reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Masiek my używamy Huggies te z Kubusiem Puchatkiem Soft Flex, przerzuciliśmy się z Pampersów.A kosmetyki to Oilatum i Emolium:tak:A do pupy super jet Linomag lub Alantan
Leonek nie wygląda na wcześniak..ladnie wygląda........śliczniusi jest.A ile już waży?

dziuba esti dziękuję. Leo w poniedziałek ważył prawie 3700g. :-)powinien urodzić się około 20kwietnia więc wagowo na szczęście jesteśmy w miarę w porządku. Choć pani pediatra i wczoraj na kontroli w szpitalu lekarz powiedział, że waga i wzrost mogą być podbijane przez sterydy które Leo dostał by pucka się dobrze rozwijały.

masiek, Leo jest cudny;-), najwazniejsze, ze JEST,ze go tulisz calego i zdrowego a waga sie masz nie przejmowac! przytyje,ze jeszcze lodowke bedziesz zamykac:laugh2: zabierz do parku pomidory i rzucaj nimi w twarz kazdemu durnemu babsztylowi co bedzie komentowac wyglad Twojego dziecka:-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczęta.
Pumi tak mi przykro, ale musisz być dzielna..My mamusie teraz już musimy ze wszystkim sobie radzić....My też włóczyliśmy się po kilku poradnaich i też mamy AZS ale tak już musi najwyraźniej być....:tak:
Ja apropos witamin. My od początku dajemy Filipkowi cebion multi - 5 kropelk dziennie a ostatnio ortopeda kazał jeszcze dodać 2 kropelki dziennie wit.D3 bo stwierdził brak jąder zrostowych w bioderkach....Mnie sie wydaje z eto dużo troszke no i przecież młody już na Bebilonie Pepti tylko.W następnym tyg. mamy szczepienie więc dopytam pediatry o co chodzi...A i teraz przecież już często słonko świeci...:-(

Masiek to super wazy....Olisiek jak miał miesiąc to ważył 2600 a jak miał 3 miesiące i tydzień to ważył 3170 więc jest super owo.
Teraz ma 4, 5 i waży nie całe 4300 wiec nie masz sie czym przejmować.:tak:

Leosiek jest przecudowny i pieknie rośnie, oby tak dalej Masiek ;-). Anja moje dziecko na szczęscie jest ciche a jak sie "drze" to tak jak najciszej krzyczą dzieci moich znajomych ;-)

Basia a u nas w tej kwestii masakra.Zaświadczenia,kilka kartek od spowiedzi po prostu szok.
Pamzapomnialam ci odpisac .u nas niema duzo formalnosci ,jedyne cojest wymagane to zaswiadczenia ze te osoby tore poprosilam na chrzestnych moga nimi byc. i dzien przed chrztem jest nauka dla rodzicow i chrzestnych i tyle.
Pumi ciesze sie nabralas sil .tak trzymac.
a ja bylam dzis u pediatry z kamilkiem tak jak am pisalam wczoraj z wynikiem z moczu. i jest ok .doktorka kazala mi wprowadzic od dzis jablko to dalam mu lyzeczke jablka . skonsultowalam sie czy ma brac dalej witamine d skoro jest na sztuczznym pokarmie ,tak wiec ma brac 2 krople tak jak bral bo on jest bardzo duzy i przez to moze miec braki .mowila jezcze ze to sie dobiera indywidualnie do kazdego dziecka ,niektore maja brac jedna krople niektore 2 krople a niektorym dzieciom sie odstawia calkiem wczesniej .
Dziuba ciesze sie odnalazly sie pierscionki . dobrze ze znalzla to akurat taka osoba

Kasiu mój mały też dostaje codziennie 2 kropelki D3.I z tego co mówiła pani doktor to ma ją brać do 2 lat.No chyba , że zmieni zdanie.

reklama
Ale nadrkowałyście J
Pumi pewnie wszystko będzie dobrze tak jak piszą dziewczyny, nic nie bój.

Wszystkiego naaajjj dla Kubusia !!!!

Esterka i widzisz jakiego masz silnego synka, nie zabraniaj mu się rozwijac J

Masiek jaki Leonek jest malutki ( w porównaniu z moim potworkiem) i słodziutki J

Dziuba fajnie ze masz swoje skarby spowrotem,

U nas dzisiaj stwierdzila zakazenie skory :-( ale powiedziala ze sudocrem bardzo ladnie to zagoil ale dala mi dwie masci, Neomycinum (oczna maśc) i Clotrimazolum.

Do góry