reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A Oli jak wstał 0 8 rano to do tej pory nie śpi........już jest taki śpiący że ledwo na oczy patrzy ale zasnąć nie może.
Pogoda do dupy ,od rana leje, nawet nie ma jak a spacer wyjść:no::baffled:

reklama
Była u mnie znajoma, i widziała jak biore kacperka na rączki, a mały co go podnosiłam to płakał tak jakby go cos bolało, wiec mi mówi ze mały moze byc przełamany, a jak nie to warto to sprawdzic u "nastawiacza", wsiadłam w samochod i pojechałam do tej babci ,położyła go sprawdziła czy stykaja sie kolanko z łokciem (na łukos) połazyla na brzuszku i tak sdamo na tył i miał chyba z 5 cm przerwe co oznaczało ze jest przełamany, ponaciagała go i jak sprawdzała znowu to juz tej przerwy nie miał- mały odrazu spokojniejszy sie zrobił, lepiej je.
Zdzwoniłam do adasia zeby sie pochwalic ze znalazłam przyczyne płaczu, a on na to ze to jakas stara baba ze napewno go połamała, i ze nie ma papierów ,i tylko lekarze to potrafia.Mówcie co chcecie ale ja w to wierze!

Najważniejsze że pomogło...:tak::tak::tak:.A jak się bierze dzięki na rączki to nigdy nie wolno brać pod pachy i tak podnosić!!!!!Ostatnio rehabilitantka mi na to uwagę zwróciła, bo ja czasami tak robiłam.....ale już staram się o tym pamiętać:tak:
Oliś w końcu padł:tak:śpi w bujaczku:-)

kupilam espumisan dzisiaj z samego rana i dalam mu mimo ze go nie boli brzuszek narazie. wiec chyba nie mam sie czego bac i wrocic do podawania obu mlek.

esti tak robie zele tylko jakos teraz przy małym czasu nie mam :blink:

my ucielismy sobie mala drzemke po karmieniu a teraz to by trzeba bylo jakis obiadek zrobic i kawke moze, u nas tez pogoda do d..y ciagle pada i ciemno jakos tak, Wiktor zasypia w lezaczku sobie znowu :D

Zupka się gotuje..........
Helenka ja to Ciebie podziwiam......sama z 3 dzieci w domu , zero pomocy od męża:baffled:posprzątane, okna pomyte, Ty zadbana,super:tak::tak::tak::tak::tak:
Ja też już po wiosennych porządkach:-)

no zrobil sie strasznie okragły :-) dlatego pytalam ile wasze dzieciaczki waza myslalm ze moze za szybko przybiera czy cos, a ciuszki nosi na 62 ale one sa takie wsam raz ze dluzej w nich nie pochodzi. a tak sobie teraz śpi ;-)

reklama
Tobi brudzi przynajmniej 6 pieluch. Je nie wiem po ile ale co 2-3 godz, no chyba że ma taki dzień ze co 1,5 godz, ale w nocy robi przerwę 5-6 godz i ewentualnie jeszcze następną na 4 godz. Nie wiem ile je ale chyba dużo - karmię tylko piersią - bo waży już ok 7300. Pediatra mówiła że powinien przy swojej wadze jeść ok 1000ml na dobę

Do góry