reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

padam z nóg, my cały dzień poza domem...
najpierw uczelnia, potem spacer, wizyta u mjej kuzynki i zakupy - dziś wyjątkowo udane dla mnie, kupiłam 3bluzki w Orsayu (tak mi się podobały że nie mogłam sie zdecydować...) i klapki na lato, a dla małej trampki w Smyku :)
lece do wanny a potem sie biore za nauke...

reklama
No moj Dawidek miesiac temu, jak byliśmy w szpitalu przez jeden dzien przez tę krwe w kupie to miał HGB 11,9 a norma od 12 do14. (tak mam w normach na tej karcie a to normy dla dzieci bo to szpital dziecięcy). Natomiast mowa o anemi jest wowczas gdy dziecko ma pniżej 9.

Ja od poczatku piore ciuszki małego i całą reszte w persilu sensitive i do płukania silan sensitive i małemu nic nie jest wiec nie ryzykuje zmian :-)
Dzisiaj był fajny dzień ale popoludniu mały zaczoł byc niespokojny, poszliśmy do domu i okazło sie ze ma 39,1 temepratury :-( odrazu dostał syrop przeciwgoraczkowy i po 45 minutach spadło do 38,3 zjadl normalnie i poszedl spa. Dzwonilam do mamy i mowi ze to moze byc przez brzuszek ale nie wygladało na to żeby brzuszek go bola i kupke zrobił normalną, nie wiem czy to juz może by od ząbkow ??? A może to trzydniowka ??? tylko ze jej przewaznie towarzyszy wysypka a on nie ma (przynajmniej dzisiaj) ktoras sie moze orientuje czy u takich dzieciaczkow moze juz wystepowac trzydniowka ??? a moze to ten skok rozwojowy ... no nic narazie spi spokojnie głowka już jest zimna, jeszcze w nocy postaram sie zmierzyc mu temeraturke.

Asia milego wypoczynku.
My jedziemy na weekend do Pensylwani na 2 samochody. Szkoda ze deszcz sie rozpadal bo nie bedzie ogniska : (
A Mimisia mowi juz 3 slowa: mamamamama placze jak wola jesc, nieeeee placze jak czegos nie chce i uuuuuu jak jej sie cos podoba!

Rzeczy młodej jeszcze piorę w Jelpie, wrzucę parę ciuszków do normalnego proszku i się przetestuje, czy już można się odjelpować :-)
dziuba, Ja też padam z nóg... Byłam dziś pierwszy raz na rowerkach! Myślałam, że wymięknę... Ciekawe, jak duże zakwasy będą jutro :S

My pierzemy w LOVELLI balasmie........zmieniać jak na razie nie zamierzam...........ze względu na AZS
Oli jak sie zdenerwuje np przy nakładaniu czapki to krzyczy ojejojejojejej:-D:-D:-D
A jak coś się podoba to tak jak Dominisia uuuuuuuuuuuoooooooo
A jak coś chce to eee i zaczął nas przedrzeźniać...........jak np zakaszlnę to on też tak robi jak mu odpowiem to on też i sie zaśmiewa
Salik może uszka, może go gdzieś powiało.......a przeczytaj jeszcze działania niepożądane tych maści.........

Salik sprawdzaj temperature małmu teraz co godzine. Przyczyn tego moze być mnostwo rownie dobrze ząbki jaki jakies jego przezycia.

reklama
Kurcze najgorzej,ze jutro weekend i jakby co to na pogotwie trzeba jechać...a tam to wiadomo jalk jest
Ale jeśli w nocy znowu będzie mial to nie czekaj tylko jedź z nim, bo taka wysoka gorączka u maluszków świadczy o tym ,że cos się dzieje

Do góry