reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

wlasnie ja mialam takie uczucie , jakby sie obracala dogory nogami napinajac mi przy tam na maxa brzuch w okolicy pepka, szarpanina w srodku odchodzila, wiec to moze to- Nadi, jest juz nogami w gorze:tak:ale dzisiaj delikatnie sie juz rusza, wiec chyba wszystko ok, w dzien jest spokojna zawsze bardziej bryka 21-24 w nocy:oo2:

reklama
Anja: Moja też woli wieczorami sobie pohasać :)))
Co do spania na plecach znalazłam:
" Większość lekarzy zaleca aby w czasie ciąży spać na boku. Uważa się, że leżenie na plecach może spowodować wzrost ciśnienia w żyle głównej, naczyniu krwionośnym, przez które krew wraca do serca. Ponadto, spanie na plecach może nasilić bóle pleców, szczególnie w późniejszym okresie ciąży."

witajcie po likendzie:-)

czuję się już lepiej ale najgorzej jest jak wstaję rano. wszystko mnie boli i mam mega zatkany nos:-\
Szczypawka i Masiek wielgachne gratulki:tak::tak::-D:-D:-D
1,5 kg to juz ładna waga:-D
Mój synuś tez juz pewnie tyle waży bo ostatnio trochę waga drgnęła:laugh2: ale wizytę ma dopiera za tydzień, a dzisiaj zaopatrzyłam sie w glukozę.
Nie wiem jak ja to przeżyje , bo w pracy nie mogłam oblizać łyżki po tym cholerstwie.
Oczywiście w pracy nie musiałam tego robić, ale jak czasami nie mieliśmy cukru do herbaty to ratował sie syropem glukozowym a było tego pod dostatkiem, bo stało w wielgachnych zbiornikach 20 tys. litrowych,:rofl2: kiedy cukrowy wyszedł.:-(

tez słyszałam, ze nie powinno sie spać na plecach, ale co ja poradzę jak budzę się zawsze na wznak a jak śpię za długo na boku to mnie wszystkie kości bolą:no:

Witam! Ja mam termin na 01.01.08 ale nie wiadomo czy nasz Rozrabiak nie pojawi się np w Święta :-). Na razie szaleje sobie (na szczęcie w nocy śpi) ale bywa, że podczas rozmowy z kimś wydaję dziwny dźwiek i łapię sie za brzuch bo Młody właśnie o sobie przypomina. Chyba, że nie ma humoru i spi 3-4 godziny.Anja78 możesz "siać panikę" jeśli Twój Łobuziak nie porusza się 12 godzin. On/Ona albo śpi albo rusza sie bardzo delikatnie i bardziej "do środka" więc mozesz tego nie odczuwać(tak mnie uczono na studiach - jestem pielęgniarką) Mozesz delikatnie spróbować go obudzić głaszczac po brzuchu lub pokołysać się troche jak podczas tańca - mój Mieszko najczęściej na to reaguje.

Witam was mamusie!
Sylka lez i wygrzej sie porzadnie. Polecam herbatke z cytryna i sokiem malinowym lub przegotowane mleko z czosnkiem i odrobina masla - tez jest skuteczne.
xx_chory.gif

Masiek
xx_brawa_01.gif
xx_brawa_01.gif
xx_brawa_01.gif
wspaniala wiadomosc! i pogratuluj kolezance stodniowki.
Szczypawka- witaj w gronie coreczek!!!! gartuluje malej ksiezniczki
xx_dziecko.gif

Ja jutro obchodze studniowke.
witam rowniez nowa mamusie!

a moja studniowka to wczoraj zapomniana byla przez wszystkich, nawet przeze mnie:-(
Ale dzis jestem sama w domku wieczorem wiec zrobie sobie zupke warzywną :tak:
Witaj magcha- no to moze mam styczniowych bedzie wiecej niz sie spodziewamy:-)

wlasnie zdałam sobie sprawe z tego,że dzis zasiedziałam sie w pracy. Ale jazda...
Musze spadac do domu...
Pozniej moze sie odezwe- papaptkiii mamuski;-)

A co Wy takie wszystkie rozmowne dzisiaj, normalnie nie poznaje koleżanek..Wcześniej dwa dni mogłam nie czytać forum i miałam kilka ładnych stron do przerobienia, a od wczoraj jakieś takie pustki... :)

no cuz, robienie zakupow, remonty. bo zostawic wszystko na grudzien - to finansowe samobojstwo i za duzo stresu, w styczniu to juz bedzie wysiadanie na dynamicie:cool:

reklama
Do góry