reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

pandi masz rację ! :tak::-D:-D

Załączniki

• br1.JPG
    br1.JPG
    50,7 KB · Wyświetleń: 24
  • br2.JPG
    br2.JPG
    52,2 KB · Wyświetleń: 24
  • br3.JPG
    br3.JPG
    73,1 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Girly co do Espoticonu.....lepiej sie poradź dzisiaj lekarza, ja bym na własną rękę nie dała.Skoro w ulotce napisane,że od 3 tygodnia...niech lekarz zdecyduje.A na spacerek możecie iść na 15- 20 minut pierwszy raz i codziennie wydłużać o 10 minut.
Ewa lepiej poczekaj...........pamiętam jak Ola wyszła ze szpitala po zapaleniu płuc i pneumolog kazał jeszcze 10 dni w domu siedzieć ,nie wychodzić na podwórko( a był kwiecień).A jak już wyszliśmy to najpierw zacząć werandowanie a potem od 15 minut i codziennie wydłużać.Traktować tak jak noworodka:tak:.Płuca muszą po chorobie się stopniowo przyzwyczaić do powietrza.
Wiem co piszę, bo Ola leżała na zapalenie płuc 2 razy w szpitalu.A ja siedziałam z nią w dzień wiec jestem obcykana.
Ale oczywiście zrobisz jak uważasz:-)

Nie wiem czy to prawda ale ja juz nie raz słyszałam i pamietam to po mojej siostrze, ze dzieci na sztucznym mleku wolniej tyją od tych karmionych naturalnie. Esti najważniejsze, ze je i rosnie, moze taka uroda Oliska.

Na razie się nie martwię, dzisiaj już nadrobił te 2 dni gorszego jedzenia, je co 2 godz po 90, 100.Tygodniowo przybiera 20, 22 dag.Pediatra jest zadowolona i oby tak dalej.:tak:powiedziała,ze tkanka podskórna już sie wytwarza.Teraz jak robiliśmy morfologie to jest bardzo dobra!:-D:-D:-DJest uśmiechnięty, żywy bardzo- jak na swój wiek- pediatra mówi ze pod względem psychoruchowym rozwija się nawet lepiej niż niektóre dzieci w jego wieku z większą wagą:-D:-D:-D:-D Nie płacze bez powodu więc na pewno nic mu nie dolega poważnego.Ja się urodziłam 2600 a mąż 3200 i wyglądamy normalnie.Po prostru ten typ tak ma:-D

Esti, skoro Wy byliście tacy malutcy to po kim Oliś ma być grubiutki?! nie martw się, ważne ze przybiera, przecież urodził się troszke za wcześnie i był maleńki, ale na pewno nadrobi swoje zaległości!! ważne że rozwija się prawidłowo!

Właśnie Esti...najważniejsze, że jest zdrowiutki, a to, że jest chudszy niż inn dzieci to dobrze, mojej siostry smyk też był taka chudzinka do 3 roku zycia ...a teraz wygląda super jest idealnej wagi. Siostra też chuda była...tak, że mama jej ubierała 2 pary rajstopek na nogi:tak:bo jej było wstyd, że ludzie pomyślą, że dziecko głodzi

reklama
Do góry