reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

he ja jako była styczniówka mogę być na końcu listy.
Leonek wczoraj na badaniu ważył prawie 1kg, zaczyna mały nadrabiać:tak: a że będę musiała urodzić małego przez cc nastąpi to około 2tyg. wcześniej niż planowy poród:tak:

I tu mam pytanie do dziewczyn, które rodziły przez cc, w co radzicie się zaopatrzyć do szpitala?? Czy coś przygotować??:confused: A i ile dni po cesarce zostaje się w szpitalu??

reklama
ale drukujecie , no jak rany dzień mnie nie ma i tyle czytania.

Esti jak się ciesze ,ze juz diagnoza postawiona:tak::tak::-D:-D:-D

Albi popieram ja tez po cc i tygodniu w szpitalu mam 12 kilogramów mniej. tylko jeszcze mały brzuszek został i boczki:sorry2::sorry2: ale nie sądzisz , ze 6, 8 tygodni to za wcześnie żeby brzuszki ćwiczyć ja myślałam poczekać tak maxymalnie 3 miesiące tak jakoś boje się o moją bliznę, żeby sie nie rozeszła. :sorry2:

powyżej 39 stopni temperatury nie można karmić dziecka , tak wyczytałam na necie. a ja miałam kilka dni temu 38, 8 ale napar z szałwii, 1 ibuprom i kapusta do stanika załatwiły sprawę w jedna noc i rano byłam jak nowo narodzona.

a my już głupiejmy:baffled::baffled::baffled: zbliża sie termin rejestracji synka w urzędzie a my się ciągle zastanawiamy nad imieniem, albo Piotruś albo Kacperek, co zresztą już wpisałam w suwaczku:sorry2:

moje słoneczko nabawiło sie ropiejącego oczka. tak mi go szkoda , takie maleństwo a już coś się przyplątało, ale jak poradziłam się zaprzyjaźnionej neonatolog to powiedziała, ze noworodkom często się to przydarza, ze albo jest to efekt oczyszczania po porodzie, albo zatarł sobie sam oczko lub niedrożne są jeszcze kanaliki łzowe. dlatego przemywam solą fizjologiczną, świetlikiem do wczoraj a dzisiaj już rumiankiem i masuje ten kanalik łzowy i jest na szczęście poprawa bo nie mogłam patrzeć, tak mi mojego słoneczka było szkoda jak chciał oczko otworzyć a tu miał sklejone :-:)-(

no i martwi mnie, bo już mój synek kilka razy zwrócił cały posiłek, podobno to tez jest normalne, ale ja się martwię czy to nie ten paskudny reflux. poczekam na pielęgniarkę a jak nie to udam się do lekarza.
nie zdarza się to często ale raz na dzień chyba tak:confused:

Asia już niedługo, nie martw się

Melduje sie wciaz 2 w 1. Wciaz nic,tylko dzis mi tak krocze rozpiera ze nie moge chodzic. Moze to jakis znak???
Aha wyrzucam suwaczek,bo mnie od wczoraj oklamuje!!!!

A Olisiek jak nowo narodzony...apetyt ma super i uwaga uwaga od wczoraj ani razu nie płakał z powodu bólu brzuszka.....no super.Jestem taka szczęśliwa że wiadomo co mu jest:tak:A Nutramigen mu bardzo smakuje, zajada sie nim:-p
Albi Dawidek cudny:-)

Sylka a może Twój synek się przejada albo dobrze mu się nie odbija po jedzeniu?
Albi a macie skierowanie do poradnii retinopatii? Bo dzieci które maiły naświetlanie to muszą być pod kontrolą takiej poradni

reklama
no to ja dzis za wiele nie mam do powiedzenia. No moze poza tym ze Dawidek uroczy- a tak sie zapieral zeby z brzuszka nie wyskoczyc:tak:

Do góry