reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki 2010 !!

ROXEEN STO LAT STO LAT!!!!

DUZO MIŁOŚCI, UŚMIECHU NA CODZIEN I TAKICH FAJNYCH POSTÓW NA BB JAK DO TEJ PORY:tak::tak:

Ja moje dziecie przeczolgalam wczoraj po sklepach, galeriach itd. byla zachwycona, padla w samochodzie o 16.15 i spala do 5.30 (papku bylo przez sen) , potem godzinka gadania i znowu godzinka snu,sniadanko i drzemka, pierwsze danie na obiadek i znowu drzemka jak ja lubie jak ona tak spi.:tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
WITAM:-)
ROXEEN WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DUŻO ZDRÓWKA POWODZENIA NA STUDIACH I MARZEŃ SPEŁNIENIA!!!

Czy ktoas z Was wyparzala moze aspirator fridy we wrzatku lub sterylizatorze?
Wczoraj wrzucilam nowe gryzaki do sterylizatora i je stopilam :wściekła/y:
No i teraz boje sie co z ta frida, bo jak sie stopi, to kupie dopiero w sierpniu na urlopie :sorry2: A domyc tego tak na 100 % nie ma za bardzo jak :eek:

Bede wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi

No i roxeen - najlepsze zyczenia z okazji urodzin! Sto latek i usmiechu na buzi
ja zawsze wszystko wyparzam w garnuszku we wrzątku i jeszcze nigdy nic mi się nie stopiło czy to butelka czy to gryzxak czy frida...:eek:

Paulinaa będzie dobrze trzymam kciuki:)
Tysiolek sił witalnych dużo przesyłam:)
Nadineczka ja już zadzwoniłam do nich powiedziałam że wyłudzasz żarcie dla starego kota:tak::-)
A wogóle czemu taki przestój? Co tak nic nie piszeta nawet nie ma co nadrabiać.:tak: Pewno te wyskoki czy cuś? Moja Bunia jest baaaardzo grzeczna już drugi dzień pomiając fakt że pobudka 5.30:-( Ząby dwa widocznie wystające:tak: Od jutra dawam jej chleb z masłem:tak:
ooo to supcio korzystajcie z tych chwil:-)

Roxeen wszystkiego najwspanialszego w twoim Dniu !
duzo radosci i miłosci bo to w zyciu najwazniejsze
no i żeby Boo się dobrze chował :-)

my dzisiaj siedzimy w domku no..oprócz wypadu do kina :-)
mielismy jechac w bory tucholskie ale pogoda niebardzo nam sprzyja wiec odłozymy to na zaś :-)

miłego swietowania Wam dziewczyny zycze :-)

a co do wyparzania hih to ja nie wyparzam wcale :D nie no zartuje - jak cos jest nowe to gotuje pare minut w garnku a póxniej juz niczego nie wyparzam powtórnie - butelki myje przegotowana woda i pynem i płucze i heja :-)

TYSIOLEK no ja włąsnie tak samo tylko nowe i od czasu do czasu fride jak jest używana bo wiadomo ale tak to nie ;-)moim zdaniem nie za dobrze przesadzać z tym bo później jak zacznie raczkować itd.to mogą być tylko problemy ...niech dziecko przyzwyczaja sie do wszystkiego:tak:

Z ym wyparzaniem to ja tylko we wrzątku jak jest nowe cosik - potem już nie - no chyba, że z tego pije jak kubek to od czasu do czasu wrzątkiem zaleję i tyle.
Tylko książeczkę gumową do kąpieli lekko przygrzałam za bardzo - ale szybko ją wyciągnęłam i tylko pierwsza strona się zfilcowała;) innych strat wyparzania brak!

Moje dziecko zasnęło przed 12 i jeszcze śpi - pootwierałam okna, balkon i sobie siedzę i czekam az wstanie - ile można spać nooo;-)nawet nie ma czego odsypiać, bo my spokojne życie prowadzimy:tak:

Roxi wszystkiego najwspanialszego!
dla_Andrzeja_tort_urodzinowy.jpg

No to wychodzi na to że tylko ja wyparzam?:confused::confused::confused::confused::confused:

ale to bardziej z wygody bo mam wyparzacz z tommee tippee i tylko wsadzam i za 2 minuty juz gotowe i nie musze się martwić czy dokładnie butelki z płynu wypłukałam, w garach też by mi się nie chciało:no:

ale nie boję się że mały będzie miał zbyt sterylnie bo u nas pełno zwierzaków i nie ma szans na sterylne warunki:no::-D

a zabawki to wrzątkiem zlewam tylko bo na większości jest napisane żeby nie sterylizować, nawet na gryzakach:confused:

u nas podobnie jak u wiw. Butelki co 2 dzien wyparzam albo codziennie zalezy jak wyjdzie (najczesciej codziennie po umyciu) zabawki myje w cieplej wodzie z mydlem nivea dla dzieci. na poczatku nie wyparzalam butelek w ogole ale po tym jak mala zaczela nam czesto chorowac stwierdzilismy ze nie ma co i kupilismy sterylizator. Rach ciachi po krzyku. w domu starylnych warunkow brak przy 2 kotach. Smoczki co jakis czas tez wyparzam tak mniej wiecej co tydzien, 2 tygodnie ale to tez przez to ze mam 3 zapasowe wiec jak sie zbierze to wtedy dokladnie myje i sterylizuje. Wsio :)

No na moich gryzaczkach nic nie pisalo, ze nie wolno wyparzac (az opakowania z kosza wyjelam zeby sprawdzic :-p), a mi do lba nie przyszlo :eek:

Za rady odnosnie fridy dziekuje :tak:

Ja butelki wyparzam. Mam sterylizator, to wrzucam, cyk i samo sie robi. Wystarczylo mi kolek za wszystkie brzuszkowe akcje i nie darowalabym sobie, jakby sie cos jeszcze przyplatalo :no:
Ale tak jeszcze z miesiac, gora dwa, bo potem to i tak wszystkie brudy w buzi laduja :tak:

Jak stoicie z pampersami? Michalek wlasnie wyrasta z 4+... Kupilam paczke 5 i sa na juz :szok::szok::szok: Przeciez on wazy dopiero jakies niecale 8 kg... Chyba ma dupcie po mamie :eek: Nie kapuje tej numeracji. Tak samo ubranka... body nosi na 80, pozostale srednio 74. A dwa tygodnie temu mierzony u lekarza mial 63cm :confused:

reklama
Do góry