reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Powiem wam, że dzis traume przeżyłam w komisji wyborczej - żeśmy utknęli wózkiem w drzwiach o 19:52 ;) wchodząc rzecz jasna haha Normalnie myślałam, że się posikam - ja z przodu między jednymi a drugimi drzwiami, m z tyłu na schodkach i pchamy i nic. A drzwi wewnętrzne były pod innym kątem niż wejściowe i nie szło prosto wjechać, ani pod kątem. Zakorkowaliśmy się na amen a tam tłum w środku i kolejka na zewnątrz. A ja się chichrałam jak nienormalna. W końcu jak w tym wierszu o rzepce jakiś facet zaczął ciągnąc ze mnąi żeśmy go wciągnęli do środka. 19:57 żeśmy karte wzięli, zakreślili, wrzucili. I zonk. Trzeba z komisji wyjechać. Jazda od początku. No i nas wypchnęli - noż kurde taki to kraj, w którym matki z dzieckiem i wózkiem to przeszkoda...

A tak wogóle to lubię czarne konie:) i jeszcze powiem tyle, że zagarnięcie wladzy w jednych rękach uważam za bardzo złą rzecz dla kraju. No, ale cóż robić - większość decyduje i cokolwiek zdecyduje to trzeba zaakceptować i żyć dalej:) A te całe sondaże to z doopy biorą i nie wiem czy jeszcze sie ludzie na to łapać dają? ;)

Tez tak uważam. Mój kandydat nie wchodzi do drugiej tury zatem samo wychodzi mi na kogo trza głosować w II turze. Bronek kilka dni PO objęciu zastępstwa pokazał, że będzie klepał wszystko co mu premier każe - zero własnego zdania wiec nie mam wyboru i wiem jak glosować
;-)

...no dobra.... więcej o polityce tu niet bo to forum o dzidziolach - a Stach nie chce mi powiedzieć na kogo by głosował tylko swoje ciagle "icha", "guuuu"
;-)

Dziś juz lato - więc zmieniam swój kolor na opalony (choć ja jak córka młynarza).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tez tak uważam. Mój kandydat nie wchodzi do drugiej tury zatem zgodnie z uważaniem wychodzi mi na kogo trza głosować w II turze. Bronek kilka dni PO pokazał, że będzie klepał wszystko co premier każe - zero własnego zdania wiec nie mam wyboru i wiem jak glosować [/COLOR] ;-)
;-)

Dziś juz lato - więc zmieniam swój kolor na opalony (choć ja jak córka młynarza).
Jolcia ja tak samo robie jak ty, więc się rozumiemy:)
I też jak córka mlynarza wyglądam a w tej ponurej stolicy dziś nawet promyka słońca nie ma - lipa normalnie lipa!

Agbar: gratulujemy Alexowi ząbka i mamusi, że znalazła;)))
Nadineczka: nie było cię? no co ty kiedy?:;P
Roxy: no i jak egzam dziś? kciuki - jak tylko wrocisz to tu relacja jak te powstania ci poszły:)

aaaa męża mi ktos podmienił??? wygląda jak mój, tylko cosik inaczej?! wymył juz łazienkę, śmieci powynosił, wymył naczynia, zrobił śniadanie mi - a ja mu nic a nic nie kazałam dziś robić - aaaa tak mnie wryło z wrażenia w kanapę, że się od niej oderwać nie mogę;)

Witam,

My po kontrolce u pediatry :tak: Z Zuzu już lepiej, chociaż dalej kaszle i kataru trochę schodzi, ale najważniejsze, że na oskrzela nie siadło :-)
Przynajmniej szczepienia mamy z głowy ;-)

Agbar, gratuluję zębola !!! Ja też się cieszyłam jak głupia ;-)
Dorcia, jak ja Ci tych nadmorskich spacerków zazdroszczę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zmykam trochę podczytać ;-)

chciałam odpisać że pewnie że stęsknione:-Da włączyłam"dzięki":-p

a możesz i mi dziękować :-D tam później można usunąć podziękowania, ale wcale się nie obraziłam hi hi
nie dam rady nadrobić udało mi się z tematycznymi a głównego nie dam rady.
w każdym razie dwa dni gorączki a później dwa dni wysypka i to tak jak na zdjęciach co do trzydniówki więc mamy już ją załatwioną bo na 90% to była ona objawy książkowe. W środę idziemy do dochtorki więc jeszcze się upewnimy.
Babcia zadowolona miała tego mojego brzdąca przez tyle czasu i stwierdziła, że ona nie wie jak sobie radziła ze swoją dwójką bo po 2 dniach miała dość ale z rąk oddać nie chciała:-D a na wyborach jak byłyśmy to myślałam, że orła wywinie, bo tak miała głowe wysoko no bo z wnusią idzie ehhhh

Troszkę ta moja Poluchna dzikusek bo dopiero pod koniec drugiego dnia przyzwyczaiła się do nowego miejsca, ale trzeba zacząć ją wozić niech się przyzwyczaja.

Ależ się moje dziecko truskawek najadło:szok: a smakowały!!!!!!!!!!!!! mruczenie cały czas przy jedzeniu takie fajne ekologiczne z działeczki babcia goniła wszystkich co by dla wnusi były czerwoniutkie i słodziutkie:tak:

na razie zmykam, bo chłop był sam w domu same wiecie ...

Agagsm Ty tęskniłaś najbardziej na pewno wiem o tym ;))))

Ostatnia edycja:
Agbar gratki-super ze macie ząbka. Ja tez juz chciec!!!! dziecie mi sie slini tak ze slina wyplywa z buzi i w nocy zaczelo sie popłakiwanie, narazie tylko przez sen ale to nie wróży nic dobrego:-(

Nadineczko pewnie ze teskniłysmy;-)
jak to?jecie juz truskawki???

ja bylam dzis z dzieciem w przychodni sie zwazyc i mamy juz całe 6930g. hehehe przez miesiac przytyla 600g wiec chyba nie jest zle;-)

poza tym cos mnie glowa bolec zaczyna...pewnie jakas zmiana pogody sie szykuje

Agbar, gratuluję ząbka! Tak się zastanawiam, że wróżka zębuszka to chyba później, jak mleczne zaczną wypadać, co?

dziołchy jestem i teraz muszę kurde belek nadrobić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

w każdym razie Poluchna zdrowa jak rybka a to najważniejsze opowiem później.

TĘSKNIŁYŚCIE CO NIE?:-D

Nie :-p:-D
Tęskniłyśmy, w końcu muszę mieć kogo gonić po wątkach! :-D

A ja wróciłam z tej firmy, do której mnie UP skierował i wiecie co? Facet zaproponował mi pracę! W domu!!! Zaznaczam, że poszłam z wózkiem ;-)
Powiedział, że mogę w domu pracować, telemarketing, wyszukiwanie klientów i przetargów, dostanę fona i raz w tygodniu mam pokazać się w firmie. Bo mu moje kwalifikacje odpowiadają i mnie chce ;-)
Powiedziałam, że muszę się zastanowić i z mężem pogadać.
No i żebym nie straciła zasiłku, to możemy wiadomo jak to załatwić ;-)
Kurde, po raz pierwszy robota sama do mnie przyszła.
I tak sobie myślę, że warto spróbować, trochę się boję, czy mała mi pozwoli, bo M w nadgodzinach, ja cały czas sama i te telefony raczej w godzinach spacerowych, więc troszkę musiałybyśmy się zreorganizować.
Ale praca tylko w tygodniu, więc w sumie mogę sobie kontakt wydrukować i nawet na spacerze dzwonić. Jak to mówi Johnny Bravo - Oh mama!!!:-D

Witam.

nadineczka witaj z powrotem :) super, że Poleńka już zdrowa.

agbar gratulacje ząbka! :)

Ja polityki też nie lubić, ale głosować być.

A dziecię moje wczoraj całe popołudnie płakało i marudziło. I w sumie nie wiem za bardzo, dlaczego. Ale z tego wszystkiego, to wieczorem nic nie zjadła, bo jak już się udało jakoś ululać, to nie budziłam. Temperatura normalna. Jak do mordki zaglądam, to nie widzę, by coś z ząbkami się kroiło, a może nie wiem, na co patrzeć. Jak ząbki idą, to dziecię cały czas marudne czy może być z przerwami?

edit:
Pasibrzuch to super, że z tą pracą się tak ułożyło! Na pewno dasz radę się zorganizować. A zawsze to jakaś odskocznia od pieluszek i sprzątania. :p

Ostatnia edycja:
reklama
Zapomniałam Wam napisać, że ta praca to kolejna cudowna branża - odpylanie przemysłowe :-D
Czy ja kiedyś dorwę normalną pracę.? A nie na budowie, z materiałami wybuchowymi, rusztowaniami....:eek:

Do góry