reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
czesc dziewczyny.
Ja dzis cały dzien bycze sie na maksa. Mialam isc z kumpela na kawe do miasta ale zadzwonila, że goscie ja nawiedzili. Jakos sie tym nie zmartwiłam, bo pogaoda do bani jest.
Tak wiec polezelismy do 12, pozniej obidek, tv i odpoczynek:-D
mam taka ochote na slodkie a tu gównatus...nie mogee..jutro na powtorke badan- grrrr
Doczytałam Was do konca ale natworzyłyscie tyle, ze juz zapomniałam co ktora pisała...
co do nacinania krocza- to ja nie wiem, ale gdybym rodzila naturalnie to chyba wyraziłabym zgode
Esti- z tego co wyczytałam dostałas 6:-)Gratuluje
Pumi- z tymi zakupami u Was to naprawde paranoja a te kolejki to przechodza ludzkie pojecie

reklama
witajcie.:-D:-D

ja mam CLIMTICA 311(ultradźwiekowy), jonizującego, z jonami srebra, które niszczą drobnoustroje, likwiduje ładunki elektrostatyczne, bardzo go sobie chwalę.
tylko mój nie ma wyświetlacza cyfrowego i czujnika temperatury i wilgotności. Ale to nie jest takie potrzebne,to taki bajer.
Zbadać wilgotność należy w oddaleniu od nawilżacza, żeby mieć obraz jak to sie rozprzestrzenia na pomieszczenie, bo jak będzie badał nawilżacz temp i wilgotność obok nawilżacza, to te wyniki będą trochę sfałszowane i nie dadzą nam dokładnego obrazu tych parametrów w pomieszczeniu.:nerd:

a ja nie mam nic przeciwko nacinania, lepsze to niż popękać, bo wtedy to tak podobno boli i dłużej sie goi. Chociażby weźmy przykład rany szarpanej a ciętej. oczywiście ta druga goi sie w oczach.:tak::tak::tak:zresztą każda położna wie kiedy to zrobić , w najbardziej kulminacyjnym momencie, podczas skurczu, to wtedy nic nie czuć- tak położna mówiła, chyba, ze się oszukuje że się prze:sorry2:

coś mnie tak ostatnio piersi swędziały. Asia pisała, ze pewnie rosną, a ja tu patrzę w lusterku, bo juz tak urosły:baffled:, a tu sie tworzy malusieńki rozstęp. taki o dł. 5mm. ale to na własne życzenie bo brzuszek smaruje 2 razy dziennie, a piersi tylko na noc. ale od wczoraj to juz chyba z10 razy smarowałam.:szok::szok::-D

Albiniec ja tez sie strasznie boje dzidzie kapać.:tak:

Esti dzisiaj mojemu mężowi śniło, ze urodziłam dziewczynkę.ale to może dlatego, ze mu opowiedziałam o twoim śnie.... a mnie i się śniło, ze już miałam dziewczynkę ale teraz urodziłam chłopca. no zwariować można.:confused:

Agnie to taka propozycja,:-D bo pamiętam, ze rozpaczasz z uwagi na kolorystykę i fasony. zresztą ja tez, ale na 3 , 4 miesiące mogę się przemęczyć hihihi

Sylka- mam linie, idzie ona od gory do pepka i w dol od pepka:-)
A co zauwazyłam to pojawil mi sie rozstep nad pepkiem ale na razie taki czerwony....
Tez masz czerwony rozstep czy bialy, bo ja za chiny nie wiem jak to rozroznic

Albi- pamietam, że Ty mi cos pisałąs o owocach jakie mozna jesc jak sie ma cukrzyce. Ja dzis wpierniczyłam pol ananasa. I kurde mam wyrzuty sumienia bo nie wiem czy za duzo cukru znowu nie zezarłam. Jak mozesz to napisz mi prosze jakie owoce mozna jesc

Asia na pewno nie gruszki, a ja dzisiaj opierniczyłam jedną. i nie za dużo jabłek z tego co wiem, ale cytrusy to na bank.
Albi pewnie ma bardziej ścisłe informacje.

Esti dzidzia cudowna podczas tych obrotów. Wcale sie nie obudziło maleństwo hihihi. widać , że zawitkowski robił to bardzo delikatnie , ze dzidzia nawet oka nie otworzyła.

pytam o linie , bo słyszałam, ze jak jest linia to będzie dziewczynka , a tu Esti śni o mojej córeczce no i mężowi się śniło:szok::szok::szok: a ja tyle ciuszków dla menszczyzny nakupowałam hihihi

Albiniec, do kąpieli noworodka nalewa się tyle wody że ta pępowina się cała nie moczy non stop w wodzie, a jak się poleje trochę, to nie ma sie co martwić, bo za chwilę spirytusem osuszysz.:tak:
Ja czytałam, że lepiej się goi popękane krocze, bo naciąć mogą również mięśnie i odbyt i wtedy gorzej sie goi. Z tymi szwami też gorzej, bo często sie ciągną albo nie wszystko wyciągają i są problemy.:no:
Dalej nie wiem co z tymi nawilżaczami.:confused:

ja powiem tak, co do nawilżaczy bo muszę szybko zmykać.
ten co agnie znalazła, jest całkiem niezły i cen przystępna, chyba, ze chcesz wydać np 400 zeta, ale zt ego co czytałam to jedynie płaci się za designe i firmę.:baffled: jak z wszystkim
Bo juz taki naprawdę wypas to trzeba dać około tysiala.:szok::szok::szok:

Asia moja idzie od góry do pępka, ale przy pępku lekko skręca w prawo a pod pępkiem to juz idzie pionowo w dół aż do .... hihihihi

Sylka- no cos Ty..słyszalas, że linia to na dziewczynke?Ale by byly jaja:-D
Moja mam nie chce na razie wierzyc w to,że bede miala chłopca. Lekarz za kazdym razem potwierdza a moja mami i tak swoje...
Podobno dziewczynka to zabiera mamie urode w ciazy- a ja wygladam jak jełop z liszjami. Wszedzie je mam. Juz nic nie pomaga- krem z oriflamu, wit A- dupa, jakos to przetrwam:-D
Sylka a jak sie mezowi sni coreczka to na pewno bedziecie musieli wkrotce postarac sie o drugie dzieciatko;-)Amoze nosisz blizniaki-heheheh

reklama
Asia - ananasa to bez ograniczen, tylko świezy nie z puszki. Mandarnek z 4 dziennie, nawet jak są kwasnie, pół kiwi - to niestety ma dużo weglowodanów, pomarańcze jedną dziennie, 2 - 3 jabłka, gruszki tyle samo byleby nie za słodkie.
Jezeli masz jutro miec badanie, to zjedz posiłek najpóźniej do 21, nie pij soków i nie jedz owocow po 18 stej, nie mowiąc o słodyczach - zapomnij o nich dzisiaj.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry