reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dzien dobry dziewczeta!

Moja tez sie jeszcze nie przewraca.Za to smieje sie pieknie i czesto.No i potrafi sie zajac sama soba.Trzeba tylko jej bodzcow dostarczyc.Kolorowe kartki w lozeczku zawiesic zeby mogla na nie patrzec,grzechotki poukladac.No i jak zacznie plakac to ja sie zjawiam,przytule i jak przestaje plakac to odkladam.No i wieczorem jest nauczona,ze zostaje sama ze soba i samodzielnie zasypia.Wczoraj byla jej kuzynka u nas(bo Zuzik jest juz ciocia!!) i zaczela ja zaczepiac i do niej gadac.I dziecko mi sie rozbudzilo i nie chcialo zasnac!!!! :wściekła/y: Jeszcze tatko wpadl na pomysl zeby ja z tego lozeczka wyciagnac i polozyc z nami zeby jej razniej bylo!!!:angry: No coz to za pomysly??Ale nakarmilam ja i odlozylam do lozeczka.I spala do 6:00 ani razu sie nie budzac!!!

My juz po szczepieniach dzisiaj.Malutka w tej chwili spi na balkonie w lozeczku.Jest cudne slonce ale jest dosc mrozno.Mam nadzieje,ze szczepienia zniesie rownie dobrze jak ostatnio.Jestem przygotowana,ze dzisiaj zajmuje sie TYLKO coreczka.Bo ostatnio tez trzeba bylo ja ciagle przytulac.Ach!Znow przytyla pelny kg!!!!!Wazyla dzisiaj 5kg i ma 59 czy nawet 60cm.Moja wielgachna dziewuszka!!!!:laugh2::-)

reklama
Ach!Bajeczke tez wlasnie chce od poniedzialku wprowadzic obowiazkowa(bo w niedziele Zuzik konczy 3 miesiace!!!).I tez poprosic tate zeby wzial na siebie to wazne zadanie.Przeciez chodzi o to zeby mieli ze soba jak najwiekszy kontakt!Zeby tworzyli wiez,ktora w przypadku mezczyzn nie jest tak naturalnym odruchem.Musza ja sobie wypracowac...

esterka ja wszystko potrafie zrozumiec ale mam juz serdecznie dosyc jego wiecznego placzu :-( jakas deprecha mnie bierze czy co? nie moge juz tego sluchac njachetniej bym, go zakneblowala :-( plakac mi sie chce i wszystkiego odechciewa.

salik, A nie masz go z kim zostawić, żeby gdzieś wyskoczyć i się zrelaksować? :-)

Mój mąż na razie tworzy więź z małą podczas kąpieli :-) Młoda uwielbia kąpiel, a mąż świetnie to robi :-) Ja przy nim wymiękam :p Dziś znowu ładnie spała :-D Może już jej tak zostanie? :p

agnie, nie zapeszaj!! moja też już tak ładnie spała, a ostatnio dwa dni z rzędu pobudka o 5 :wściekła/y: za to teraz śpi jak zabita... :wściekła/y:

u nas też w większości Stasiu kąpie dzidzię, Martyna uwielbia kąpiel, ja jak się nachylam nad wanną żeby ją trzymać to potem nie mogę sie podnieść bo kręgosłup boli, bo staram się ją trzymać w wodzie ok.10min, skoro tak to lubi to niech się popluska troszkę :) chyba że on w pracy, to na mnie spada obowiązek... no i chyba ze mała zrobi taką kupkę że cala ufajdana, to wtedy też tatuś się krzywi i ja muszę

Agnieszka, mój Tobi jest bardzo grzeczny a ja nie mam umytych okien;-). Może Twoje dzieciątko potrzebuje więcej dotyku, obecności, miłości - daj mu to i nie miej wyrzutów że reszta leży odłogiem, dziecko jest najważniejsze. A sama faktycznie najlepiej daj sobie chwilę oddechu - agnie ma rację:tak:

Tez mamy spacerowke Pliko P3 :-D:tak: Na razie to jej "na zywo" nie widzialam.Ale jest kupiona i przyjedzie do mnie za 2 tygodnie wraz ze znajoma z Niemiec :-) Jestem nim ogolnie zachwycona(kolorystycznie idealnie pasuje do fotelika naszego) wiec tym bardziej sie ciesze,ze otrzymal pozytywna opinie Pumi :-)

A co do okien....Szkoda slow!A przed swietami trzeba umyc.Dzisiaj na pewno nie.Ide sie zapakowac z ksiazeczka pod koc :eek: I zapodam sobie Rutinoscorbin bo jakas niewyrazna jestem :sorry::laugh2:

Agnieszka prawdopodobmie nawet kawka na spokojnie z kolezanka pomoze ci sie odstresowac.Naladujesz sie energia i zobaczysz jak szybko zatesknisz za swoim malym rozdarciuszkiem...:-) A tacie sie przydadza takie chwile "sam na sam" z maluszkiem :tak:

reklama
daje mu tyle dotyku i milosci ile mozna non stop go mam na rekach całuje bawie sie z nim,ale pekam. Jedyną osobą z ktorą moge go zostawic jest moja mama ale ona tez pracuje :-( i tylko w weekendy jest w domu. Bo moj J jest non stop w pracy a wieczorami troszke zmeczony. Bo moi tesciowie nie umieja sie nim zajac treszta nie ufam im na tyle zeby zostawic im tego malego "niedobrego" szkraba. Strasznie go kocham ale .... chyba zaczyna mnie to powoli przerastac. Piszecie ze czytacie swoim dzieciaczkom mój Wiktor nie potrafi wyleze 5 minut zeby mu poczytac, jedyne co uwielbia ta kąpiel leży w wannie okolo 15 minut tylko mu ciepłej wody dolewam ale za to jakie larmo jest jak go wyciagam. Wczoraj chciałam go pomasowac tak ja pisze tutaj Fisher-Price - Poradnik dla Rodziców
ale nie dal sie wrzeszczal w niebo glosy, wieczorami fajnie zasypia je po 19 flache i spi ale w dzien wogole prawie spi po 30 minut to juz nie jest takie uciazliwe gdyby tylko zajol sie czyms chociaz przez chwilke zebym chociaz mogla sie wysikac. Znowu musze myka bo wstał zdażyłam tylko mu posciel przebrac :-( ehhh... na nowo sie zaczyna.

Do góry