reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Czesc dziewczyny! Wczorajsze popoludnie spedzilismy z mala na karuzelach przy okazji jakis kabaret posluchalisny i wystepy hakis kapeli :p
Emenems widzisz rodzina szczesliwa a mloda przetrawi i napewno zaakceptuje :-)
Czekamy na info po wizycie co tam poogladasz :-)
Ja mialam cesarke pierwsza a poszlam z mysla o porodzie sn ale niestety kroplowki zastrzyki nic niepoomoglo i zero skurczy rozwarcie 1cm a badanie co godzine w wkladaja mi cala reke w takie malutkie rozwarcie dżizas!! Nigdy wiecej ja chce odrazu CC i moj gin mi to zalatwi tylko mam termin na 2.01 a cc wykonuje sie wczesniej wiec umowiony jest ze mna na 1 lub 2 kiedy sie zdecyduje on bedzie mial dyzur :-D mam nadzieje ze dotrwam :p

reklama
Julia mieszkam w Poznaniu ;) w pierwszej ciąży nie miałam lekarza z żadnego szpitala za to cukrzycę ciążową i nadciśnienie, plus córka pośladkowa, gwarantowana cesarka i zdecydowałam się na Polną. Teraz mam lekarza z Raszei, koleżankę co mocno sobie ten szpital chwali. Mi się źle kojarzy niestety i jeszcze nie zdecydowałam do końca gdzie urodze. Warunki na Polnej bardzo mi odpowiadały i skłaniam się raczej tam. Jak pisałam nie odczułam tej majówki, może dlatego że cc a nie SN, zaś leżałam z Małą tydzień, że względu na zoltaczke i czułam się prawie jak na wakacjach ;)

Karola nie musi być wcześniej. Dla dziecka to lepiej żeby zaczęła się normalna akcja porodowa. Mi nikt nie chciał wcześniej ustalić terminu, mimo że parę dni przed porodem byłam w szpitalu na obserwacji, mówili że nie praktykują planowego cięcia, wg mnie lepiej.

Ostatnia edycja:
Koktajlowa, jak lekarz pozwala brac leki to nie powinno zaszkodzic dziecku :) ja na poczatku ciazy mialam infekcje i dostalam leki i jak przeczytalam ulotke to sie zalamalam. Zadzwonilam do mojego lekarza i mnie uspokoił że jak kazał to mam sie ładnie słuchać :)

Cześć kobietki;-)
Ja w weekend zaliczyłam wesele i poprawiny. Wybawiłam się na maksa. Dzisiaj wracam do zwykłej rzeczywistości, oj ciężko mi. O 15:30 mam wizytę u ginekologa. Trzymajcie kciuki;-)

Moja ginekolog powiedziała, że jak muszę no to brać.

A macie już jakieś zdjęcia z usg? Bo ja na razie nic nie dostałam, idę w piątek na drugą wizytę i zastanawia mnie czy zrobi w ogóle usg.. bo coś czytałam, że niby 3 badania usg są w ciąży. Sorry ale jestem zielona ;) bo to moja pierwsza ciąża.

reklama
To raczej co wizytę będziesz mieć usg. Przynajmniej prywatnie tak chyba robią, w pierwszej ciąży tak miałam, teraz tez co wizytę wiec juz mam dwa zdjęcia. W UK np są tylko trzy skany i też wystarczy. Niby się nie mówi jeszcze o szkodliwości usg ale co nieco już słyszałam.

Do góry