reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Marek mi pojedzie do mojej pracy i mi załatwi podpis i pieczęc w legitymacji. Kurcze wkurzajace, ze to tylko miesiac jest ważne.
Anja ja mam to samo z piersiami i to nie jednym ale z dwoma. To nie jest zapalenie. Po porostu pokarm sie zebrał i sobie przewiewasz to i sie zatyka kanalik. Zrób ciepły okład i pomasuj. Mnie tez czasem boli długo, nawet jak go rożgrzeje wówczas pomaga mazażyk. :blink:

reklama
mnie napiepsza nan stop, prysznic nie poaga, stosuje oklady soolne, sol podgrzewam, do skarpety i trzyma cieplo przez dluugii czas. troche masuje,

Ania wez sobie Appap to paracetamol, wiec nie szkodzi dziecku a działa przeciwbolowo i przeciw zapalnie. Mnie tez bardzo bolą teraz obydwa cycuchy.:-( Musze sobie poleżec pod kołderką i pomasowac je sobie. Dzisiaj znowu sie obudziłam z koszulą pobrudzoną siarą.:shocked2:

Moje mleczko zaczyna sie dopiero teraz stabilizowac. Na poczatku chodzilam caly czas z takimi grubymi wkladkami, ktore i tak przeciekaly. Najgorzej bylo w nocy jak sie nie obudzilam zeby odciagnac. Bylam zalana, a piersi bolace jakby je rozrywalo i twarde jak kamien. Teraz nie odciagam, ale mam wrazenie ze mam mniej mleka i boje sie zeby nie braklo malenstwu. Ale juz nie moge patrzec na laktator.

Moje mleczko zaczyna sie dopiero teraz stabilizowac. Na poczatku chodzilam caly czas z takimi grubymi wkladkami, ktore i tak przeciekaly. Najgorzej bylo w nocy jak sie nie obudzilam zeby odciagnac. Bylam zalana, a piersi bolace jakby je rozrywalo i twarde jak kamien. Teraz nie odciagam, ale mam wrazenie ze mam mniej mleka i boje sie zeby nie braklo malenstwu. Ale juz nie moge patrzec na laktator.

Ale nadrukowałyście..................ale nasze maleństwo kochane grzecznie śpi więc mogłam doczytać!
A Olisiek dzisiaj jadł cały dzień cyca:-):-D:-D:-D:-D i jest zadowolony jak nigdy..........oczywiście najpierw musiała trochę pokrzyczeć i z tego wszystkiego dostała mega czkawki, która go męczyła przez 20 minut:szok::szok:biedny aż mu głowka podskakiwała
A ja w piątek najadłam się pierogów z serem imały miał wczoraj od południa do 24 w nocy koli, ale na szczęscie delikatne.Więc odstawiam nabiał..................
Paulinek na laktację polecam herbatki.......

reklama
A u nas prawdziwa zima , pada od rana śnieg i ma padać cała noc.
Paulinek ile już waży Twoje maleństwo?
Mój Olisiek waży już 2330!Przytył całe 8 deko od urodzenia:-)Wszystkie ubranka, nawet te 56 są na niego za duże i wygląda komicznie:-D:-D:-D
Ale dzwoniła koleżanka i ma dal niego reklamókę ciuszków na rozmiar 50 wiec w końcu będzie wyglądał normalnie
A i mam pampersy dla wcześniaków...........ale są maciupcie, mniejsze jeszcze od tych 2-5 kg.

Do góry