reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

widze ze wszyscy maja problem z karmieniem
Karol tez zasypia przy piersi ale jak go pozadnie nakarmie to spi 4 godz zwlaszcza w dzien w nocy jest gozej bo niekiedy pije 3-4 godz tez zasypiajac podczas picia ale chyba zaczyna sie mu to normowac dzis konczy 3 tyg i mam nadzieje ze bedzie lepiej tylko trzeba dac dziecku czas tylko ze sama padne na twarz jak dzis w nocy nie przespie chociaz 3 godz bez przerw

reklama
Helenka to ja mam normalnie to samo...też już ładnych kilka razy płakałam..a najgorzej jest w nocy...wtedy też mam ochotę odciąć sobie cycki i dać je najlepiej mężowi, niech on też poczuje jak to fajnie...mówisz o porządnym nakarmieniu....ale jak????jak mały possie może 5 minut a potem tylko "mamle" sobie ...i co mu zrobie....Filip już skończył 3 tygodnie i jakoś nie widze zebu mu się cokolwiek normowało...albo jestem zbyt zmęczona zeby to widzieć..nioe wiem....:sorry2:najlepiej nam spał wieczorkiem po kąpaniu, nawet 3-4 godziny...a tu nagle w środe godzinka, wczoraj pół godzinki...superrrrrrrrrr A w nocy to tylko przewracam sie z boku na bok i cycki przekałdam...:-(Myslicie ze on sie naprawde nie najada, czy tylko ściemnia....?????????????????

No wreszcie Dawidek sie zdecydowal wynagrodzic mamusie - za tak dluuugie czekanie- gratuluje
a tak poza tym - to chyba sie za duzo nie poudzielam na watku- chyba ze ktos chce ze mna pogadac o czasach jak brzuszek jeszcze dzwigal?
xx_smiech_big.gif

Mili ja też miałam tak samo, w szpitalu przez dwa tygodnie dostawał butelke ale w domu nauczyłam cycki, na początku była złśoć i wrzask ale jakoś się przemęczyliśmy.........całymi dniami z nim leżałam i dawałam mu cycę i się nauczył..A i piszesz z masz duużó mleka, to nawał-liście kapusty schłodzone w lodówce 20 minut sobie przykladaj i zmineń jak będą cipłe.A może masz za twarde piersi........i on nie może dobrze złapać....spróbuj najpierw trochę ściągnąć mleka żeby były miększe i dopiero go przystaw.
Majopa u mnie to samo było........mały possał trochę cycę zasnął i po 30, 40 minutach sie budził ..................a już tak ładnie spal nocy po 6 godzin a w dzień, 2, 3.Owijamy go w kocyk tak jak w szpitalu.jak zaśnie przy cycy to go budzę i usypiam np.kolysząc.A może brzuszek go boli bo coś zjadłaś i jest niespokojny............A może ma pleśniawki?Taki nalot biały na języczku podniebieniu i policzkach albo tylko na języczku.Wtedy też dziecko tylko trochę ssie i zasypia.
A tak wógóle to mój mały ma pleśniawki -na szczęście tylko na języczku i na razie go karmię z butli, bo nie chce piersi......bo pleśniawki mogą boleć jak dziecko ssie pierś to po 2,3 minutach wypluwa i płacze albo zasypia

reklama
Do góry