reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Masiek-odetchnelam z ulga ze z brzusiem juz lepiej-nie zwlekaj jednak i zadzwon do lekarza chociaz po to, by cie uspokoil ze wszystko jest oki. ja przy kazdym bolu jade od razu do szpitala bo jedno dzidzi juz stracilam. I lepiej zeby lekarz mial wszystko pod natychmiastowa kontrola.ale nie ma sie co przejmowac-juz cie nie boli wiec widocznie fasolka troszke brykala.

reklama
jesteście kochane:tak:
z rana zadzwoniłam do gina, najlepsze bo kobieta w rejestracji pyta się a co mi dolega, że chce szybciej wizyte i że bóle brzucha i wymioty to normalny objaw ciąży i że nie ma powodu by robić lamenty:wściekła/y: Wku się, baba z rejestracji chciała decydować czy mam powód by szybciej iść na kontrole. Zadzwoniłam do mojego lekarza rodzinnego bo pamiętałam, że gin to jego znajomy i godzina nie mineła jak kobieta z rejestracji bardzo słodko zaprosiła mnie na 12
No więc fasolinka jest cała zdrowa i według usg termin mam na 20stycznia, całe pięć dni wcześniej, ciekawe, że tak wcześnie to widać. No ale gin znawca więc się nie kłuce. A ja mam nadzieje, że fasolinka pojawi się 24stycznia w urodziny mojej mamy:tak: Troche gorzej ze mną. Bo możliwe, że to zatrucie ciążowe. Jutro rano badam krewkę i kolo 12 będzie wiadomo. Gin kazał mi się przygotować w razie czego na szpital. Odetchnęłam z ulgą jak powiedział, że mnie skieruje na Raszeja (w poznaniu) bo bałam się że na polną mnie wyśle, a tam nie chcę:no: (ta alem wybredna)

Dzisiaj widziałam fasolinkę i aż mi serducho z wrażenia ścisło, teraz to już wiem, że na 100% tam ktoś zamieszkał:tak: taka mała fasolka z malusim serduszkiem, jeżu to ma już serduszko, a ma dopiero 7 tygodni.
I pomyślałam o barbarzyńcach, którzy pozwalają usówać ciąże do 11tyg. okropieństwo. Wcześniej tak tego nie odbierałam, bo nie wiedziałam, że tak się szybko rozwija zarodek.

Masiek-dobrze ze u ciebie fasolinka zdrowa.lepiej sie napewno czujesz psychicznie po wizycie u gina. ja wczoraj tez pierwszy raz widzialam bijace serduszko i prawie sie poryczalam z wrazenia u gin na fotelu. i podobnie jak ty uswiadomilam sobie ze tam naprawde zycie tetni we mnie bo wczesniej sie o tym wie ale dopoki sie nie zobaczy to jakos tak inaczej sie do tego podchodzi.teraz glaskam sie po brzuszku i pytam fasolki co dzis chce na sniadanko( bo u mnie dopiero 9 rano). i dokladnie tak jak ty wczoraj przed zasnieciem duzo myslalam i zastanawialam sie jak kobiety moga byc tak okrutne zeby decydowac sie na aborcje?

to moja kicia, wabi sie Pumi-z tad moja ksywka-mam fiola na punkcie tego kociaka.
tak dla rozwiania watpliwosci i dla wlasnego spokoju sumienia -zrobilam przed planowna fasolka testy toxo i wyszlo ze juz przechodzilam.( od pierwszej klasy podstawowki mialam kota).
jak dzis wasze dolegliwosci? ja mam mniejsze mdlosci niz wczoraj ale za to "czycze"
czyli "doniczki" bola mnie niemilosiernie

Mnie cycki bolały już pare dni po poczeciu :dull: i mam wieksze niz zwykle ku radosci mojego meza ale jak tak dalej pójdzie to przescigne cicioline czy jak ona tam miała ta cycata:szok:

hihihi-Donia to sie chyba nazywalo -cycolina. ja tez kilka dni po " strzale w dziesiatke" poczulam bol piersi co bylo dla mnie dziwne bo to za wczesniej przed miesiaczka na nadwrazliwe piersi i poza tym przed miesiaczka mnie tylko same sutki bolaly. takze juz sie domyslalam ze to ciaza:tak:.poltorej tyg potem zrobilam pierwszy test i oczywiscie byly 2 piekne krechy. teraz tez mnie pobolewaja raz mniej raz wiecej.dzis jest ten dzien kiedy bola wiecej.
dziewczyny napiszcie czy wy pracujecie w ciazy bo my odkad zaczelismy staranka -postanowlismy, ze siedze w domu i leniu****e.wyszukuje sobie rozne zadania ale czasem z nudow chce mi sie chodzic po suficie

czesc
u mnie ból cycków dopiero teraz się zaczął....
Pumi nie mów mi o nudzeniu się Jestem od urodzenia Piotrusia w domu (urlop wychowawczy) i niby przy dziecku nie można się nudzić ale ta monotonia.... I ciesz się z nudzenia po porodzie zapomnisz o takim słowie:tak:
Masiek super wieści :-)

ja nie jestem przeciwna aborcji Każda kobieta powinna sama zadecydować Ja bym raczej nie usunęła ale sa różne sytuacje życiowe i moim zdaniem nie powoinno się potępiać niektórych przypadków

reklama
Ja siedze w domku juz 2 tygodnie na zwolnieniu lekarskim i mam zamiar wykorzystac ten czas dla siebie poleniu****e troszke zajme sie starsza córeczka i przygotuje domek na przyjecie dzidzi

Do góry