reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Kaja ale mi smaka narobilas:-p zjadlabym chipsy paprykowe:zawstydzona/y:
Moj M zamiast skomentowac moja fryzure powiedzial, ze druga broda mi urosla:-(
mój stwierdzil za to ,ze dupa mi urosła:-D
No i mam ciąże donoszoną-wedlug gina moge rodzic dzis zaczelam 37tydzien:-) znowu bedac w wc znalazłam na papierze cos jakby kawalek czopu:zawstydzona/y:
Zazdroszcze:tak:
No to dzień mamy pod znakiem oczekiwań na wieści od Asix :tak:
Sms mało pogodny był... Biedna... :-(

Co do porodu..
Ja chcę szybko!! 3 godzinki wszystko :-p:tak:
Za marzenia nie karzą na szczęście:-p:-D

Ciekawe co u Anulki!! Może u Niej będzie szybciej :tak:
Może już po ??!! :tak:
Ja tez mam takie zyczenie:tak:
Witam porannie u nas za oknem bialo .Ciekawe czy Asiax urodzila biedna meczy(la)z tym rozwarciem.
Ja tez nie chce , nie moge jeszcze rodzic.Szykuje sie na polowe stycznia i Mia ma sie tego teinu trzymac, a nie mi tu niespodzianki robic.
Cos mi sie stalo z prawym raieniem boli nie wiem czy mnie przewialo czy nadwrezylam jedzac placki ziemiaczane.
Ide zrobic sobie kawe .Do tej pory jak nie wroce zadnych porodow poprosze.
Oj to dużo musialas ich zjesc:-D
Ja myślę, że tu działa syndrom stada. Jedna zaczyna rodzić, to i dziesięć innych ma skurcze. Sandrq, masz jeszcze czas. Myślę, że mała się nie wybierze do Ciebie wcześniej niż w styczniu.

A u mnie skończony 38 tydzień! Matko jedyna. Brzmi poważnie.Wczoraj dokonaliśmy ostatnich zakupów, więc jak dojdzie, mała może wychodzić.
Bardzo powaznie:tak:
a ja, dziewczyny, mam teorię na temat naszych dolegliwości na tym etapie ciąży...Po prostu nasze ciało nas skrajnie męczy,żebyśmy chciały już urodzić i żeby ten ból porodowy nie był taki uciążliwy,tylko wyzwalający z tych długich i upierdliwych dolegliwości
mam nadzieje ,ze tak jest

Nic mi sie nie chce llalalalalalalalalalalala:-D
Oskar normalnie bunt jakis przechodzi i moje nerwy sa wystawiane na próbę:tak:
Ja juz sie boje poniedziałku:tak:jak bede miała we wtorek isc do szpitala to chyba sraczki dostane i podziele los Dorci:-DZ jednej strony bym chciała juz , a zdrugiej strasznie sie boje:tak:

Ja się obawiam, że u mnie to będzie jak z dentystą:-p:-p:-p:-D:-D:-D
Dopuki nie wejde do gabinetu i nie usiąde na fotel - to jestem odważna:-p:-p:-p a potem następuje mega kumulacja paniki - nogi jak z waty, serducho chce wyskoczyć i ciemno przed oczami:tak::tak::tak::shocked2:

A tak wogule, to też myśle, że w tej teori Anetrix coś jest (chyba przegapiłem tego posta):-D

Witam sie sobotnio :)
mmmm wkońcu się wyspałam - niedawno wstałam i odrazu jakiś lepszy humorek :tak: 0 wczoraj cały dzień bolała mnie głowa ! coś strasznego - ale jakoś przezyłam i oby dzisiaj mnie nie bolała znowu ! :tak:

dzisiaj mi przeskakuje suwaczek na 38 tydzień skończony juuuuhuuuu ! już 39 tydzień leci - no Maleńska Amelka niech się szykuje już powoli - bo chce ją już po tej stronie brzuszka :tak:

Asiax, Anulka, na porodówce ! świetne wieści ! ciekawe czy już dziewczyny urodziły czy jeszcze się męczą biedaczki - ale gratuluje wam i szczerze już zazdroszcze !!!

Wy dziewczyny nie chcecie rodzić, kłócicie się która ostatnia hehehe a ja za to się wychyle i powiem że JA JUŻ CHCE RODZIĆ ! codziennie zasypiając modle się żeby mnie w nocy mega skurcze obudziły albo...wody chlusneły hihihi - moja Mała ma czas dzsiaj, jutro, ewentualnie w poniedziałek - co bym do czwartku ze szpitala na wigilie zdąrzyła wyjść :laugh2::laugh2::laugh2: a jak sięn ie urodzi w tych dniach to zaciskam nogi i wtedy to dopiero po świętach - żebym mogła w spokoju zapychać się wszystkimi pysznościami świątecznymi :tak::laugh2::tak: --> taki to własnie jest mój skromny planik :rofl2:

ehhh ehhh a mnie wykończa moje sny - co drugi dzień mi się śni że mój Mąż mnie zdradza ! i że go przyłapuje na tym ! no ile można? jeszcze gdybym chociaz o tym myślała czy cuś ale nie myśle - musze poszperać w necie co takie sny oznaczają !!!
może mam jakies podświadomowe wyrzuty sumienia że nie serduszkujemy się i on tego szuka gdzie indziej...hmmm dziwne :szok:

Oki nadrobiłam wczorajszo - dzisiejsze zaległości ide ide truszkę popakowac prezenciki :) kiedyś wkońcu trzeba :)

i...... ide troszkę poskakać ;-) może Amelcia zechce wypaść hihih :laugh2:

Witajcie laseczki sobotnio :)

Kurcze Was nadrobić graniczy z cudem ale dałam rade :tak:
Trzymam kciuki za Anulke i Asiax oby wszystko dobrze poszło no i to rozwarcie ruszyło u Asiax :-)

Całą noc się męczyłam dziś z bólem brzucha. Był twardy napinał sie i do tego mały cała noc nóżkami uderzał w żebra. Uspokajał sie dopiero jak mąż ręke na brzuchu położył no ale ile mogłam go budzić:eek:

Ale zimno dziś na dworzu - 10 ale tutaj to sie odczuwa gorzej. Mężuś walczy ze śniegiem na dworzu :-D:-D a od 16 ma zacząć padać nowy i tak do poniedziałku i to dość spore opady mają być.

Widze ze co niektóre z Nas maja rządania co do czasu trwania porodu:-D Własnie czytałam gdzieś na necie jak to z tymi porodami u tych które już rodziły i wypowiedzi są różne. Pierwsze porody z reguły długie, drugie krótsze a przy trzecim dzieciaczku ten czas niby znowu sie wydłuża ale co rodząca to inna opinia wiadomo kazda jest inna :)

Tysiolek Ciebie zdradzono - zakończą się Twoje smutki i wszystko ułoży się dobrze;-)

;-)mam dokładnie taki sam plan jak ty daje małej czas do poniedziałku bo mam zamiar do czwartku wyjść a jak nie chce to niech siedzi i wyjdzie po świętach :-D

też z jednej strony już bym chciała urodzić a z drugiej mam cykora i jeszcze mogłabym w ciąży chodzić kolejne miesiące

mąż mi powiedział ze mu tak zleciało ze czuje się jakbym była dopiero w połowie ciąży :sorry:

Beticzop czopem ale to nie znaczy ze juz rodzimy w kazdym razie ja sie ciesze bo widze ze cos sie dzieje w kierunku porodu,nie chcialabym przenosic dziecka tak jak w 1 ciązy synka z synkiem trafilam na wywolywanie porodu od zera i u mnie to byla masakra gdy mialam 4cm rozwarcia mialam skurcze co jakies 20sekund:szok::szok::szok::szok::szok:bo anestezjolog nie mogl zdazyc zrobic mi podejscia by wbic igle w kregoslup poprostu nie nadazal miedzy skurczami i chcial zrezygnowac juz.....

sylwia100tobie juz tylko tydzien zostal i tez bedziesz miala ciąze donoszona:-)a czas leci jak szalony;-)

My z męzem i synkiem dzisiaj jedziemy na zakupy...swiateczne:happy:

reklama
SYLWIA ja tak samo bym już chciała ale jakby mnie wzieło na poród to pewnie zaczne trzęśc się jak galareta:zawstydzona/y:
jakos damy rade:-)
Ja się obawiam, że u mnie to będzie jak z dentystą:-p:-p:-p:-D:-D:-D
Dopuki nie wejde do gabinetu i nie usiąde na fotel - to jestem odważna:-p:-p:-p a potem następuje mega kumulacja paniki - nogi jak z waty, serducho chce wyskoczyć i ciemno przed oczami:tak::tak::tak::shocked2:

A tak wogule, to też myśle, że w tej teori Anetrix coś jest (chyba przegapiłem tego posta):-D
A ja mam odwrotnie ,boje sie zawsze przed:tak:

Do góry