reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Tak Sylka ciagle w dwupaku :wściekła/y: jestem wrrrr. Byłam dzisiaj na KTG i wszystko super, ruchy, puls, cisnienie moje itd ale skurcze nie nadchodzą :-(. Zapytałam lekarza o to kiedy jest możliwy porod skoro 3 tyg temu zaczął mi lecieć czop i jakis tydzien temu sie skonczyło - odp., ze niema reguły, wcale nie musze rodzić za dwa tyg. od momętu złażenia czopu.
Także czekam na dalszy ciąg. za dobrze temu mojemu mężczyźnie we mnie juz nie wiem kiedy sobie wyjdzie.:sorry2:
Asia S ja mam to samo mnie też siara od tygodnia jak szalona leci, czasem czuje jak mam mokro i patrze a tu plama na koszuli.

reklama
ach te moje cucuszki:sorry2:
powiększyły się już chyba o 2 numery a wy tu jeszcze mówicie, ze jeszcze 1 lub 2. ja już nie chce:no:, bo do karmienia to sobie kupiłam 80 E:szok:
chociaż mężulo chciwie łypie okiem:tak:;-)
ale myślę, ze to sprawa indywidualna. u mojej mamy nie wygląda to super po 4 dzieci, ale ja sie pocieszam, ze nie wrodziłam sie do niej:tak:. a jak nie, to zafunduje sobie karnet zabiegów ujędrniającym i może jakieś bioprądy. nie wiem jeszcze Esti by na pewno lepiej doradziła, ale coś się nie odzywa.
miejmy nadzieje, ze wszystko u nich w porządku.:happy2:
Asia Esti nic nie pisze?

To znowu ja , dopiero wstalam jednak udalo mi sie zasnac. Frodo laserowe usuniecie rozstepow z posladkow kosztuje od 1000- 1300 a reszta od 600- 1500 ta metoda jest dosc bolesna bo po niej zostaja rany i sie dluzej goi a jest jeszcze mikrodermabrazja jest to bezbolesny zabieg ktory sciera naskorek tych zabiegow jest kilka i zalezy to od stopnia rozstepow i to jest koszt jednego zabiegu od 200 do 500 zl w zaleznosci jaka czesc ciala. W moim przypadku jakbym chciala laserem to bym musiala wydac okolo 6000 tysiecy no ale zobacze po porodzie w jakim stopniu mi zbledna i moze wtedy na cos sie zdecyduje a co do zwiastunow porodu nie mam zadnych chyba mojej malej sie nie spieszy i w takim razie znajde sie 4 w szpitalu

Asia jak tylko coś będziesz wiedziała to daj znać, jestem bardzo ciekawa i trochę się martwię.

mnie nic z cycuszków nie leci tylko z małej :sorry2:mi sie leje jak wstaję rano, ale chyba to nie czop ,bo nie jest gęsty ani podbarwiony krwią ,
zresztą gin powiedział, ze jeszcze nic sie nie dzieje.

a ja w sylwestra siedzę sama w domku.
mężulo pracuje i mówi, ze odbijemy sobie w następnym roku.
mam nadzieje:dry:

a o o bzykaniu to tylko mi się śni:sorry2::sorry2: ale nic w realu:-(

Co do rozstępów to nic nie wiem bo w pierwszej ciąży a teraz również nic takiego u mnie się nie pojawiło. Za to mam okropny cellulitis na udach i biodrach. Wygląda to strasznie ale na to mam sposób. Seria kosmetyków GARNIERE (taka żółta) niedawno mi się skończyła i nie napisze dokładnej nazwy ale zaraz po porodzie wracam do kuracji bo teraz to przez brzuch nawet nie sięgam żeby sobie dobrze peeliing zrobić. Po dwóch tygodniach stosowania po pierwszej ciąży ze skórki pomarańczowej nic nie zostało. A co do kurczenia brzucha po porodzie to ja nic konkretnego poza zwykłym balsamem do ciala nie stosowałam. Brzuszek ładnie si wchonął i po 6 miesiącach wyglądałam lepiej i szczuplej niż przed ciążą (a było co gubić przytyłam 23 kg.) Oj żeby teraz też tak było.

Poza tym gratulacje dla nowej mamusi.

No i pomyślnego roku 2008 i lekkich pordów ale już w Styczniu.

ubranek dla mojego synka mam 4 komplety na 56 i resztę na 62 na 68 to mam kilka body tylko, bo nie wiem czy 68 to nie wypadnie już w lecie. :confused:
jak myślicie?

Frodo...H&M to jeszcze namierzę w Kraku bo jest w Krakowskiej...ale Crocodrillo i Cherookie...nie widziałam nigdzie...

Frodo & mili801...co do usuwania rozstępów to powiem tak, zanim wyrzucicie pieniądze w błoto lepiej sie upewnić jakim laserem będa pracować..bo z doświadczenia wiem, że takich laserów w Polsce pewnie będzie nie więcej niż 1 czy 2...jesli wogóle bedą...zresztą taki zabieg wymaga niezwykłej konsekwencji i jest potrzebna seria kilkudziesięciu zabiegów by zabieg napraewde podziałał stymulująco - naprawczo na włókna elastyczne i doprowadził do całkowitego zaniku rozstępów... Podobno istnieją takie lasery, jednak ja w mojej karierze kosmetycznej nie spotkałam jeszcze takiego...

reklama
Cherokee jest w Tesco a Tesco jest w Krakowie ;-). Tak mowicie o rozstepach i cycykach a pomyslałyscie o małej, wiecie, ze niektorym zostają obleśnie obwisłe wary :baffled:.

Do góry