reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a ja nie wiem co się z moim Kacperkiem dzieje:no:
już kilka dni pod rząd robił sobie nocna przerwę około 5 godzin , potem ta przerwa przesunęła sie od 21 do 2 w nocy a teraz jej w ogóle nie ma.
czy są sposoby żeby jakoś tą przerwę nocna na maluchu wymusić?
czy może czekać aż samo mu sie unormuje?:baffled:

moze podam mu smoka w nocy o 2 czy co?:baffled:

reklama
Pnadi widzę u ciebie na zdjęciu za Tobim vitK. podajesz jeszcze małemu? bo ja mam to samo ale na opakowaniu jest napisane , że nie można dłużej używać jednego opakowania jak miesiąc to czy kupiłaś juz drugie , czy jak?

a Tobiaszek taki pączuszek:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:, podoba mi sie będzie miał co przerobić na masę;-) hihihi i laki będę kwiczały na jego widok:-):-):-)

znowu nikogo nie ma pewnie na spacerkach, a ja właśnie wróciłam. nie byliśmy długo tylko półtorej godzinki

i tak się dzisiaj napaliłam, że założę małemu kurteczkę z reserveda( rozm 68) troszkę jeszcze za duża, ale nie to mnie odwiodło od tego pomysłu.
po prostu nie mam żadnej wiosennej czapeczki, która pasowałaby kolorystycznie. muszę się wybrać na zakupy z kurteczką;-):-D:-D:-D:-D:-D

a na poprawienie laktacji dobre są różnorakie herbatki, ja mam we domu herbatkę rojbos która nie tylko jest herbatka laktacyjną, ale również zawiera mnóstwo witamin a nie zawiera teiny:tak::tak::tak:
ale chyba Albi pisała, ze na poprawienie dobra jest ciepła woda, i ja potwierdzam, bo rzeczywiście jest rewelacyjna.:tak::tak::tak:

ja juz piję trzeci litr dziw dowy i 3 herbatki laktacyjne hipp wypilam, ale na ostatnim karmieniu nie byo żadnego mleczka w cycku i dalam makej sztuczne mleko Hipp, ale średnio chyba jej smakowao bo pua smokiem strasznie

ja karmie tylko piersia i na okres sie nie zanosi- wcale za nim nie tesknie.
Dziewczyny a jakie sa sposoby na zmniejszeniwe produkcji mleka? nie pije herbatek ani nie urzywam laktatora i cycki mi rozsadza i znowu zaczynaja bolec jak kiedys. A mala nie chce mi sciagac czesto- tylko jak jest glodna czyli co 2- 3 godziny.
Blagam - pomozcie bo drugi raz nie chce przechodzic zapalenia

Pumi- z tego co wiem to oklady z zimnej wody pomagaja. Naloz sobie zimna pieluche na cycki- najlepiej na noc. Pomaga. Ja tak mialam w szpitalu i piguly kazaly mi tak robic. Przynajmniej tyle mądrego od nich wyniosłam
Ja tez jeszcze podaje Vit K Boryskowi. Mowilam ostatnio lekarzowi jakie leki podaje i nie protestowala gdy wymienilam- Vit K, Vigantol, Vit E, Cebionmulti
Jutro jesli bedzie ładnie to smoigamy na spacer chociaz na chwilke

Dziewczyny czy Wasze maluchy tez lubia ssac paluchy i wkaladaja sobie do buzi cale piastki?
Myslalam kiedys, że Boryś jest głodny ale gdzies wyczytalam ze maluchy w ten sposob poznaja wlasne cialko ale nie wiem ile w tym prawdy:dry:

reklama
Tak w ogóle dziś byliśmy na szczepieniu, ale młoda się rozdarła :szok: A ostatnio było tak spokojnie... Teraz waży 6200 i mierzy 60 cm.

Do góry