reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Sylka spokojnie, troche źle zrozumiałas artykuł to chodzo o pierwsze 33 dni zwolnienia, za ktore płaci przedsiebiorca bo po tych 33 dniach zobowiązania przejmuje ZUS i przedsiebiorca nawet nie płaci składek za cięzarną.
Tylko kwestia albo skrocenia 33 dni do 23 albo danie takiej możlowości, kobiecie, zeby sobie wzieła wolne i za to nie musiał płacic pracodawca. Ja jestem wsrod tych kobiet co na zwolnieniu są od początku bo miałam zagrozoną ciaze i jakbym nie wypoczywała to by Dawidka nie było ale znam mnóstwo dziewczyn, ktore chodziły na L4 bo tak im sie chciało.

reklama
Sylka- znieczulica na calego. Tez myslalam ze mnie ktos przespuci - ale gdzie tam, unikali spojrzen ze niby nie widac tego brzuchola ktory sie rozposciera na horyzoncie zanim mozna mnie zauwazyc hihihih. Tez bym zrezygnowala gdyby nie to ze stalam 1, 5 godziny i ze cene mi obnizyla bo przeciez bym jej tam chyba zaczela rodzic na ladzie z nerwow.Juz sie nie dam skusic na takie zakupy w "czarny piatek" za nic w swiecie.

Pumiś masz zdrowie dziewczyno. Ja bym sie pozygała stojąc 1,5h. Strasznie mnie wnerwia ta znieczulica wobec nas. Tylko, ze ja wierze, ze złe uczynki wracaja i kiedys sie wielka czkawką odbije tym ludziom.

Anja- tak samo sie zastanawiam- co ludzie tak wariuja na punkcie tych przecen? Malo tego nie mozemy jechac w tym tygodniu do pensylwani bo autostrada prowadzi kolo takiego miasteczka sklepowego i podobno zablokowany jest caly ruch bo ludzie zwariowali! nie do wiary!!!!!!!!

tak tak Albiniec- 33 dni, ale myślisz , ze nie pociągną tego po całości?
bo ja w to nie wierzę.:no::no::no: jak przejdzie to, to i wezmą się za lekarzy bo przecież w myśl tego artykułu ciąza to nie choroba.
wezmą się za lekarzy, będą ich monitorować, a ci znowu będą bardziej ostrożniejsi w wypisywaniu zwolnień, co akurat należy nam się jak psu zupa !!!!!

Spokonie nie pociagną, nie pozwolą zrobić krzywdy kobiecie, ktora ma problemy z ciażą.
Alez cholercia mam zgage. Jestem juz zmeczona ciażą i chciałabym zeby juz Dawidek był.

tfu tfu, aja jeszcze nawet nie znam tego uczucia, ale słyszałam, że renie pomaga:tak::tak::tak:
zakupiłam "m jak mama" i qrcze muszę powiedzieć, ze ciekawa gazetka sie okazała:tak:i nie ocieka reklamę wszystkiego dla dzidzi co się tylko da. treściwe artykuły, no szok:szok:

No ja mam dwa egzeplarze i też nam sie z męzem bardzo podoba ta gazeta. Wczoraj poszłam sie zapytac o grudniowy nr w jednym kiosku w centrum i pan jak usłyszał M jak Mama to chyba z 5 razy powtorzył a na koniec dodał z takimi oczami:szok:, ze on jedynie słyszał o M jak Miłość haha

reklama
ja też do tej pory słyszałam tylko o ma jak miłość hihiihi, chociaż nie oglądam

bo mam jeszcze w domu pożyczone mamo to ja i jakiegoś chyba malucha czy coś w tym stylu, ale nie za bardzo mi podchodzą.

a nie macie takiego punktu gdzie sprzedają stare gazety?za połowę ceny?
albo są zwożone z kiosków?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry