reklama

Styczniówki 2010 !!

ja to sie modle o to, zebym nie byla w pokoju z zadna czarna, ani arabka ani albanka.
Nie jestem rasistka, ale w ciazy bardzo mi sie wyczulily zmysly wechu i jestem bardzo wrazliwa. A oni maja inny zapach:nerd: no i poza tym tez bym obawiala sie wycieczek, bo oni zazwyczaj tworza tutaj bardzo wspierajace sie grupy.
o tak moja wspollokatorka w czasie odwiedzin miala istna dyskoteke i impreze po 3 osoby odwiedzajace (jej facet z 2 kolegami) albo jakies kolezaneczki smiejace sie i malujace przy lustrze i cykajace sobie zdjecia....myslalam ze oszaleje.
co do arabek i wszystkich tego typu...oj tak zapach skory przesiaknietej curry jest nieprzyjemny...

reklama
Sel, dzieki za wyrozumialosc i zrozumienie.
Bo myslalam, ze to zakrawa o rasism. No ale nie moge teraz w ciazy przebywac w pomieszczeniach z nimi, bo mi od razu powstaje slinotok w buzi i robi sie niedobrze:baffled:

:no::no::no::no::no:

:-(

Moja szyjka ma 1,5cm i rozwarcie ma na 0,5 cm - takie jak miałam ze 3 miesiace temu !!!!!!

NIC SIĘ NIE DZIEJE TAM W ŚRODKU

21 stycznia powinnam sie juz zgłosić do szpitala ale że mojego Gina nie bedzie to kazał mi przyjśc 25 - ma cały dzień dyżur wiec powiedział że się mną zajmie :cool2:

Powiedział że nie mam się nastawiać na wywoływanie od zera :szok::szok::szok:

Ale jestem tak czy tak ZŁA !!!
....

Ty moja towarzyszko niedoli, ty chociaż jesteś przeterminowana, a ja....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zaczne od początku, bo właśnie wróciłam od ginki.
Wyniki idealne, niemal książkowe, kwas moczowy- w normie, ciśnienie 105/60, wody ok- łożysko nie jest stare, szyjka długa i rozwarcie tylko na mały opuszek palca:no:
no, ale mam lekko spuchnięte kostki (od paru dni pije herbatke z pokrzywy i opuchlizna o połowe zeszła) i tylko dlatego, że mam kostki podpuchnięte ginka boi się mnie trzymać w domu i tylko dlatego w niedziele mam się stawić na IP ze spakowaną torbą. Mówi, że po robią mi badania, poobserwują i będzie wywoływać poród (od zera). Nawet jeżeli wyniki będą ok to i tak do domu bez dzidziusia mnie nie wypuści.
Kurka, człowiek chce normalnie urodzić, że swoimi własnymi skurczami, a tu nie pozwolą , wrr :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tylko najpierw będe gnić w szpitalu 3 dni,a potem będą się nade mną znęcać, zeby dzidziusia wyciągnąć siłą, buu.... i to tylko dlatego ze troszke jestem spuchnięta, bo nic innego nie wskazuje na gestoze. 90 % z nas chodzi przecież spuchnięte:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jestem zła i chce mi się ryczeć.

Moja ginka powiedziala, ze miala pacjentke, ktora przyszla do niej na wizyte w 36 tygodniu ciazy. Ta ja zbadala, miala wszystko ladnie pieknie zamkniete i nic nie wskazywalo na porod. Po czym po dwoch dniach kobieta urodzila.
I na moje pytanie za ile czasu moge rodzic. Ginka wzruszyla ramionami i powiedziala, ze tego nikt nie wie. W kazdej chwili.

Karoli jedyna pozytywna wiadomość, to mam nadzieje, że do niedzieli zdąże sama urodzić

Ostatnia edycja:
patrysia nie wyzywaj lekarzy od razu od idiotow. Nie znamy motywacji niektorych ;-)

.
a co to za motywacja zamiast pomagac to robią tak że ROKSEN i ASTRID sa po terminie i nie widzą aby coś się chciało ruszyć:sorry2:
No i jestesmy juz w domku!!!dzisiaj wyszłysmy....
Porod zaczol sie sam, rodzilam z męzem...Było cięzko ale dałam rade bez znieczulenia bo dali mi zzo ale nie zadzialalo i zatrzymalo mi porod na 5cm rozwarcia, przy 7 cm juz kazali mi przec i udalo sie urodzilam bez nacinania.Natalka wychodziła z rączką przy buzi...dochodze do siebie porod opisze niebawem na odpowiednim watku napiszcie gdzie wstawiacie fotki waszych pociech to wkleje focie Natalki.Pozdrawiam.
witaj:-)ale przy 7 cm rozwarciu przec:confused:troche dziwne bo przecież to jeszcze nie czas na parcie i wogóle ciężej tak hmm no może ja się myle...
ja to sie modle o to, zebym nie byla w pokoju z zadna czarna, ani arabka ani albanka.
Nie jestem rasistka, ale w ciazy bardzo mi sie wyczulily zmysly wechu i jestem bardzo wrazliwa. A oni maja inny zapach:nerd: no i poza tym tez bym obawiala sie wycieczek, bo oni zazwyczaj tworza tutaj bardzo wspierajace sie grupy.
hehe troche mnie to rozśmieszyło:-):zawstydzona/y:

ANDZIA hmm no i teraz tu nierozumiem:confused:mojego szwagra dziewczyna była spuchła i szczerze jej nogi jak balerony wygladały i często tak puchły a wszystko było w normie i urodziła w terminie bo wody jej odeszły rano:tak:

ANDZIA hmm no i teraz tu nierozumiem:confused:mojego szwagra dziewczyna była spuchła i szczerze jej nogi jak balerony wygladały i często tak puchły a wszystko było w normie i urodziła w terminie bo wody jej odeszły rano:tak:

Kurka, sama bym chciała to zrozumieć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na moje pytania stwierdziła, że ona nie chce ryzykować, ale żadnego konkretnego powodu to mi nie podała.:no: Tak na wszelki wypadek się nade mną poznęcają.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zresztą 2 tygodnie temu było to samo , ale udało mi się wywinąc od oddziału, i chodze do dziś, dobrze się czuje i nic się nie dzieje. A moja dzidzia wcale nie ma zamiaru wyjść - to po co ją na siłe wyciągać.:confused:
Jeden lekarz, nawet jakbyś mu w gabinecie zaczęła rodzić to powie ze nic się nie dzieje i jest ok, a drugi od razu do szpitala rodzić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Chociaż jakby mi chcieli zrobić cesarke, to jeszcze może bym i tak nie marudziła, ale o takiej opcji moge zapomnieć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Andzia, widzisz, a ja mam cały dzień na okrągło balerony spuchnięte, rano nie umiem stóp w klapki włożyć, a w szpitalu to olali.
Jutro idę do rodzinnego kombinować L4, już mam stresa, czy i na jak długo dostanę.
Zastanawiam się też nad sobotą, bo przy wypisie lekarz wspominał coś, że za tydzień do kontroli, tzn. że mam się stawić w szpitalu na badanie? Ciekawe, czy podepną mnie tylko pod KTG, czy każą się rozbierać.
A nuż usłyszę: rozwarcie na 10, pani rodzi, zapraszamy na porodówkę! ha ha ha :-D łudzić się można ;-)

Ostatnia edycja:
Macy w Uk w Londynie Queens Elisabeth Hospital Woolwich.
I zaswiadczam ze maluda ze zdjecia miala jakies 40minut od wyjscia z brzuszka silami natury :)
dziekuje za trzymanie kciukow. mniej wiecej za 2 godzinki pojedziemy do *******ki naszej coby ja do snu utulic i moze dowiemy sie co tam u niej slychac czy cos sie zmienilo.
Sel, Kochana, ja Ci wierzę, że to Twoje dziecię. Może źle napisałam, przepraszam.:zawstydzona/y: Wygląda jak cudo. Naprawdę. Większość dzieci jest "pognieciona", a moja córcia wyglądała jak potworek - ale my z innej bajki, po parcie było ciężkie.:-(
Karoli, na żaden rasizm nie zakrawa. Ja rasistką nigdy nie byłam, ale uważam, że oni są inni i już. Zapach też mają inny. Już nie mówiąc o kulturze bycia. Są głośni, a prywatność to dla nich rzecz obca.

Andzia, trochę niezrozumiałe zachowanie Twojej lekarki. Ja miałam nogi spuchnięte bardzo. W pierwszej i drugiej ciąży. Ciśnienie było w porządku, białka w moczu nie było. I na żadnej patologii nie wylądowałam. Jednym się woda zbiera, innym nie. I już. Po co ingerować w naturę, jak nic się nie dzieje złego?:wściekła/y:

Macy- dokładnie myśle to samo!

Pasibrzuch, przez całą ciąże nikt się nie interesował moimi baleronikami, a nie raz myślałam, ze mi skóra na stopach pęknie i wtedy było ok, tylko teraz coś wymyślają, wrr....

Roxeen- obyś miała racje.
Ale co szpital to inne zwyczaje. Moja ginka jest zastępcą ordynatora w tym szpitalu i jak mówi, że nie wypuści to raczej ne ma szans na wyjście, bo żaden inny lekarz nie będzie kwestionował jej diagnozy. A jest znana z tego,że bardzo często kończy ciąże przed terminem. Do tej pory robiła cesarki, ale jak pisałam wcześniej to cesarke robią już tylko w przypadku zagrożenia życia i zdrowia, także moge zapomnieć. Pozostaje wywołanie, brr....
A ja chce urodzić SN, ale podkreślam naturalnym, a nie pseudo-naturalnym.

Ostatnia edycja:
Pasibrzuch oj też bym tak chciała może i być 9cm już ten 1cm to się pomęczę :-D;-)
Andzia nie denerwuj się zobaczysz co w szpitalu powiedzą :tak:
Dormark widziałam niedawno na forum była a się nie odezwała co i jak :confused:
Anusia witaj z powrotem :tak:
Sel oby mała szybko wróciła do domku !

resztę nadrobię później nie mam sił siedzieć byliśmy dziś na długim spacerku potem zakupy i krzyż mnie napierdziela:baffled:

...potem sobie leżałam i mówię mojemu że krzyż mnie boli a on do mnie podchodzi i coś kombinuje i chowa za plecami a potem mi wcisnąć chciał w majty liść kapusty i mówi no przecież z kapusty się robi okłady uduszę go kiedyś :sorry2:

reklama
Sel, Kochana, ja Ci wierzę, że to Twoje dziecię. Może źle napisałam, przepraszam.:zawstydzona/y: Wygląda jak cudo. Naprawdę. Większość dzieci jest "pognieciona", a moja córcia wyglądała jak potworek - ale my z innej bajki, po parcie było ciężkie.:-(

Karoli, na żaden rasizm nie zakrawa. Ja rasistką nigdy nie byłam, ale uważam, że oni są inni i już. Zapach też mają inny. Już nie mówiąc o kulturze bycia. Są głośni, a prywatność to dla nich rzecz obca.

Macy nie ma probelmu wiem ze pisalas to pol zartem :)
u mnie tez parcie nie nalezalo do najlatwiejszych (bylam lekko przerazona nie wiedzac ktoredy i jak mam to zrobic) ale poszlo ekspresowo dziwnie...w ogole to ja nie wiem ciaza bez problemow, porod pan pikus gdzies musialo mi dopieprzyc najwyazniej i teraz maluda przez to musi biedulka sie nacierpiec...ale bedzie dobrze.

A co do rasizmu...bedac w polsce tez nie bylam rasistka, przyjezdzajac do londynu po 2 tygodniach zmienilam zdanie....nie podchodze do nikogo juz z gotowa opinia nigdy ale nie oszukujmy sie...inna kultura i inne podejscie do zycia ktorego nigdy nie zrozumiem....zdazaja sie wyjatki, bedac w szpitalu trafilam na kilka naprawde fajnych poloznych ktore byly czarne, bardzo mi pomogly ale tak jak z mezem stwierdzilismy one poprostu sa bardziej wyksztalcone a co za tym idzie normalne....a wiekszosc czarnych jak i z kultury arabskiej no coz...mysla ze wszystko im wolno i wszystko im sie nalezy....a i sami w 90% przypadkow sa rasistami i strasznie wykozystuja samo pojecie rasizmu.

...potem sobie leżałam i mówię mojemu że krzyż mnie boli a on do mnie podchodzi i coś kombinuje i chowa za plecami a potem mi wcisnąć chciał w majty liść kapusty i mówi no przecież z kapusty się robi okłady uduszę go kiedyś :sorry2:

hehehe dowcipnis...niemoge :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry