reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Asia Ewa ma rację , kleszcze to nie to samo co próżnociąg
z reszta przynajmniej u mnie już sie nie stosuje ani jednej metody ani drugiej

ale co chciałam napisać:confused:, zzo może być szkodliwe, jest bardzo dużo powikłań po tym znieczuleniu. :baffled:
dla mnie sam fakt iż osoba mało doświadczona lub niekompetentna ( bo to różnie bywa) ma mi robić zastrzyk w kręgosłup:szok::szok::szok: stawia mi włosy na głowie

nie slyszalam o komplikacjach z zzo a to,ze przedluza porod to totalna bzdura:no::no::no::no::no:
ale to fakt w polsce nawet zalozenie plomby potrafia spiepszyc:cool: albo ta pigulla co miala znieczulic chlopca w kregoslup a zamiast znieczulenia podala mu kroplowke i sparalizowalo dziecko

Owszem- wszystko mozna spieprzyc....Dlatego zzo nie podaje ginekolog tylko anestezjolog...
A ja nie slyszalam o powiklaniach...
Lekarz, z ktorym rozmawialam jest wielkim zwolennikiem tego rozwiazania....
A co do tej glowy jak kosmita to mam nadzieje, że jesli juz... to po jakims czasie glowka wroca do normy:-(
Mam tylko nadzieje, że zarowno kleszcze jak i ten proznociag nie powoduja uszkodzen u dziecka

A ja znam 3 dziewczyny które miały komplikacje:-( i szczerze im współczułam jak ich po porodzie odwiedziłam, bo płakałam razem z nimi:baffled:

główka zawsze jest trochę zniekształcona po porodzie naturalnym, bo przechodząc przez kanał rodny troszkę sie spłaszcza, ale przeważnie wraca to do normy ( tak mówiła położna):nerd:
jedynie cc ratuje naturalny kształt:tak:

umieram z bolu cyca jakby mi ktos gwozdz wkladal i wyjmowal- koszmar.
koncert swietny, Nadusia caly przetanczyla ale przestraszyla si braw i dostala okropnej czkawki:-D

reklama
Sylka ale komplikacje po zzo? co tym kolezankom bylo? jakie komplikacxje?
Ale z drugiej strony to przy normalnym porodzie tez wystepuja komplikacje wiec ryzyko wystepuje zawsze....

Do góry