reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

cholerka a u nie w druga manke problem, unormowala i sie po miesiacu walki laktacja a Nadi nie chce ssac, bede musiala atakoac pogotowie laktacyjne chyba:confused2::confused2::confused2:
no i mojemu anilkowwi rozki rosna chyba:rofl2::rofl2::rofl2:bo zaczela byc krzykliwa i jedna noc spi super a nastepna daje nam do pieca:angry::angry::angry:
moja mama mowi,ze charakterek sobie wyrobila a ,ze ma po kim byc zadziora mam sie od anilka odzwyczajac, mile co??????:crazy:

reklama
Najlepsze jest to, ze ja nosze rozmiar stanika 80 E nie jak moja przyjaciółka 75 H, wiec nie jakas tam tragedia ale wygladają na ogromne.

czesc dziewczyny.mam minutke wytchnienia to pisze.Dziuba niestety nic niewymyslilam ,nieznalazlam sposobu kamilek nadal niechce spac dlugo go trzeba usypiac a jak usnie to po 10- 20 minutach sie budzi.Esti odstawilam nabial i nic z tego .w poniedzialek bedzie u mnie pediatra to zapytam co robic.mam pytanko kiedy po porodzie trzeba isc na kontrole do ginka?biedna Ewa musiala isc do szpitala z malym bo kubus ma zapalenie pluc:-(.pozdrawiam kaska:-)

agnie Maleńka słodziutka!! i super pomalowaliście ściany w pokoju! my też mamy dwa kolorki, ale zwyczajnie na ukos, zielony i czerwony :)

A moja malutka ma chyba kolkę:-( Wrzeszczy wniebogłosy, już sama nie wiem co z nią robić:no:. I do końca nie wiem czy to koleczka, bo gazy odchodzą normalnie, ale strasznie wrzeszczy przed oddaniem kupki - czuję się wtedy bezradna:no:. Masuje brzuszek, ćwiczymy nóżkami i czasem to pomaga, a czasem nie.Serce mi pęka jak widzę jak ona cierpi:no:

Dziuba to witaj w klubie, nie wiem co robic zeby ten koszmar z usypianiem skonczyl. jestem w szoku ze wasze malenstwa tyle w nocy spia moja jak przespi 3 godzinki to sie ciesze wy tu o 7 mowicie:szok: ja tez tak chce. a na spacerek to tez codziennie chodze bo bym nie wytrzymala tak caly dzien w domu a tak to sobie troche pooddycham:tak:

reklama
Staram się czytać co piszecie ale zwykle nie zdążę już sama napisać.:rofl2: Za 10 dni wracam do pracy, tzn narazie godziny zlecone, ale trzeba będzie się rozstawać z moim cudem:-(
Jobo, mam ten sam problem, ale wtedy gdy zjem coś cięższego. Staram się uważać, ale czasem nie wychodzi.
Pumi, mój mały tez na początku krzyczał w kąpieli, ale nie zrezygnowaliśmy, tylko staraliśmy sie go spokojnie zagadywać i kontynuować rytuał. Teraz Tobiasz zasypia po kąpieli - która odbywa się w pokoiku, przy muzyczce (a na początaku nawet przy półmroku, tylko boczne małe lampki i przykrywaliśmy go myjką żeby było cieplej), z gadaniem rodziców - w swoim łóżeczku ale trzeba go czasem pogłaskać, poszumieć nad uszkiem i oczywiście podać smoczka bo go wyrzuca sprawdzając w ten sposób czy ktoś jest. Zwiększyliśmy też temperaturę w pokoju na czas kąpieli bo maluch szybko marznie, normalnie po wyjęciu z wanienki usteczka mu latają. Teraz już lubi kąpiele.
I spacerki też.

Załączniki

• 100_2407.JPG
    100_2407.JPG
    154,8 KB · Wyświetleń: 43
  • 100_2366.JPG
    100_2366.JPG
    207,3 KB · Wyświetleń: 47
  • 100_2383.JPG
    100_2383.JPG
    186,6 KB · Wyświetleń: 45
  • 100_2410.JPG