reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a ja mojemu codziennie zmieniam czyste ubranka, nawet się nie zalewa przy piciu, i tyle mam ubranek , ze nawet dwa razy dziennie zmieniam i czyste biorę,

obłęd chyba zgłupiałam:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
moja ma nawet podział ciuszków, na wyjście i do domu :) sama sobie wprowadziłam taki podział!!
ale my mamy problem z ulewaniem, nigdy to nas nie dotyczyło, a teraz jak po jedzeniu bioorę małą do odbicia to prawie za każdym razem uleje i w dodatku w tym samym czasie puszcza bąka :sorry2: Esti, Twój Oliwierek ma reflux, to czym to się objawia?? może moja Martynka też ma ten problem...

Moja znajoma przebirała synka kilka ray dziennie bo miała za duzo ciuszków i teraz mały jest alergkiem ... może nie do konca u wszystkich tak samo to dział, ale akurat u niej pediatra powiedział ze to przez nią dziecko ma teraz alergie..

Ja przebieram małą jak się obrzyga albo jak jej się kupka nie zmieści w pieluszce...Zdarza się to bardzo często :sorry2: Ale bywa i tak,że 2 dni chodzi w tych samych ciuszkach.Teraz spała chyba 4 dni w tej samej piżamce!Szok! :szok: Ale dzisiaj rano ją już lekko obrzygała więc dzisiaj zakładamy świerzą...

W piżamce to Olis śpi ok 3, 4 dni i zmieniam
Dziuba mó j Oli nie ulewa........ale w środku ulewa tzn,. czasmi slysze jak jedzono mu podchodzi do gry i wraca....jak np nie dam leków to płacze, bo to wraca z kwasami żołądkowymi i go piecze
My też mamy podział na domowe i wyjściowe.Szkoda mi ciuszków np . bluzek fajnych z Rekids albo H&M, bo jak je marchewkę i gdzieś kapnie to potem niczym nie chce sie sprac:baffled:Nawet jak ma śliniak

Mafefka to dopiero przed nami...Ale juz teraz najczesciej musze prac Zuzika rzeczy na 95C.Inaczej niestety te jej kupki nie schodza...Malizna jest caly czas na piersi.Robi kupki codziennie.Najczesciej raz a porzadnie :baffled: Czasem raz porzadnie a pozniej jeszcze takie mniejsze...W ogole to ostatnio zaczela robic akurat jak ja przewijalam...:dry: I mialam nowy wystroj wnetrz:wszystko w ciapki...Ma odrzut :sorry2::baffled::szok:

moja czasem tak ma że mleko nie wyleci jej na zewn ale widzę jak ma je z powrotem w buzi i połyka znowu... za tydzień mamy szczepienie to sie zapytam pediatry...
my piżamke też tak ze 3-4 dni i zmiana

No i kacerek też tak ma, odbije mu się, połknie...i ma CZKAWKE za każdym razem jak mu sie odbije (nie zawsze mu sie ulewa))

reklama
Wszystkiego najle[pszego dla Martynki, Kacperka i Wiktorka:-)
Moj Borysio tez jest ogolnie bardzo pogodnym dzieckiem. Smieje sie z byle czego. Gada do zabawek a jego najlepszym przyjacielem jest pan nosorozec z otoczki na łozeczku( z poscieli)....
Smieje sie w glos gdy caluje go po syjce.
Bawi sie juz wszystkim co ma w zASIEGU RAK- BAWI SIE TO ZNACZY BIERZE DO UST...
Borysek nadal ulewa ale juz nie duzo i od czasdu do czasu. Obraca glowke w obie strony ale lewa chyba sobie bardziej upodobal...Lekarz mowil ze nie ma w tym nic dziwnego bo dzieci tak zwykle maja ze preferuja jedna strone bardziej odd dtugiej
Wrocław znowu skapany w sloncu. Jedziemy do Askotu na zakupy bo ten maly piernik ze wszystkiego powyrastał.
Milego dnia Mile Panie i Panowie

Do góry