reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

pandi...ale chłopak z Tobiego............duży.ale za to jaki słodki:-)
Ale wy wcześnie chodzicie spać.......ja to jestem "nocny marek"....:laugh2::laugh2::laugh2:chodzę spać ok 23:30-24, wstaję ok 5 , 6 karmić małego i śpimy do 8-9 i czuję się wyspana w dzień....:-)

reklama
Ja tak samo jak dziuba czyszcze nosek po każdej kąpieli, Dawidkowi. Wiecie jak mi sie chce wymiotowac :(. Cholerny okres, ale moze zaczełam karmic piersią małego to teraz tak szybko nie dostane okresu (a moze to tylko moje pobożne życzenia).
Juz sie odzwyczaiłam od zmian podpasek, wymiotów i boli głowy. Tak ze mnie leci, ze :szok:, jeszcze nigdy tak nie szalało, na noc zakładam podkłady poporodowe, ktore mi zostały. Kurcze juz 3 dzien i a tu ani troche nie ustepuje krwawienie, pewnie sie przedłzy.aaaa my to mamy przerąbane.

Dziękuję w imieniu Wojtusia :-)....ale to chyba po tacie, bo wszyscy mówią że do niego podobny, moje ma tylko ustka:laugh2:
E-stera ja tez chodzę trak spac jak ty mimo, ze mały zasypia koło 20- 20:30 i w sumie mogłabym wczesniej isc spac...ale gdzie tam...najwczesniej o 24 no chyba ze padnieta jestem to wtedy o 23...a wczoraj to przed 2 dopiero sie połozyłam i dzis od 7 na nogach :szok:....sama sie dziwie ze sie wyspałam
Dziewczyny poiwedzcie jak myslicie kiedy najlepeij jechac z małym w podróż, tzn chce pojechac na swieta do domu...a to spory kawaek 4h drogi samochodem
9a z małym pewnie dłużej) i tak sie zastanawiam czy jak pojedziemy w nocy to nie wybije go z rytmu i nie poprzestawia mu sie dzien z nocą, bo ładnie mi spi w nocy- tylko na jedzonko sie budzi i dalej idzie w kimy. Więc nie chc]alabym zeby cos sie zmieniło (no moze dłuzsze przewy :-D między karmieniami choc i tak nie jest zle)
moze wiec bezpieczniej rano wyruszyc jak sie obudzi...kurde ja to mam dylematy:szok:

Nie bylo mnie prawie caly dzien w domu wiec Wszystkiego najlepszego dla Olisia. Dziuba ta kurteczka sliczna ja wlasnie podobna upatrzylam. Agnie powiedz prosze gdzie to cudna sukieneczke kupilas dla Adusi, ja tez chce taka dla Natalki, jest cuuuuuudna:tak:

Esti-mam taki sam rytm doby jak ty- ide spac kolo 23:30 wstaje o 3 na karmienie , potem o 6 i dosypiamy jeszcze do 8,9 przytulone do siebie.
A my spacerowalysmy ale wiatr taki silny ze co chwile mi czapke z glowy zrywalo wiec sie wrocilam do domu.:wściekła/y: jak ja mam zrzucic te kilogramy:no:

czesc kobitki, z samego ranca u mnie piekne slońce ale śnieg jeszcze leży- bo wczoraj taka śnieżyca była że ledwo autem od lekarza wrocilismy, ale jest tylko -2 jak narazie. No ja chodze tak spac bo moj mały w dzień wogole nie spał i nie moglam odespac ani troche ale od 2 dni jest slodki i cudowny, teraz tez wstal o 5 walnol kupe ze łoooo... zjadl i dalej śpi- no poprostu jest kochaniutki jak bym sie nim caly czas nie opiekowala to bym powiedziala ze mi dziecko podmienili- mam nadzieje ze to juz mu tak zostanie :-) a ja czuje sie wyspana i jakos dobrze sie czuje widzac te słoneczko za oknem ;-)
Albi ja tez dostałam okresu ale miałam lekkie krwawienie przez pierwszy dzien a teraz to juz tylko takie plamki sa- mama nadzieje ze sie zaniedlugo skonczy bo nie czuje sie komfortowo jakos- heh odzwyczailam sie juz od @
Dzisiaj ide szukac jakiegos porzadnego stanika na moj biust :-D moze ktoraś z Was tez ma duży i powie mi w jakim sklepie mozna je znaleźc - wczesniej kupywalam na targu u jednej kobitki ale wieksych niż D juz nie ma ;-( a teraz to mam wieksze niz przezd ciaza i potrzebuje mocnego... Pomocy!!!

witam wszystkie :)
kurcze, u mnie z tym okresem to porażka, tzn leciało mniej obficie niż przed ciążą, ale już sie człowiek odzwyczaił od tego świństwa... no i pierwsza kontrola u gin była po miesiączce, przepisała mi tabletki ale mam łykać dopiero od następnego okresu, a wczoraj troche zabaraszkowalismy a to dzień płodny i mimo że przerwaliśmy to strasznie się boję :szok::szok: ponoć jak się karmi piersią to mniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę... pocieszcie mnie, powiedzcie ze Martyna nie będzie mieć jeszcze rodzeństwa!! :szok::szok:
ja chodzę spać ok.22 ale i tak od 20 nie mogę włączyć kompa bo mała śpi a jak klikam to ją budzę...
a jeśli chodzi o podróż, moja mała nie za bardzo lubi fotelik samochodowy (czuje się skrępowana i niewygodnie jej), jesli jedziemy to patrzy ciągle w okno i podziwia widoki, ale nie daj Boże korki albo czerwoe światło i stoimy-buntuje sie i krzyczy strasznie!! dlatego ja bym nie ryzykowała, ale jeśli dizecko dobrze znowi podróż to nie ma przeciwwskazań, ale podobno raz na godzinę czy półtore (nie pamietam) trzeba robić pół godz postoju żeby kręgosłup odciążyć-tak czytałam

dziuba powiem ci co m lekarz powiedzial jak ja bylam u niego na kontroli ze jesli nie ma w karmieniu wiekszej przerwy niz 6 godzin to antykoncepcja jest zachowana- no pewnie nie w 100 % bo tak to by baby cale zycie karmily ale jest zachowana. wiec sie nie przejmuj i nie stresuj bo ze stresu mozesz opoznic nastepna miesiaczke i co wtedy... ? moj Wiktor ma to samo lubi jedzic - śpi odrazu po wejsciu do auta ale jak tylko auto stanie na dluzsza chwile to jest awantura na calego i masz racje ze trzeba robic przerwy miedzy jazda bo taki mały człowieczek tyle nie wytrzyma w jednej pozycji.

ehh, to ten mój mały ssak co chwilę głodny, 6godz jeszcze nigdy nie wytrzymał!!
ja się stresuję bo Stasiu powiedział że "ma nadzieję że nic nie wleciało"... :baffled: oby nic nie było!!
idę do małej bo płakula

reklama
dziuba, HAHAHA, gdzieś już to słyszałam... ;-)
salik, Też miałam ten problem... U Ciebie w Katowicach to będzie: Sklep Staniczek - Jankego 172 - Katowice Piotrowice - dużo bielizny na duże rozmiary (miseczki i obwody), 'Bikini' na ul. Kościuszki, sklep z bielizną '6 zmysł' w pasażu hotelu Monopol... :-D
mili, Kupiłam w H&M :-)

Do góry