojny, szaleje od 6 rano.Ale popołudniu ide do szkoły rodzenia, to sobie tętno sprawdzę:tak:

Do góry