reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Mili- ja tez trzymam kciukasy
Asia- ja juz P. mowilam ze sie rozdwoilas hehehe- ale go nie bede z bledu wyprowadzac. Niech sie chlop boi ze to tuz tuz jego czeka.
Ja jestem po wizycie w szpitalu. Polozna po badaniach powiedziala ze moja ciaza jest juz donoszona i mam sie nie denerwowac jak zaczne rodzic nawet dzis. ( raczej sobie jeszcze poczekam - takie mam przeczucie). Czyli w sumie nie chca sie przyznac ze nie potrafia okreslic dokladnie ktory to tydzien u mnie wypada.
Szyjka miekka ( zaczelam krwawic podczas badania) , rozwarcie jedynie na opuszek.
Ehhh boli mnie teraz dziurka po tych zabiegach.

reklama
Pumi- mam nadzieje ze nie jestes czarownica i nie rzopakuje sie dzisiaj, bo jestem sama w domu.....
Ale swoja droga to lepiej sie juz szykuj do szpitala, bo to naprwde moze nastapic w kazdej chwili....
Ale jazda... teraz to bedziemy sie rozdwajac po kilka na dzien....

Asia- nie boj sie nie rzucilam uroku hihi.
Jakos sie ociagam z tym pakowaniem do szpitala. Sama nie wiem od czego zaczac
583.gif
??? moze od wyciagniecia torby z pod lozka
577.gif

Czesc Wszystkim
Mam na imie Gosia, od ponad 4 lat mieszkam w USA, oprocz meza nie mam tu zadnej rodziny. Moje dziecko mialo urodzic sie 1 stycznia, ale ciagle jestem w ciazy, podobno to normalne i ze pierwsze dzieci rodza sie pozniej, chociaz ja za bardzo w to nie wierze, bo moje kolezanki rodzily 10-14 dni przed terminem. Mam chyba skurcze, ale one nie sa bardzo bolace, po prostu bardzo napina mi sie brzuch u czuje klocie w dole brzucha. Czy to moga byc skurcze? Mam rozwarcie na 2 cm od tygodnia no i tydzien temu lekarz powiedzial ze powinnam urodzic do 5 dni, dzisiaj mija 7 a ja nie rodze. Wykanczam sie psychicznie, bo juz tak bardzo chce miec moje malenstwo, a do tego jeszcze w poniedzialek zaczynam szkole. Czy w dniu porodu bede czula sie inaczej? Czy to po prostu moze przyjsc nagle, niespodziewanie. Jezeli mozecie to odp prosze.

13 Grudnia lekarz podczas USG powiedzieł, ze urodze do 4 dni hahaha. Rozwarcie mam juz od 18 grudnia i dalej jestem w ciazy. To co odczuwasz to skurcze przepowiadajace ale faktycznie, poród zacząć sie moze w każdej chwili. Co do porodu nie wypowiadam sie jak bedziesz się czuła ale każda ma inaczej. Koleżanka z pracy rozwiazała w 5h od pierszych skurczy. Mówiła, ze jak sie zaczeły to postepowały zawrotnie szybciutko. Kolegi żona urodziła po 23h, wiec jak to sie mowi nie znamy ani dnia ani godziny ;-).

Witam Panie!!!
Bylam wczoraj u kolezanki w szpitalu,ktora miala termin na 16 stycznia a urodzila 27grudnia. W dniu porodu szalala caly dzien na zakupach potem jeszcze przyjmowala gosci a o 1 w nocy odeszly jej wody wiec dzien i noc i kolejny dzien miala dlugi ;-)bo urodzila o 15tej. Porod nie nalezal do latwych ale wczoraj juz mowila, ze moze rodzic drugie a jej maz na to (byl przy porodzie) ze on jeszcze nie zapomnial :-) a jej sasiadka przyszla do szpitala bo byla po terminie wszystkie porodzily do okola a ona dalej czekala ale jak sie doczekala to jej porod z bolami trwal godzine :szok: jak ja widzialam byla trzy godziny po porodzie siedziala z malym na lozku i go karmila:-Dwiec nie ma regoly ani zasady, kazda z nas bedzie miala zupelnie inny porod.

Dziewczyny życzę Wam jak najmniej bezbolesnych porodów trzymam za Was kciuki.Ja mam termin na kwiecień więc jeszcze trzy miesiące.ŻYCZĘ POWODZENIA!!!!!

Ja wczoraj juz ostałam skierowanie do szpitala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale mam na dotarcie do łodzi 2 tyg, jak nic przez te 2 tyg nie bedzie sie działo beda mi wywoływać, wiec w przeciągu 2 tyg zobacze mojego kacperka.
Pani powiedziała ze drogi rodne mam juz przygotowane do rodzenia i może to nastąpić w każdej chwili dlatego dała mi to skierowanie.
Cała noc nie przespałam bo mały sie NIE RUSZAŁ, a przeważnie nocki to jego żywioł, wkońcu nad ranem sie przebudził i kopnął mnie w żebro hihihi
pozdrawiam nową mamusie SGosie!!

reklama
Umowilam sie z polozna:blink:, teraz sie z Lukaszem rozrywamy kulturalnie, dzis idziemy na wernisaz,w nast tyg koncery jazowe, filharmonia etc, bo potem bedzie juz z zyciem kulturalno-artystycznym slabo. wiec zamiast siedziec i smecic w domu bedziemy zachecac Nadi do wyjscia z brzuszka w bardziej kreatywny sposob:-)

Do góry