reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

hihihihi Albi ja tez została jedynie tylko obsikana,
przeważnie podczas kąpieli ale zdarzyło się ostatnio na przewijaku normalnie sikał jak po cyrklu:tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D
no i oczywiście honorowy prutek w twarz:-):-):-):-)

Majo:szok::szok::szok::szok: szok mojej koleżanki synek jutro kończy 3 miesiące i waży tez 6 kilo

reklama
Albi, u nas taki chrzest kupowy juz wszyscy zaliczyli łacznie z babcia;-)
i juz chyba sie chwaliłam ze Tobi ma 6 tygodni i wazy ponad 6 kg!!:szok:

U nas chrzest kupkowy byl wczoraj: Pawel otworzyl malej pieluche bo polozna kazala wietrzyc to odparzenie a bylo to zaraz po karmieniu. Tlumaczyc chlopu zeby chwile poczekal:wściekła/y::angry::no:a on i tak swoje- no to mala odpalila taka rakiete ze wszystko bylo ukupkane hihihihih. P odskoczyl na kilometr heheheh.
Wiecie co- moja Dominiczka miala juz takie brzydkie odparzenie ze prawie jej sie ranki zaczely robic.Za rada poloznej zamienilam pampersy zapachowe na bezzapachowe huggisy i zapachowe chusteczki pampersa na bezzapachowe z farmacji i po 1 dniu odparzenie zniknelo jak reka odjal. Czyli te pampersy w naszym przypadku o tylek rozbic. Teraz robie wielka paczke i wysylam do siostry wszystkie papmersy w ilosci chyba z 500 sztuk bo ludzie nas obdarowywali misiami i pampersami:-p jak przychodzili w odwiedziny. Siostra bedzie miec druga coreczke w lipcu- to pieluchy jej sie akurat przydadza.
Agnie - ogladalam te skuienki w H&M i skusilam sie na kokardke na glowe z tej serii;-)

Załączniki

• 002.JPG
    002.JPG
    95,7 KB · Wyświetleń: 33
Dziewczyny az mi was czasem zal jak czytam wasze posty. Co wy sie umeczycie to szkoda gadac:no::no::no:. Wspolczuje wam kochane. Az mi glupio pisac bo ja zupelnie sama jestem bez jakiej kolwiek pomocy od 7 rano do 7 wieczorem i wszystko mam porobione. Obiad ugotowany, paznkocie wymalowane, mieszaknie na blysk wysprzatne, kot wyczesany, ja mam czas zrobic pranie reczne ubran malej, posiedziec przed komputerem, wyfryzurowac sie i wymalowac. Dziecko nakarmoine, czyste, pazkokcie ma wypielegnowane ...... tak jak mowie- az mi glupio pisac ale to chyba moja Dominika jest tak malo absorbujaca? poplacze czasem ze 2 godziny i to wszystko .

Załączniki

• 005.JPG
    005.JPG
    70,3 KB · Wyświetleń: 34
  • 007.JPG
    007.JPG
    64,2 KB · Wyświetleń: 33
  • 003.JPG
    003.JPG
    65,7 KB · Wyświetleń: 40
a ja tez mam dużo spokoju:tak: ale jak jestem w domu to nie lubię się malować jedynie co zaniedbałam to paznokcie , bo lobię długie a przy Kacperku boje sie , żeby go nie zadrapać. :-(
a nawet przy smarowaniu dupci kremem połowę kremu mam za paznokciem:dry:

a przed chwila go nakarmiłam i sobie śpi ale coś czuje , ze mnie oszukał:dry:
czuje , ze nie zjadł wszystkiego z piersi ale pokazał dolna wargę i to znak , ze się najadł, ale mam warzenie, ze mu sie przysnęło i dla świętego spokoju odesłał matkę do kompa:tak:

Dominika jak sie naje to odpycha reka moja piers hihih
A ja paznokcie obcielam do zera- najkrocej jak sie dalo i na polokraglo. nigdy takich krotkich nie nosilam ale za to mam zadbane i ladnie pomalowane, czasem z jakas ozdoba lub brokatem.
Chyba sie zdrzemne bo nudy ........

Sylka- ja jak mam w perspektywie calodniowe siedzenie w domq to tez sie nie maluje bo to by bylo bez sensu. Codziennie jednak wychodzimy na spacerki a to jest motywacja do wymalowania i wyfryzurowania. Jakos lepiej psychicznie sie czuje jak widze swoja gebe w tapecie hiihihih
xx_haha_01.gif
xx_haha_01.gif
xx_haha_01.gif

A jak u was, wychodzicie juz na spacerki?

no widzisz ja lubię długie i umalowane a jak krótkie to bez malunku, jakoś mi taki migdałek nie pasuje:no::no:

qrcze nie jadłam dzisiaj obiadu i jestem ciągle głodna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Esti przypomniało mi sie jak tylko możesz powrócić do karmienia naturalnego to ja szczerze cię do tego namawiam nie tylko ze względu na aspekt zdrowotny ale i emocjonalny.
normalnie jak patrze jak mój Kacperek wisi mi na cycu lub jak już nie ej i się kokosi to az mi sie łezka sie w oku kręci:tak::tak::tak:

pumi moja Nadi tez byla malo absorbujaca przez pierwszy msc. :baffled:
dzisiaj jest aniolkiem no i zawsze spi ladnie w nocy. nie jest zle...tylko bywaja takie dni gdzie odpadam:sorry2::sorry2:

reklama
staramy się codziennie tylko u nas jest różna pogoda
już przed łikendem zapowiadali od niedzieli deszczową brzydką pogodę a tu już chyba 4 dzień świeci słoneczko przynajmniej u mnie ale czasem wiaterek wieje.:sorry2:
dzisiaj tatuś;-) była na spacerku a ja załatwiałam sprawy na mieście. :tak::tak::tak:

jutro jedziemy na bioderka :-D
no i może zmolestuję jakiegoś lekarza;-), żeby mi dziecko obejrzał bo małego strasznie obsypało, ale koleżanka poleciła mi maść nanobase i posmarowałam, bo jej synek w jej opinii maił to samo i znikło po dwóch dniach smarowania , jak nie przejdzie to jutro będę polować na lekarzy w szpitalu bo kilku znam:tak:
dzisiaj mały kichnął i na ręku znalazł mi się biały glut jak mleczko , może jednak to nie katarek, ale jednak jeden zielony glut był:baffled::baffled::baffled:

ja też mam takie dni , że chce mi sie wyć chociaż dziecko nie daje mi popalić, tylko wściekła jestem na cały świat dookoła

Do góry