Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
AsiaS, nie ma za co:-). przerażają mnie takie historie i od razu chce mi sie płakać. Nie wiem czy zwykłe ogólne badanie moczu cos wykaże - chyba nie, trzeba zrobić posiew, a do tego specjalny pojemnik itp
Witajcie,
ledwo dzisiaj żyję, tylko bym spała i spała.
A co do tej bakterii ide po niedzieli sie zbadać, tylko będę musiała jeszcze chyba raz na wizytę iść po leki w razie gdyby stwierdzili obecność, ale to dla dobra dzidzi.
Asia ja co prawda nie robiłam takich badań ale znam sie na mikrobiologii.
Posiew to jedynie rodzaj namnażania bakterii. może być wgłębny lub powierzchniowy na odpowiednie podłoże( pożywkę). i w takiej sytuacji rozróżnia się czas , rodzaj i parametry inkubowania i sposób układania płytek. wtedy się przelicza na liczniku koloni i dopasowuje wynik do ogólnie przyjętych norm.
A jeżeli chodzi o probiernie tych bakterii od pacjenta to prawdopodobnie polega na zwykłym wymazie jak z pochwy na obraz cytologii u ginekologa.
Tak jak Pandi pisze pewnie są gotowe zestawy do pobierania tych wymazów w aptece lub w laboratorium
ja sobie wypisalam nazwe tej bakterii po angilesku i za 2 tyg jak bede miec wizyte - stocze z nimi boj ze cche te badania. Wogole to mam zamiar ich ochrzanic ze nie zagladaja mi do srodka. A moze ja mam jakos infekcje bezobjawowoa a oni nawet nie zapytaja i nie sprawdza.
no wlasnie Asia- podczas calej ciazy mialam tylko 2 razy badanie szyjki macicy i przy okazji wykryli jakas infekcje ktora przebiegala bezobjawowo. dostalam jedna pigulke i to wszystko. Takze teraz im juz nie odpuszcze!!!! Jestesm bojowo nastawiona bo sie wscieklam na bezmyslnosc ludzka i zal mi tej laski co stracila swoje dziecie. Bedzie ostro!!!!!!!