reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

....zeby nie zapeszyć ale stał sie cud. Przystawiłam Dawidka do cycucha jak zwykle sie motał krzyczał i wyrywał az nagle cyk złapał i nie odpuści i ssał 10 min bez przerwy. Kilka godzin poźniej, wrocilismy z ubezpieczalni i ode mnie z pracy i znosu dałam cyca i znowu ssał. Jak by to było cudowne jakby zaczął ssac cyca. Kurcze gdyby on jadł tyle z mojego cyca ile je na codzien to by ważył juz z 8 kg. On na spokojnie na jedno posiedzenie 200 ml wtrącha. Tyleze sztuczne nie jest tak tuczące jak mleczko mamy. A tak wogole to witam wszystki mamy.
Dawidek nie robił kupy przez 3 dni i dzisiaj dał dwie, takie zielonkawe ale okrutnie gęste.
Jaka jestem tłusta to głowa mała......................

reklama
Albi....suuuuper!Pewnie będzie ciągał cycę jak już załapał....................i szybko zrzucisz zbędne kg karmiąc cycą.!
Ja ostatnio obkupiłam się w Reserved i Prety Girl i Hause.Jeszcze tylko buty-te srebne szpile z Reserved
A Olisiek zrobil dzisiaj kupkę żólta i to 2 heheehehehehehehehehehehhehe:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny widze ze wasze dzieciaczki prferują smoczusie a nasz Fifi się zawział i nie chce...On jes tstraszny pieszczoch i przy cycusiu lubi lezeć i leżeć i lezec. Chciałam go troche oszukać smoczkiem a on nie i nie. próbowałam 2 różnych ...Myślicie zeby próbować jeszcze inne kształty...

tak jestem z Katowic od urodzenia :D a ty z Białegostoku tak ? Mam tam rodzine i w Ostrodzie :p
Piękny dzień dzisiaj był i bardzo udany- odwiedziny u koleżanki ktora ma 3 dni młodsza coreczke od mojego Wiktorka.
A co do tego napletka to racja co lekarz to inna rada bo mi kazal naciagac i czyscic bo tam sie moze czasem troszke moczu zbierac i może dac sie jakas infekcja wiec czyszcze co ktores zmienianie pieluchy i narazie jest wszystko ok oprocz tego jedengo razu gdzie chyba za mozno naciagbelam i sie zaczerwienil ale zeszlo samo bez zadnej mojej ingerencji.

MAJOPA mysle ze powinnas dalej probowac bo inaczej bedziesz z nim lezec 24 godziny na dobe przy cycu a smoczek to nie jest zla rzecz.
ALBI ja miałam problem z sutkami wklęsłe mimo dużych piersi mały nie umiał zassac ale zaczełam od poczatku użuwac nakładek sylikonowych z aventu i z łapaniem nie ma problemu dużo lepiej sie karmi no i ja zawsze myslalm ze mleko modyfikowane bardziej tuczy niz mleczko mamusi, dzieci po tych mlekach jakies takie bardziej ubite sa - przynajmniej te ktore ja znam, no ale moze sie myle a moze kazde dziecko jest inne.

salik agnieszka tak , w Białymstoku:tak:
Mnie lekarz tez kazał nie odciągać napletka,można to zrobić za mocno i będzie problem
j
Ja ma w domu 4 rodzaje smoczków:baffled:.Oli nie uznaje żadnego,już teraz nawet na podwórku nie ssie.Ale za to własne paluszki mu posmakowały a najbardziej kciuk..dzisiaj jak byłam w szkole rodzenia i pytałam sie położnej czy mam go zmuszać na siłę do smoczka jak nie chce.ZDECYDOWANIE NIE!A to ze ssie paluszki.każde dziecko tak.poznaje swoje rączki i to dla niego nowość,potem będzie pchać zabawki do buzi.A jak nie ssie smoka to nie będzie miał problemów ortodontycznych
Majpoa
odpuść sobie tego smoczka.....nic na siłę i ciesz się że nie będziemy miały problemów z oduczaniem.Moja psiapsióła ma córeczkę prawie 2 letnią i problem z odtawieniem smoka jest i słabo rozmawia

Esti, problemy ortodatyczne, jak wszystko inne sa uwarunkowane genetycznie, ja nigdy smoka nie ssalam a aparat nosze jeszcze teraz i do nast roku bede miala stocznie na zebach:baffled:

reklama
witam wszystkich ranną porą :)
nie spałam całą noc prawie bo małej zahciało sie chasać, a poprzednia noc też nie przespana, chodzę jak zombi!! a mała teraz leży u mnie w łóżku i się wpatruje w lampę, cała szczęśliwa...
skoro juz gadamy o kupkach, to Martysia znowu 3dni nie robiła, dziś jak otworzą aptekę i kupię czopka i jej dam, bo martwię się, ona stara się zrobić, popłakuje przy ty,, pręży sie i jej nie idzie, więc po co ma się męczyc... wiem że termometr się wadza w pupkę, ale ja się boje tego :zawstydzona/y:
a w ogóle to dziś wracam na uczelnie, ostatni raz byłam tam przed Swietami Bozego Narodzenia, normalnie zapomniałam już że istnieje takie coś jak uczelnia!! straszne uczucie, muszę zostawić małą na 5godz z mamą bo Stasiu wraca z pracy dopiero w sobotę... to pierwsze moje rozstanie z córką na tak długo... koszmar!

Do góry