reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Jooaaa- wiem ze mam egoistyczne podejscie ale jak juz sie czlowiek nastawi to potem ma prawo byc rozczarowany- przynajmniej na poczatku do poki nie minie pierwszy szok. Podejrzewam ze gdyby chodzilo nie o plec ale o zdrowie maluszka to bylo by mi wszystko jedno czy chlopak czy dziewczynka tylko modlila bym sie zeby bylo sprawne i zdrowe.
Ale na szczescie takich zmartwien nie mam, wiec rozmyslam na temat ewentualnej pomylki co do siusiaka hihihhi
tylko nie pomyslcie ze jakas pusta jestem- tak po prostu mnie dopladly watpliwosci- przeciez ten owocny strzal byl dokladnie w dni plodne- jeden jedyny wiec jak to jest w tymi teoriami?

reklama
Z tego co się orientuje to w starciu z praktyką wszystkie teorie legną w gruzach dotyczące "przepowiadania" płci dziecka bez wyrażnego obrazu na USG. :tak: I żadne "córeczka zabiera mamusi urodę" i kształty brzucha i pory roku ani nawet dni cyklu o tym nic nie świadczą...

Joooaaa swoją droga to z Twojej przyczyny kazałam doktorkowi 3 razy sprawdzać.W końcu uchwycił Zuźke tak,że naprawdę nie można mieć żadnych wątpliwości nawet jak sie jest kompletnym laikiem.W końcu cipkę każdy widział to moze rozpoznac hehe :happy2:

Ale jestem wqurzona:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przez 2 godziny nie mogłam sie dobić do bb, bo jakoś mi hasło nie wchodziło. juz myślałam o zmianie loginu, ale ostatecznie sie udało.
za ten czas nadrobiłam zaległości:-):tak::tak::tak:

wstawiam fotki:
1-kanapa i ja jak gram w skrabelki:-):-)
2- dzidziowa zabawka jak wisi
3-dzidziowa zabawka z widoku jaki będzie miała moja dzidzia. widać zielonego komara pszczółkę, motylka i czerwona ważkę. prawda, ze słodka:tak::tak::tak:
4- a oto synek naszych znajomych co nas odwiedzili w sobotę. właśnie on był powodem tak wcześniej pory i tornada w naszym domu hihihihi
5- a oto mój Hektorek

Załączniki

• kanapa.JPG
    kanapa.JPG
    387,5 KB · Wyświetleń: 40
  • zabawka.JPG
    zabawka.JPG
    331,2 KB · Wyświetleń: 40
  • zabawka1.JPG
    zabawka1.JPG
    221,5 KB · Wyświetleń: 34
  • szkrab.JPG
    szkrab.JPG
    297,7 KB · Wyświetleń: 34
Dokłądnie szczypawko- te teorie o płci sa jakies zabobonowe. Ja mam ochote na słodkie, na mieso nie mam zupełnie ochoty. Ze niby to na dziewczynke...
Pumi- to jest egoistyczne podejscie. Kazda z nas juz sie nastwiła na jaks płec, bo lekarz tak powiedział. Gdyby pozniej okazało sie inaczej to moze nie do konca byloby to rozczarowanie ale zaskoczenie na pewno;-)

Witam!
Ja od 7 w pracy;-), jeszcze 2 godziny..............dobrze że Olcia śpi
Spirytus..........jako dodatek do kosmetyków..........:baffled:sory, ale to dla mnie przdpotopowe metody.Zreztą spirytus ma dziłanie rozgrzewające, a to nie jest wskazane na brzuszek
Co do wkladek laktacyjnych, to większość moich koleżanek poleca NUKA, a laktator mam firmy Tiup.ale dalej nie pamiętam , jak wrócę do domu to sprawdzę.Też sprawdzony i dobry a tańszy niż AVENT.Zresztą butelki z AVENTU nie są wcale tak rewalacyjne, są lepsze firmy.Ale smoczki uspkajające mają świetne:tak:

dzięki Asia za komplementy:-):-):-) mnie też sie bardzo podoba

a czy laktator lepszy ręczny czy elektryczny dla pierwiastki?
idę kapiu kapiu bo na 17 mam wizytę u ginka

reklama
Sylka co do masażu stópek i nóg, nie ma żadnych przeciwskazań, jak najbardziej polecany:-)
A co do zabiegów na twarz to proponuję po lecie zrobić sobie oczyszczanie, ale tylko manualne, żadne ultradźwięki i to co jest z wykorzystaniem prądu nie wchodzi w grę!
Warto zrobić peeling dostosowany do rodzaju cery, potem maska rozpulchniająca, masaż twarzy, i algi na zakończenie.Od razu buźka lepiej wygląda, a jakie smopoczucie......
Pamiętaj tylko żeby powiedzieć kosmetyczce, że jesteś w ciąży, bo nie każdy kosmetyk może być użyty

Do góry