reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

witajcie dziewuszki...
aOla biedactwo 3maj sie tam mocno... moze cos zjadlas i juz przeszlo?!
jedz suszone borowy....
ja w nocy nie spalalm za bardzo....
a teraz dalej sprzatamale slabiutko dzis sie czuje, wiec po malutku.....
dobra ide dalej sprzatc bede Was dogladac
milego dnia

reklama
Dzidziu widzę,że dzisiejszy dzień podobnie spędzamy...Ja sprzątam i tylko od czasu do czasu zaglądam na forum :-D .Wyszło mi na to,że gruntowne porządki musze zrobić.Z szaf powywalać,co już nie będzie potrzebne i w ogóle jakos się zorganizować na tyle na ile rozgardiasz remontowy w domu pozwala.Żeby na póżniej zostało jak najmniej.Niby pomalutku-pomalutku.Ale jak mężuś z pracy wróci to chyba się położę i do jutra nie wstanę....Oczywiście mój uroczy kocurek mi "pomaga"...Ale to już całkiem inna historia :happy:

aola nie zazdroszcze my wczoraj bylismy na szczepieniu z kacprem chyba dali mu w szczepionce troche energi od rana lata skacze smieje sie próbuje dzwigac samochody te najwieksze na ławe i nie ma że sie nie da (koniec z oglądaniem strong memów:-D:-D) zresztą nigdy nie był spokojny zawsze szalał ale teraz to normalnie przesada :-)
asia no nysle że nie zaszkodzi zresztą wiecej bym nie dala rady bo tak mnie rozgrzało że hoho no i ręce jakoś mi omdlały wiec szybciutko pod kołderke i naleweczka pomogła na przeziebienie teraz zostały tylko zatoki cholerny ból nasmarowałabym czymś tylko że to jest przy oku to raczej wydaje mi sie że nie bardzo można ale może na noc spirytusem albo vikem bo przecież nie da sie tak chodzic mósiałabym patrzec tylko przed siebie bo jak spojrze w dół to o mamo ........ nie da sie wytrzymać.
Hmmm z tym sprzątaniem no wypadałoby może sie wezme za coś dziś ale nie sądze inspekcij nie mam

ja jak przałam ubranka to z podwójnym płukaniem i też dośc szybko zaczelam prac w zwykłym proszku

u mnie to na pewno jelitówka U siostry w domu była potem, mama a teraz ja Nie jest najgozej Leci "tylko" z jednej strony (dolnej:zawstydzona/y:) i gdyby nie TO to jest ok

Dziewczyny- kurcze ale Wy sprzatacie...
Az mam wyrzuty sumienia, ale w zasadzie to u mnie za tydzien zaczyna sie remont wiec na razie nie mam co spratzac,. W sobote mezus powynosi niepotrzebne graty z chałupy;-)
Madzka- wez sobie zrob kompresik z vicka. na pewno nie zaszkodzi

czesc wszystkim
ja dzis od rana we lzach Moj pierworodny mial slubowanie w szkole :szok: byly wystepy oklaski przemowienia i oczywiscie wyzerka Nikt mi nie wmowi ze to jest dla dzieci :no: placki trzeba bylo zaniesc nawet do sekretariatu oczywiscie pani dyrektor trzeba bylo zaprosic na kawe a najlepsze bylo to ze trzeba bylo dac jej prezet bo miala imieniny:szok: mieszkanie w takiej wiosce to koszmar w jednej klasie sa bogate dzieci a w innych gorsze tylko sie zdenerwowalam i cala radosc ze slubowania zepsula mi atmosfera lepszych i gorszych uczni
Awogule ledwo dotarlam na 3 pietro do klasy Lukasza i oczywiscie bylam potracona z 10 razy przez rozwydzone bachory zgimnazjum latajace po schodach niektozy chlopcy sa wyzsi ode mnie ja mam 177 wzrostu wyobrazcie sobie te pierwszaczki wsrod nich teraz leze bo jestem wykonczona ale nie moglam nie isc bo to wazny dzien dla Lukasza i dla mnie no i pieklam placek na te uroczystosc tzn mama piekla :-)
urusl mi brzuch i juz wszyscy widza ze jestem w ciazy a nie tylko gruba:tak::tak:

Helenko nie tylko w malych miejscowosciach jest p-odzial na dzieci "lepsze"-bogate i "gorsze"-biedne...Ale wiem,ze w takich miejscowosciach niedaleko miasta jest jeszcze gorzej...Ale to wina rodzicow.Robia pieniadze i nawet nie maja czasu zeby wytlumaczyc dziecku co jest w zyciu tak naprawde ważne!A zresztą dla sporej części ludzi teraz w życiu liczą się pieniądze,ambicja i te wszystkie inne cechy potrzebne do tego żeby aktywnie uczestniczyć w wyścigu szczurów...Pociesz się tym,że to głupota :tak:

Dokładnie Helenko- to jest głupota.
Moim zdaniem to bogaci rodzice sami nakrecaja swoje dzieci na ten podział. Te bogate juz od 1 klasy S.P. maja już komórki, nie mówiac o kumputerach, oryginalnych ciuchach itp....I te biedne dzieci czuja sie pokrzywdzone, bo odrzucane.
Tak też jest w szkole mojego brata- biedne dzieci sa gorsze....
A co do wyrosnietych dzieciaków- to naprawde jest okropne ze gimnazjalista wyglada doroslej od osoby dorosłej...Ale co tam, przynajmniej mozna poczuc sie młodziej;-)

czesc Dziewczynki!
A mieli w polsce wprowadzic mundurki- zawsze w jakis sposob zniwelowalo by to podzial na lepsze i gorsze ciuchy.
ja dzis rano sie przestraszylam- jak wstalam to z miedzy nog wyplynela spora ilosc jakijes przezroczystej substancji. Na sluz to nie wygladalo wiec zaczelam schizowac ze to wody poldowe. Odwiozlam meza do pracy i leze. Brzusio mnie lekko boli jak przed okresem ale staram sie nie panikowac. W poniedzialek mam wizyte w szpitalu wiec zglosze to od razu.
Asia ja tez lubie miec cos miedzy nogami hihihihi. Zartuje - oczywiscie chodzi o poduszke w nocy
Aola- sredeczne wspolczucia- nieszczescia chodza parami. Nie dosc ze Pitus chory, ciebie jelitowka zlapala to jeszcze na niego przeszlo. Wracajcie szybciutko do zdrowia

reklama
Cześć dziewczęta:-)
mundurki wprowadzone, ale w niektórych szkołach jeszcze nie zdążyli, lub ci bierniejsi nie mieli pieniędzy na te mundurki i i tak sie odznaczają:-(
Helenko, ty się nie przemęczaj kochana i nie przejmuj rywalizacją portfelów. wszędzie jest tak samo. a zresztą, nawet rodzice czasami nie maja pieniędzy ale przecież trzeba sie pokazać. znam to zjawisko z czasów kiedy ja chodziłam do szkoły, no istny debilizm:-D
Ola jak ci współczuję ale to podobno szybko mija, tak po 3, 4 dniach, tak słyszałam.
czy to prawda, ze w ciąży nie można spać na wznak?
bo ja tak najlepiej się wysypiam, ale koleżanka co ma termin na grudzień poinformowała mnie, ze coś się tam uciska i może być dziecko niedotlenione. I tak sie męczę raz na jednym boku raz na drugim, ale stawy mi nie wytrzymują tak długo spać na jednym boku. nawet poduszka nie pomaga. A brzuszek mam mały więc chyba nie ma zagorzenia?

wróciłam właśnie z badań, bo gin zapisał mis pora dawkę żelaza, ale źle się czułam i odstawiłam. chciałam powtórzyć badania krwi, bo tamte robiłam nie na czczo, a te dzisiaj zrobiłam przed śniadaniem. Zobaczymy jak wyjdą, bo jak źle to chyba muszę jeść to obrzydlistwo:no:

Do góry