reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Właśnie się dowiedziałam,że mojemu mężusiowi znów przesunęli urlop więc remont w prawdzie ruszy w sobote ale z przerwa od poniedziałku!Coś mnie trafi za chwilę!:crazy: Ja już chcę miec te wszystkie cholerne remonty skończone!Za miesiąc to ja sie muszę już do szpitala spakowac!Bo przecież doktorek ostatnio stwierdził,że przed Świętami urodzę...A tu sajgon,rozgardiasz,o wszystko sie potykamy,nic nie jest na swoim miejscu a zamiast dzidziowego pokoiku zrobił mi sie jakis cholerny składzik!Ale szefowa mężusia "zapomniała" mu wcześniej powiedziec,że musi to wszystko poprzesuwać!I jeszcze w dodatku pralka sie rozkraczyła i nie chce dalej współpracować.Więc pranie zaczyna zewsząd na mnie zaglądać i przypominać,że jeszcze chwila i nie będę miała czego na siebie założyć!WRRRRRRR.....

Miłego dnia życzę wszystkim :-)

reklama
Czesc Dziewczyny.
Agnie- ja tez mam Rh- a moj mezulo RH-. Trzech lekarzy u ktorych na razie byłam :-)powiedzili mi,że przy pierwszej ciazy nie ma to zadnego znaczenia. Po porodzie podaje sie tylko immunoglobine. Wiec spoko.
co do fotelikow- tez slyszałam o maxi- cosi ale wydaje mi sie ze w kazdym wiekszym sklepie sprzedwcy powinni doradzic

Szczypawko- Twoje nerwy na razie na nic sie zdadzą. Jak bedziesz sie tak stresowac to jeszcze wczesniej wyldujesz w szpitalu. Wiem, że sie wkurzyłas na maksa ale juz nic na to nie poradzisz.
A skoro remont rusza to zdarzycie:-)Zobaczysz wkrotce juz bedzie po wszystkim. Uda sie na pewno;-)

Dzięki Asiu :happy: Wezmę może jakąś pocztę i pójdę sie przejść...I tak nie ma nic do roboty....A jak sie przejdę to mi trochę przejdzie na pewno.Zreszta ja powywalam wszystkie szpargały z Zuzki pokoju i przeniose je bezpośrednio do salonu.I tam będę gosci przyjmowac ale ten NAJWAŻNIEJSZY w tej chwili pokoik w domu będzie juz gotowy i tylko będzie czekał na przyjęcie lokatorki :happy: I mam to gdzieś czy komus się te sterty różnych różności będą podobac czy nie!

Właśnie przeczytałam,że papiez nawołuje aptekarzy żeby nie sprzedawali środków antykoncepcyjnych w aptekach...Wszystko wszystkim...Ja rozumiem,że kościół ma swoje zdanie na ten temat...Ale nie macie wrażenia,że to lekka przesada?W XXI wieku?

Szczypawko- Ty sie nie przemeczaj. Nie targaj tych rzeczy..poczekaj na meza:wściekła/y:
Masz racje- idz na spacer i ospocznij a nie rob sama remont!!!
Co do tej antykoncepcji- to ja tez to wlasnie przezcytałam- Nie zgadzam sie z tym zakazem. Teraz zabraniaja sie zabezpieczac a kto pomoze biednym ludziom, ktorzy maja 5/6 dzieci i kolejne w drodze bo kosciół zabronił gumek? Sorki ale ja nie rozumiem. Mozecie sie ze mna nie zgadzac bo kazdy ma swoje zdanie

Nie będę sama nic dżwigać!Po prostu podjęłam decyzję,że teraz robimy porządeczek w sypialni/pokoiku dziecięcym.I mnie nie interesuje,że ktos przyjdzie i będzie siedział w salonie-składziku.Ja mam w domu remont i mam prawo mieć taki sajgon jak mi sie podoba!O! :happy: A teściowa i tak nas nie odwiedza na razie,co sie zapewne zmieni jak juz się Zuzia urodzi...

Asiu ja Cię popieram!Jeszcze kwestia wirusa HIV-jak ludzie mają sie przed nim bronic bez prezerwatyw?!Nie można sie mamić wstrzemięźliwością seksualną!Przecież ona nigdy nie istniała!Więc skąd się ma nagle wziąć?Wielodzietne rodziny na skraju ubóstwa to efekt współdziałania kościoła z państwem.Brak refundacji środków antykoncepcyjnych,brak rzetelnej wiedzy w szkołach i w dodatku komunikaty z ambony na temat "grzechu" stosowania takich środków...Szkoda gadać...

Wiem, że 3 tygodnie przed terminem porodu seź jest zakazany....oj oj, jak ja to wytrzymam, a po porodzie 6 tygodni:no:
Asia zgadzam się z Tobą, to jest każdego decyzja ile chce mieć dzieci i kościołowi nic do tego.Niech lepiej księża popatrzą na siebie, bo wcale nie są tacy święci

Ja zamierzam po porodzie od razu barać tabletki.Drugie bobo dopiero jak pierwsze skończy 2 lataka:tak:

A co do depilacji, to jak już pisalam wcześniej polecam wizytę u kometyczki i zrobienie tego woskiem, problem z głowy na 4-6 tygodni:-)
Pandorax ja wychodzę z założenia,że często się płaci tylko za firmę...Najważniejsze żeby fotelik miał atest bezpieczeństwa.A w środku powinien mieć wkładkę taką dal noworodków i dobrze żeby miał budkę, regulowanę pasy.A i najważniejsze, nie każdy model pasuje do dsnego samochodu więc przy zakupie warto się zapytać czy będzie on pasował do naszego.
Zresztą dziecko w nosidełku jeździ góra do 8 miesięcy, bo jak już samo siedzi to mu się w tym nie podoba, bo nic nie widzi i musi cała drod\gę leżeć.Wiele mam tak stwierdza.

reklama
Esti tak zaraz to nie wolno tabletek jak sie karmi piersią...Ale są inne sposoby i alternatywy.Ja tez sięgnę po tabletki jak już tylko będę mogła.Niezastąpiona wygoda.I nikt mi nie będzie wmawiał,że robię coś złego!O drugim bobasku nie myślimy-na razie niech nam sie pierwsze urodzi :-D Pewnie przyjdzie czas,że się też o drugim pomyśli :-D

Do góry