reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a mojemu dzidziusiowi cos sie ostatnio stalo i w ogole nie chce pijac mleczka.Gdzie przeciwnie wypijal po 6-7 butelek dziennie i jeszcze kasze w nocy. Nie wiem co mu odbilo:nerd: A moze on z tych co mleka nie lubia??:szok::szok: Moj najstarszy to mlekopij, wisial dwa i pol roku przy cycku a teraz bez mleka zyc nie moze. Sredni tak sobie...pil moje mleczko tylko przez 11 miesiecy pozniej troche krowie ale ogolnie nie przepada, jedynie chyba tylko z platkami. Za to najmlodszy juz strajkuje:tak:Przestawil sie ostatnio na nasze jedzonko, wszystko mu smakuje co nie powinno:-D tylko nie jego zupki i sloiczki:no: Jest calkiem inny niz moje pozostale dzieci....
Przyjecie robimy w lokalu dla dzieci. Wlasnie dzis zabralam sie za organizowanie i wstepna orientacje.Oliver jest dosc popularnym dzieckiem wiec zaliczamy wszystkie party jego szkolnych przyjaciol. Musze zaprosic prawie cala jego klase bo u wszystkich on byl:-D:-D,no i polacze to z naszym roczniakiem bo pozostali znajomi przyjda do dwojki naszych dzieciakow. Roznica jest tak mala - 3dni - ze nie ma sensu organizowanie osobno roczku i Oliverovej imprezki. W przyszlosci pewnie to sie zmieni bo kazde z nich bedzie mialo inne kolezenstwo ale te kilka pierwszych lat to nie ma znaczenia. Tak mysle:)

my tez mamy szczoteczke Oral B dla niemowlaczkow a paste uzywamy taka naturalna ze sklepu ekologicznego.

reklama
Koszmarna noc:-(maly kaszlał co 2 minuty, nie spał sam przez to i my też nie spaliśmy.......potem dostał ataku kaszlu duszącego aż wymiotował.....o 5 rano wylądowaliśmy na pogotowiu......zapalenie oskrzeli na szczęscie nie bardzo mocne..ale gdybym poczekala do jutra to mogloby się skończyć zapaleniem płuc- tak powidila babka na pogotowiu..............mamy antybiotyk i tydzień siedzenia w domu:-:)-:)-(..........ale juz widze poprawę po jednej dawce.Pierwszy raz jest chory-prezent noworoczny :baffled:
Ja chodzę nieprzytomna, glowa mnie boli.....ach szkoda gadać.
duze buziaki i zyczenia szybkiego powrotu do zdrowka dla malego lobuziaka olika!

u nas impreza urodzinowa odbedzie sie w domu tak jak chrzciny bedzie okolo 23 osob.

jejku wasze dzieci strasznie duzo jedza wiki zjada mleko raz i raz kasze i to tyle jesli chodzi o jedzenie butelkowe ....
wczoraj wtrabil kluche i pol rolady na obiad :-D

dzisiaj nie dostaniemy sie do lekarza bo juz o 8 rano bylo ful zapisow jestesmy zapisani jutro na 8:50 cale szczescie ze damy rade przed sylwestrem.

esti wiki tez pierwszy raz chory (pomijajac 3-dniowke) i to odrazu antybityk ale moze i dobrze bo jak bym zwlekala to moze tez cos z plucami moglo by byc.

Hej Dziewczyny,tak czytam i widzę że jakies choróbska łapią dzieciaczki oj niedobrze:-(życzę dużo zdrówka i powrotu do zdrowia.
Mój Kuba jak na razie na szczęście zdrowy,tylko mu się cośpoprzestawiało.Wieczorem po kąpieli i kolacji zasypia ale koło 23-24 się budzi i ani mu w głowie spanie.Budzi się jak ja już chcę iść spać.Wczoraj udało mi się go jednak uśpić znów dość szybko.
Apetyt mój klusek ma,nie narzekam na niego.Aczkolwiek mleka wypija tylko dwie duże flachy rano i wieczorem a w ciągu dnia kaszki,obiadek kanapki i owoce.
Kurczę smutno mi trochę bo przez jakiś czas nie będę zaglądać na forum internet mam tylko do końca grudnia,rozwiązaliśmy umowę z dotychczasowym operatorem i będziemy szukać nowego dostwcę internetu w styczniu.A to może potrwać.
U nas urodzinki będą w ściśle rodzinnym groni będze jakieś 6-7 osób,tak się niestety złożyło...
Jeszcze raz Dziewczyny dużo zdrówka dla dzieciaczków i wszystkiego dobrego na kolejne miesięcznice.

Dzięki laski.:-)U nas już lepiej..........nocka przespana....Oli prawie nie kaszlał ale nadal am stan podgorączkowy..może od zębów?
Wasze dzieci starsznie dużo mleka piją..................mo pije 3 góra 4 razy na dobę................a a wtym wieku iecej nie powinno............Je już obiad 2 daniowy , 2 sniadanie, i podwieczorek

Mamy piękną pogodę, słonko............i co z tego jka musimy siedzieć w domu...ech

no dlatego sie dziwie ze az tyle pija dzieci, moj:
5-6 120ml mleka
9-10 sniadanko (kanapka, serek bardzo rzadko mleko ale tez 120 ml)
ok.15 obiad
18-19 owoce
22 kasza

i to tyle czasem nawet tego wszystkiego nie zjada pomija posilki nie wiadomo dlaczego.

8,9 -150ml mleka
11-11:30 kanpka lub jajecznica lub jajo i mleko 100ml
13:30-14 zupa -250ml
15-16 drugie danie
17:00-18 podwieczorek-kisiel, budyn itp zawsze z owocami, czasem mleko
20-21 mleko 150ml
Miedzy pislkami owoce, paluszki

reklama
Moja podobnie jadła ale teraz cos jej sie odwidziało.Starsza córka nadal pije mleko 2 razy dziennie po szklance(ale ona już krowie pije).

Ostatnia edycja:
Do góry