reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a podobno tylko wymagaja zeby imie nie osmieszalo i bylo wiadomo czy to chlopiec czy dziewczynka .A imie Oliwia tez bardzo mi sie podoba i tez slyszalam takie durne komentarze do imienia Laura tez [listek laurowy:baffled:] teraz mysle jeszcze nad imieniem Amelia ale pewnie bedzie chlopak :-(

reklama
No właśnie, podobno... Jest taki katalog imion zaaprobowanych przez władze. Imię - jeśli jest pochodzenia zagranicznego, to musi mieć polską pisownię, dlatego Ksawery, nie Xawery. Na forum gazeta.pl dotyczące imion można niezłe historyjki na ten temat poczytać. ;) Tylko, że ludzie już tam tak kosmiczne imiona wymyślają, że ja wymiękam... oO

cześć LASECZKI

u mnie ok :dry: teściowa nadal przechodzi sama siebie muszę coś zmienić albo bede nadal wycieraczką, albo będe taka za jaką mnie mają albo .... i to mi jest najbliższe NIE DAM SIE I POKAŻE CO ZNACZĘ:angry:!!!!!!!

14-09 mam usg mam nadzieje ze bedzie widac na 100% co noszę pod serduszkiem jade bez męza wiec troche szkoda bo zawsze cos tam moze by zobaczył :dry::eek::szok:

moja syjka juz chyba ok mało tyje od początku 5 kg:sorry2:

Helena- Lidia dzięki za info o krus. Zastanawiałam się nad tym zwolnieniem ale jak czuję sie dobrze to nie ma co zapeszać.... a tak wogole to niezły dzionek masz jutro, ale sie najezdzisz, w tą i z powrotem......:tak: wróciłam właśnie od lekarza. no i ze 2 minuty zachwycała się jak to pięknie ptaszka widać.....Normalnie Filipek będzieeeee......:-):-):-) Ale najważniejsze ze wszystko jest ok. no i już pół kg waży. Kawał chłopa ;-). a imię wybraliśmy sami z mężem i nikogo o zdanie nie pytaliśmy! i niech tak zostanie. To w końcu dziewczynki nasze dzieci i to my mamy prawo wybrać im imionka. rodzice i teściowe już mieli swojąszanse, wiec teraz niech sie zajmą swoimi sprawami...
Agnie jesteś z lublina?? Ja z zamościa....

Agnie a na którego stycznia masz termin, bo moja ginka dziś stwierdziłą że trzymamy się pierwotnej wersji terminu z usg, czyli 4. stycznia. a więc przede mną jeszcze 4 miesiące. no i co z tą wagą bedzie??? a jak twoja waga, jeśli mogę zapytać?

Witam Majopa!!!!
u nas z imieniem nikt nie mial nic do gadania. wybralismy jednoglosnie z mezem i nie pytalismy czy sie komus podoba czy nie. ale chyba wszystkim sie spodobalo bo od zazu zaczeli nasze nienarodzone dziecie nazywac po imieniu. ale tak bezplciowo- czyli dominisiatko!
przesylam kilka fotek z pensylwani

Dzięki wszystkim bardzo za pomysły na leczenie:-D. Popróbuję, zobaczymy co zadziała. Narazie L4 nie biorę, bo do pracy chodzę tylko raz w tyg (poza jakimiś dziwnymi zebraniami znienacka).
Agnie, malujesz osobiście? nie obawiasz się działania farby, tzn zapachu? Podobno nawet te akrylowe, najdelikatniejsze nie są wskazane do wąchania przez ciężarną. Mój Mążuś sam robi pokoik, moja pomoc ograniczyła się do wyboru kolorów farb i tapet i szlifowania niższych szafek papierem ściernym.:sorry2:

ja znowu doliniarska Meżus został u mamusi a ja z bolącym kręgosłupem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie wiem co o tym mysleć ?
rycze jak bóbr

co do imion to dla Kornelki tez wybraliśmy sami a tesciowa marudziła że ani to zdrobnić a jak bedzie dorosła to jak??? i na początku mówiła do niej KAROLKA bo chciała Karolinkę a teraz marudzi o chłopcu az mnie szczyka jak o tym sie mówi dziewczyny !!!!!!!!! nie znosze tej BABY!!!!!!!!!!!!!1

reklama
Cześć kobitki;-),
już pochwaliłam się całej rodzince :-) więc i na forum muszę - populacja dziewczynek rośnie!!! Lekarz na usg pomimo usilnych starań nie dopatrzył się u maleństwa ptaszka:no: więc będzie ANIA:tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry