reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Albi- dzieki wielkie za informacje. Uspokoiłaś mnie. No to w takim razie ja juz dzis nic oprocz tabletek nie jem:-)
Agnie- a jaka płec przepowiadaja lekarze dla Twojego dzidziusia bo ja si juz pogubiłam;-)

reklama
Asia zjeść masz koniecznie cos jeszcze. Masz jeszcze 2 h do 21 i możesz jeszcze coś zjeść, tylko nie słodycze i owoce.
Ciekawa jestem czy wiecie, ze powinnysmy ost posiłek zjesc o 22 dla zdrowotnosci dzieci.

1 kromka pełnoziarnistego chleba, lisc sałaty i plaster żółtego sera - to sie je o 22:00. To z diety dla kobiet w ciaży, powinnysmy jesc 6 razy dziennie. Tylko, ze jabłko starkowane z marchewką albo kromka chleba i 4 plasterki sera białego to tez posiłek np na II sniadanie. Ja tak jem i dzidek waży dobrze i pieknie rośnie (odpukac) a ja przytyłam 8 kg.

Asiu w ciąży nie wolno używać żadnych kosmetyków z witaminą A!
A ja ostatni posiłek potrafię zjeść o 24!!!!!!!!:-D:-D:-D
Ja wszystko przy dziecku potrafię zrobić, wiem jak reagować gdy się zakrztusi, wiem jak postępować przy silnym Refluksie,jak nosić, trzymać i karmić bo Ola ma!
Ale kąpiel też się boję, najbardziej tego że mi się synek wyślizgnie:confused:

hej mamusie:-)

Mialam nacinane krocze, bo bylo to konieczne, ale nawet nie wiem kiedy to zrobili i po porodzie bylam zdziwiona ze chca mnie zszywac:-D Uzyli nici rozpuszczalnych. Prawie sie zagoilo i prawie nic nie bolalo.

Co do kapania malenstwa, to zaliczylam przedwczoraj swoj pierwszy raz. Maly prawie usilowal plywac. Byl grzeczny nie plakal i mial szeroko otworzone oczy. Kiedys balam sie ze nie bede umiala zajac sie takim malenstwem, przewijac, przebierac, kapac, a teraz to jest cos automatycznego, jakbym cale zycie to robila:-DOczywiscie z poczatku pielegniarka nam pokazala jak co robic, pozniej asekurowala.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry