reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Wzmorzona ilość płynów w ograniźmie powodująca obuchliznę i obrzmienia , powoduje wzrost cisnienia zarowno krwi jak i innych w ciele człowieka. To naturalne, że boli głowa. To w szystko co dzieje się w nas ma swoje logiczne wytłumaczenie. Jeśli do tego doszły zaparcia to wspólczuje, lepiej mieć biegunkę. - samoooczyszczenie.
Piszę aby wam było łatwiej i aby nie popadać w panikę.
Paulina jeśli nie chcesz rodzic w grudniu polecam wypoczynek, dużo czystej wody, lekkie jedzonko - nie tłuste, nie słone... ;-) NIe macie w zwyczaju kompotu z suszu? On teraz też jest wskazany ale bez przesady, nadal stawiam na wodę.
Ty możesz już rodzić jakby co ;-)

reklama
Kompotu z suszu ja nie lubię więc na święta nie mam ;-)ale zaparć nie mam idę kilka razy dziennie ...jak przyszło ciśnienie u mnie wysokie to od razu ból głowy i wczoraj spuchły mi ręce zobaczymy dziś lekka dieta i woda ;-)

Wy to dziewczyny macie dobrze, że sobie pyszności możecie pojeść :-p
Ja się co prawda skusiłam na kilka pierogów ruskich i małej nic póki co nie jest, mam nadzieję że tak zostanie i obejdzie się bez bólu brzuszka itp :tak:

Tu nie chodzi tylko o wysokie ciśnienie krwi - oprócz krwi w naszym organizmie krązy wiele innych płynów: limfa, płyn mózgowo-rdzeniowy, wszystko co w układzie wydalniczym, soki żołądkowe... i mnóstwo innych ;-) Jesli tych płynów jest za dużo wzmaga się ciśnienie na rózne organy powodując ból. Duże cisnienie krwi jest najbardziej niebezpieczne o tym wiemy.

Dośc od rana już lekcji poglądowych :-D Wypoczynku życzę !

Witam Was świątecznie, ale sobie dzisiaj pospałam, obudziłam się 11:11 :)

Morka - ja też wczorak miałam stan przedzawałowy, mały mało co sie ruszał więc się zmartwiłam bo wcześniej ciągle obrywałam :) Ale dzisiaj tez jest lepiej, czuję że się rusza ale i tak co jest markotny...

Nadarienne - ja tez bedę rodzić na brochowie :) Może sie spotkamy :) Byłam tak już ze szkołą rodzenia i porodówka wygląda ok..... tylko, że jak to wszystko zobaczyłam to tak naprawde doszło do mnie że to już tak niedługo!!!
Pozdrawiam

Hej babeczki!
No w nocy to ja się nie wyspałam, ale za to wstałam o 11 żeby choc ciut odespać:-) No widze dziewczynki, że aż dwie sie rozpakowały, a Kruszynka pewnie jako trzecia też już z dzidzią. Ciekawe jak Tysiolek - najada się na zapas, czy nogi zaciska:tak:No a tu pełnia za pasem - macy cos czuję, że ty po tej intergracji to nam odpłyniesz na porodówkę w najgorętszym czasie

Moja mała się tak wierci, że mąz się śmieje, że się pakuje zabawki z brzuszka i się zbiera, ale ja tam wiem swoje, że jej się to jedzonko świąteczne bardzo podoba i ona tak ze szczęścia:-D

Popuchnąć to ja nie puchnę, ale za to czuję się pełna - za dużo tego jedzenia - morka wpadaj do mnie, bo my we dwoje tego nie przejemy do sylwestra - pełen wybór u nas!

A i jeszcze miałam wam powiedzieć, że bratanica męża jest w ciąży - właśnie brat mężowi powiedział w wigilię - ale najlepsze, że ona jest w 8 miesiącu i też będzie dziewczynka, więc nasza Michasia będzie miała z kim się bawic na zjazdach rodzinnych :-p
Miłego popołudnia dziewczynki i przystopujcie z tym rodzeniem, bo my styczniówki, a nie grudniówki no!:-D

Tu nie chodzi tylko o wysokie ciśnienie krwi - oprócz krwi w naszym organizmie krązy wiele innych płynów: limfa, płyn mózgowo-rdzeniowy, wszystko co w układzie wydalniczym, soki żołądkowe... i mnóstwo innych ;-) Jesli tych płynów jest za dużo wzmaga się ciśnienie na rózne organy powodując ból. Duże cisnienie krwi jest najbardziej niebezpieczne o tym wiemy.

Dośc od rana już lekcji poglądowych :-D Wypoczynku życzę !

Kaja dziękuję
:-D:-D:tak::-)

Hej kobiety:-)
Ja jestem wzdeta jak balonik i własnie sobie mietke zaparzyłam ,co by nie peknac:tak:
Zaraz poczytam kto urodził ,bo jeszcze do tego nie doszłam:tak:
Dzisiaj o 20 ktg wiec trzymac kciuki:tak:

reklama
Cześć kobietki. Widzę, że wzdęcia królują :laugh2: U mnie też, dlatego dziś na Świąteczne śniadanie był serek wiejski i dwa kromale chlebka z wędlinką drobiową:tak: Dziś muszę odpuścić sobie pyszności bo zagazuję mojego M:laugh2::laugh2::laugh2:
Poza tym brzusio mi się stawia bardzo, wcześniej tak nie miałam, może to po serduszkowaniu wigilijnym??:eek: Żadnych buli ani skurczów na szczęście, ino zwiększona ilość wydzieliny:tak: I w końcu wiem co robię na Sylwestra normalnie balanga jakich mało, A zaproszeni goście to telewizor, DVD i wersalka oraz mój M i jego 0,7 z colą:laugh2::laugh2::laugh2: A co z Tysiolkiem bo nie doczytałam:eek:

Do góry