reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

3mam kciuki za blizniaki!!!

Moja mala ladnie przybiera a spi w nocy grzecznie.Mamy stala pore kapania i ona wie,ze po kapieli jak jest swiatlo zgaszone to juz trzeba byc cichutko.:-) A na spacerki chodzimy kiedy nam potrzeba.Jakbym miala tak poustawiane dni,ze kazdego dnia wszystko i o takiej samej porze to bym absolutnie zwariowala!Ja potrzebuje ciaglych zmian.Meble od dziecka w pokoju przestawialam srednio co 2 miesiace!I to mi nie przeszlo :-) Wystarczy,ze kapiel jest codziennie o 19:30!!!To jest staly punkt dnia.Daje odniesienie.

A ja slomiana wdowka :-( Moj kochany mezus znow poza domem...Jak ja niecierpie spac sama!!!

reklama
Ja sie jedynie martwiłam, ze smierdzą ale one nie śmierdzą okropnie jak dorosłego czy naszej suni tylko tak lekko ale uspokoiła mnie Ewa Adu bo jej mały tez robi smierdzące bąki ;-). Dawid od tygodnia zaczał robic kupe co dwa dni ale jak zrobi to do morza do morza ;-):-D:-).
Esti a co jest małemu?? Jaką maścią i na co go smarujesz??

Ma jakiś stan alergiczny na buźce i na uszkach nawet i rozdrapał to, rozsiało się i wdał się stan zapalny.......maść się nazywa Triderm- z antybiotykiem.
Ja podejrzewam, ze to mogło się zacząć od maty edukacyjnej.bo jej nie wyprałam na początku i mały jak leżal na niej to dotykał policzkami i uszkiem...pewnie jakaś sztucznie barwiona i materiał szorstki ma na jednym kawałku

Nikogo nie ma?:baffled:Mały śpi od 21:30 , maąż śpi bo chory jest a ja siedzę samotnie...........i czekam do 24 bo karmię małego przez sen..............potem o 6 rano tez przez sen.......chyba ze wcześniej sie obudzi.dzisiaj o 5 sie obudził, zjadł i spał do 8:-)

Esterka ja jestem i tez czekam do 24 na karmienie bo Natalka sie budzi rowno z zegarkiem, moj maz tez spi bo codziennie na 5 rano chodzi do pracy, ja nie mam tak dobrze jak Ty bo moja mala budzi sie co 3 godziny w nocy a w dzien to prawie wogole nie spi. dzisiaj w domu spala 15 minut pozniej bylysmy na dlugim spacerku, o 20 kompanie no i zasnela kolo 21 i spi do tej pory, chcialabym zeby juz chociiaz 5 godzin przesypiala w nocy bo w dzien chodze jak zombi

Esti nadmanganianie go kąp i smaruj tym kremem albo sudokremem i ci przejdzie po dwóch trzech dniach. Lekarze tylko by dawali cos z antybiotykiem a czasem warto uzyc czegos łagodnego i taniego. Ja na potowki np. uzywałam soli fizjologicznej i sudokrem (bo ma cynk i pieknie wysusza jak zaden z keremow na odparzenia) i zaraz mu przechodzi a potowki są uperdliwe i bardzo ciezko je zwalczyć. (nie twierdze, ze Olis ma potówki ;-))

Na szczęście ma to tylko na policzkach i bródce.........a Sudocrem nie pomógł tylko pogorszył sprawę:-(tak samo rumianek-.na oczka super a na buźkę nie bardzo
Ale ten pomysł z nadamanganianem potasu muszę wypróbować.....a buźkę mam przemywać nim ,można?A u Olisia się to ciągnie już od tygodnia.............zamiast lepiej to gorzej się zaczęło.Wdało się zakażenie dlatego antybiotyk.jak po 5 dniach nie przejdzie to mamy sie znowu u niej pokazać.Podobno już po 2 dniach ma być poprawa........zobaczymy

reklama
Albi dzięki..:tak:nie wiedziałam czy właśnie buźkę solą fizjologiczną można ale skoro można to tak będę robić.
Dziewczyny czy zostały Wam jakieś zachciewajki z ciąży?Mi jedna:ser zółty z dżemem wisniowym i kanapki z ..koncentratem pomidorowym:baffled:Ja w ciąży słodycze uwielbiałam........a teraz to nie mogę na nie patrzeć.Tak samo cola- w ciązy musiałam codziennie wypić.........a teraz ..........może nie istnieć.Za to na majonez nie mogłam patrzeć-teraz sie zajadam tak jak przed ciążą.Ach te hormony.....................

Do góry