reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Now łasnie co z tym glutenem, niedawno byłam u pediatry i mówił mi żeby zacząc podawać małemu do mleka pół łyżeczki glutenu, pojechałam do sklepu i i mówie że chce gluten taki kleik ryżowy ale on jest bezglutenowy! gdZie ten gluten wkońcu jest? to jest jakas manna czy co?
Podobno trzeba po malutku wprowadzać dzieciom gluten żeby nie uczulało...
Wczoraj kacperek miał takie zatwardzenie ze szok! co chwile wyłaziły takie zbite bobki i przy robieniu tej "kupy" mały mi tak płakał ze chyba pierwszy raz tak go słyszałam, zadzwoniłam do pediatry i mówie ze może za duzo powprowadzałam do diety nowości a on na to że własnie zupki, soczki.. rozżadzają kupki więc pewnie to jakies z powietrza, teraz wszystko tak pyli,odałam mu specjalnego syropu wczoraj i nic wiec mam mu dać do skutku aż zrobi srake! hihihi tak się bidulka męczy:(

reklama
LECZENIE DOMOWE
Uwaga! W nowym schemacie żywienia niemowląt (opublikowanym w roku 2007) zaleca się, aby u dzieci karmionych naturalnie zacząć dodawać do diety małe ilości glutenu już od około 5-6 miesiąca życia, ale nie należy nadmiernie obciążać dziecka glutenem. Mówiąc o małych dawkach autorzy mają na myśli dawkę 2-3 g kaszy manny (czyli ok. 1 małą łyżeczkę) na każde 100 ml dodatkowego posiłku.

hejo. O ile dobrze pamietam to DZIUBA- sto lat sto lat:-):-):-)Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, mnostwo sloneczka, szczescia, milosci i zawsze zdrowej Martynki:-):-)
A my dzis jedziemy na ryneczek, troszke posapcerowac bo ile mozna ogladac ciagle ten sam park
Wieczorkiem Was doczytam trzymajcie sie lasnecje i milego dzionka- We Wrocławiu jest cudownie:-D

Jesli Asia dobrze pamieta...STO LAT DZIUBA :-D Najlepszego wszystkiego,wysnionego,wymarzonego i dziecka i meza zawsze usmiechnietego!

A ja wczoraj o godzinie 17:45 zostalam ciocia uroczego Dawidka(54cm i 3650g)!!!Brawo dla dzielnej mamy Oli! :rofl2::cool::rolleyes: Alez sie ciesze!Ciagle nas wiecej i wiecej... :-D I witamy Dawidka po drugiej stronie brzucha! :-D

We Wrocławiu rzeczywiscie pieknie.Tez sie bedziemy zmywac na jakis spacer calodniowy-jak zwykle w taka pogode.Tylko ja jednak troszke zdycham przez ta @.Nic mnie nie boli-dalej jestem w szoku...Ale jestem tak slaba,ze czuje sie jakbym sie mogla w kazdej chwili przewrocic.No i oczywiscie akurat dzisiaj Zuzik musial sie budzic w nocy 3 razy na jedzenie....A zazwyczaj sie nie budzi zlbo budzi sie tylko raz...

hej dziewczyny:) tak troszke poczytalam was, ale nie moge sie dolaczyc do tematu jedzenia bo nicolka tylko na piersi wiec sie zbytnio nie orientuje...:zawstydzona/y:ale juz sie jej mniej wiecej unormowaly te karmienia, bo je tak co 2,5- 3 godziny a jak jestesmy na spacerkach to nawet do 5 godz potrafi nie jesc:))wiec super bo jeszcze niedawno to co godzine chciala jesc :tak::tak:moj maz sie smieje, ze jej diete wprowadzilam teraz:-D
ale na prawde jak jej daje wczesniej niz po tych 2 godz to ona nie chce jesc...
a dzis u nas ladna pogoda nawet ale jakas taka byle jaka bo swieci slonce, ale mocno wieje i sie chmurzy wiec na spacerek nie pojdziemy raczej.... a tak w ogole to sie chcialam pochwalic, ze dzis nicoluska obudzla sie ok.4:30 pozniej ja maz przebral, troszke sie pobawil i potem nicolka zasnela i spala do 8:56 wiec jestem w szoku:szok:ale pozytywnym hi hi:))aha i !!!!:-)zyczenia najlepsze dla dziuby z okazji urodzinek!!!:-) buzki i cmoki

dziuba 100000 lat i dużo wytrwałości do omc męża hihihi

a my po wizycie u pediatry dostałam skierowanie na bioderka i do poradni rehabilitacyjnej bo Kacperek za często przekręca głowę w prawo.
a poza tym to w obwodzie główki ma 41 a w klacie 46 hihihi
a ostatnio jak byliśmy to odpowiednio było 40, 43 ale mi mężczyzna rośnie w domu:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: przybrał przez miesiąc 700 gram ale , ze przez pierwsze 2 miesiące przybrał za dużo to teraz waży 7700 :szok::tak::-Da powinien 7000 maksymalnie i dostaliśmy nakaz na zupki jedna dziennie: marchew i pietruszka, ale chyba nie zastosuje się do wytycznych pediatry i ugotuje marchew z ziemniakiem bo pietruszka uczula

no i chyba powoli przerzucam się na mleczko sztuczne tylko już sama mnie wiem , chyba HA ale najpierw spróbuję zwykłego bebilonu bo dostałam próbkę
jak coś mu wyskoczy to dopiero kupię HA

a i zwiększyła mu dawkę wit D co drugi dzień 2 kropelki bo chłop jak dąb a co pierwszy 1 kropleka
a ta zupkę to się robi tez taka rozwodnioną jak mleczko i podaje butelką, czy może gęstą i na łyżeczce, bo juz zgłupiałam:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:????

a teraz zmykamy do ogrodu, jakie to fantastyczne nie musieć ganiać po parkach, tylko mały mi śpi na tarasie:happy: i wszystko jest pod ręką:tak:

ja tez zawsze miałam dreszcze po solarce ale teraz w ogóle nie chodzę bo nie mogę to nie mam:-p

Esti jak rozcieńczasz te soki Olsikowi, woda przegotowaną?

reklama
Do góry