reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej kobitki!

U nas dziś już 2 pranka zrobione, jeszcze jedno się pierze - boooziu kto to będzie prasował...:wściekła/y:

Kaja: u mnie 62 w użyciu, ale te rozmiarówki tak różnie wypadają - mam kilka takich 68, że wyglądają jak 62 i mała nosi, a półśpiochy mam 56 i jeszcze dobre - normalnie obłęd z tą rozmiarówką! Menu masz cudowne na chrzciny - my dużo skromniej chcemy - tylko obaidek i kawa z ciastem:)Co do trzymania na chrzcinach - u nas będziemy na raczkach trzymać, bo mała odkąd lepiej widzi to nie znosi leżeć jak nie śpi. Do tego będzie w ładnej sukienusi białej, więc trzeba pokazać jak ładnie wygląda skoro już się wykosztuje na strój dla niej!
yol_a: moja to cierpi na słabe zasypianie w dzień codziennie - chyba codziennie jej pogoda nie odpowiada:laugh2: Ale na szczęscie w nocy wyrównuje i śpi po prostu cudownie-jakbym nie miałą 2 miesięcznego bobasa - przesypiamy calutkie noce bez karmienia!
Dorciaa: ukłony - że tez ci się chce tak szybko do pracy wrócić!! wow!
Roxeen: zdrówka dla Boo!
Klara: moja odkąd wszelkie trądziki i potówki poznikały to śliczna gładka buźka, więc nic nie ma u niej! A miałas ostatnio jakies szczepienie? bo może organizm coś wyrzucił na zewnątrz..

Moja mała tez łapkami macha i to od samego początku - mój m mówi, że jak babcie nam tu chce rozkazywac tą łapką - a im bardziej się denerwuje, tym bardziej macha!

Piorę w proszku dla dzieci, bo w tych zwykłych proszkach to jednak trochę dużo chemii - łudze się, że w tych dla dzieci zawsze trochę mniej

A wg Tracy moje dzieciątko to klasyczny średniaczek - choć w niektórych rzeczach jest aniołek!;-)

reklama
Sylwia dokładnie takie jak Ty opisałaś, jak od pokłucia szpilka:crazy:
i też spanikowałam, że to sepsa....
ale czytałam w necie i ten cieć też mówił że musiałaby być jeszcze temperatura.... poobserwuje młodego i jak doliczę się choćby jeszcze jednej to pewnie na izbę się przejedziemy....
ale jak napisałaś o tym płaczu to po cichu obstawiam to jako powód, zwłaszcza że tą największa wybroczynę ma już z 2 tyg albo i lepiej.....ale ogólnie wszystkie takie jak od pokłucia szpilką.....

Kaja wiedziałam że gość Cię zainteresuje, ale naprawdę nie warto bo nic z sensem nie powiedział tylko brynczał że teraz to szczepią na 6 w jednym itd i że żywe bakteria podają dzieciom itd.... a go zapytałam to dlaczego jego podwładna zaspisuje i dlaczego szczepienia sa w kalendarzu szczepien to nic sensownego jak na lekarza nie powiedział...a argument o nabijaniu kasy wpleciony w jakieś wiejskie powiedzonka o krowie na rowie z ust lekarza jak dla mnie jest niewystarczający....
Gość jest naprawdę dziwny, skierowań do specjalistów ponoć nie daje bo uwaga on jest specjalistą i uwaga przy byle przeziębieniu zapisuje ponoć antybiotyk- tak nam mówiła położna, dlatego m.in. zapisaliśmy się do innej lekarki - choć też nieciekawej....ale nie było w czym wybierać.....Tak więc Kaja zapisywanie antybiotyku na byle co myślę że nie zrobi z niego sojusznika w Twoich poglądach by nie szczepić...:-D:-D

A i dziewczyny oglądałam zaproszenia- fajne, kieca też:tak:

Macy ja nie mam zaufania do niemieckich fryzjerek...bylam tylko raz..o jeden raz za duzo ...Ale na szczescie w sobote przyjezdza moja przyjaciolka z Polski-fryzjerka-chwala panu bo juz wygladam jak idz stad i nie wracaj....
Ja do czerwca wytrzymac musze. Maz wraca pozno, to jest ciemno i nie widzi mojej czupryny.;-)
yol_a wklejam aukcje na których zamówiłam zaproszenia - pod zjęciem prosiłam też wpisać cytacik , wybraam wzór 5
" Serce tak ciche, jak wiatr z muszelki
daj mi o Panie - Boże mój wielki.
Daj mi też święte rączki i nóżki,
żeby trzymały się Twojej dróżki "

Zaproszenia na chrzest urodziny roczek + zdjęcie! (923142956) - Aukcje internetowe Allegro
Sliczny wierszyk. Zaproszenia tez mi sie podobaja. O zaproszeniach bym nie pomyslala. U nas beda rodzice, rodzice chrzestni, ktorzy juz wiedza, moje rodzenstwo. Wszyscy sa juz zaproszeni slowni i chyba sobie podaruje zaproszenia. Teraz taki chrzest jak slub! Fryzjer, kiecka... :szok::szok::szok:
U nas dziś już 2 pranka zrobione, jeszcze jedno się pierze - boooziu kto to będzie prasował...:wściekła/y:
Jak znajdziesz kogos chetnego, podeslij. Moja pralka dzis oddechu zlapac nie moze...:-)
O w morde. Ksiadz nie wytrzyma calej mszy!:laugh2::laugh2::laugh2: Sukienka ladna. Ja chce zalozyc te, ktora mam. Tylko na razie nijak sie zmiescic w nia nie moge. Jest motywacja. Do lipca chyba zdaze, co?

No ja ju okana w kuchni i w pokoju dzinnym pomyte , na jutro zostawilam sobie pokoj Nikole i Mij .
Co do ciuszkow to moje malestwo nosi ciuszki 50 bo w reszcie sie topi , teraz lezy golutka na przescieradle i czeka na kapiel , kapiel o 17 potem jedzonko i juz niedlugo ukladanie do snu o 18 przyjedzie Nicol kolacja i spanko i wieczor moj.
Sylwia100-zaproszenia super, sukienka tez
Co do fryziera to ja sie wybieram w kwietniu i znow robie sie na blad .

Wierszyki zaproszenie śliczne a sukienka SYLWIA piękna normalnie:tak:

I takim sposobem ja teraz sie martwie co ja ubiore:szok:nie mam nic takiego fajowego a też i dlatego bo nie mieszcze się a schudnąć nie mam zamiaru i co teraz zrobić jak kasy na nowe ciuchy też nie za bardzo:nerd:kurcze a chrzest 28 jest czyli już niedługo:baffled:będe musiała pomyśleć:sorry2:

Sylwia, a jeszcze do tych wybroczyn, zniknęły mu?
jeśli tak jak szybko i czym smarowałaś? a Twój mały miał temp. że kazali to badanie krwi zrobić?
Klara,wybroczyny zniknęły ,ale nie pamietam jak długo je miał.Miał wtedy zapalenie oskrzeli i brał zastrzyki,czy miał temperature nie pamietam,ale ta lekarka na pogotowiu powiedziała,ze woli sprawdzic bo wtedy czesto sie słyszało o sepsie.Te badania o ile dobrze pamietam to cos z krzepliwoscia krwi miały wspólnego:tak:
Kiedys spotkałam kolezanke w przychodni i jej córeczka miała cała twarz w wybroczynach od kaszlu:tak:

reklama
Widzeze przygotowania do chrztu pelna para:-)
Sylwia sukienka bardzo ladna ale trzeba miec figure do niej, ja nie wiem jak to ze mna bedzie bo juz nie licze na to ze schudne:no:
A przawdziwy problem mam z moim T bo juz mi zakomunikowal zebym zapomniala ze on wlozy garniak:sorry2: no i jak ja mam go ubrac:no: Ja chyba sie zdecyduje na jakas spodnice i marynarke ale jak na razie nie widzialam nic ciekawego.
Widze ze wszedzie zaproszenia, u mnie mial nie bc ale jak was czytam to tak glupio:sorry2:
Trzeba sie wkoncu zorganizowac:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry