reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Co do fotelików z bazami nie wszystkie się wypinają - nie pamiętam które ale któreś zostały wycofane (oczywiście w Polsce jest z tym różnie, niektóre sklepy które mają te foteliki powinny informować ludzi i im wymieniać bazy ale kilku nawet o tym nie wiedziało - oglądałam jakiś program) - mogę poszperać w necie bo nie pamiętam które to były. Ja dla starszej mam recaro - i uważam że są to jedne z najlepszych fotelików

Uwaga! TVN - Reportaże - Niebezpieczne foteliki samochodowe dla dzieci

Dziewczyny a jak wasze dzieci się już nie mieszczą ???? nogi wystają głowa wystaje ??? bo mój duży a się mieści

takie dziecko powinno jeździć w tych pierwszych fotelikach od wagi 0 ja córce tak zmieniałam miała rok .... nie szkodzi że nogi wystają byle nie głowa jak głowa zacznie wychodzić dopiero się zmienia lub jeśli waga nie odpowiednia lub pasy się nie chcą dopiąć
trzeba pamiętać że dziecko powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy wiec nie kupujcie takich co wkłada się dziecko przodem . Dacie kupę pieniedzy na dobry fotelik a co z tego jak wsadzicie dziecko przodem do jazdy i nie spełnia wtedy swojej funkcji :sorry:

Ja planuję zmianę jak najpóźniej mały jeszcze wchodzi ja nie widzę potrzeby zmiany a mój przecież do małych nie należy ;)

fotelik.info :: Często zadawane pytania
fotelik.info :: Od kiedy fotelik przodem do kierunku ruchu? -

reklama
Pasi gratki, tylko nie daj się wykiwać o praca bez umowy to nie wiem... a poza tym czy urząd dalej Cię nie będzie wysyłał

Co do fotelików musimy też pomyśleć, ale chyba mimo że C ledwie się w ten mieści to jeszcze nie możemy większego bo sam nie siedzi....
Mnie osobiście bezpieczniejsze widzą się te pasami przypinane....
a poza tym nie mamy problemu bo mamy za stary samochód do fotelika z bazą:)

Asiax współczuję... a kuzynce gratulacje!!!!

i nie wiem co jeszcze chciałam napisać....

e: Gosia u nas nogi wystają, głowa na styk....

Ostatnia edycja:
Witam po spacerku ... deszczowym , tak dla odmiany :eek:

Zakupiłam jarzynki i jutro gotujemy dla Zuzu pierwszą zupkę :tak: Mam nadzieję, że jej zasmakuje ;-)Ciekawe tylko jak ja to przeżyję, bo znów dopadł mnie nawał :baffled: cycki jak dynie !!! mleko leje się strumieniami :shocked2: szok po prostu ...

Asiax, tulam mocno :tak: Ale Miki na pewno szybciutko się przyzwyczai ... no i super, że masz takiego szefa, z którym możesz się dogadać :-) zazdroszczę ...

i wieeelkie gratulacje dla siostry ciotecznej !!!!!

co do fotelików, to ja miałam nadzieję, że do końca wakacji objeździmy w tym, co mamy ... ale już powoli się rozglądamy, bo Zuzu dość szczelnie go wypełnia, nogi wiszą, ramionka już się ledwo mieszczą ... nie chcę żeby było małej niewygodnie ...

zastanawiamy się nad Ramatti Formula ... znajomi bardzo chwalą :tak: ale przed zakupem pojedziemy z małą do sklepu i będziemy przymierzać :tak:

Czechow, też mi się tak wydaje, że lepiej nie zmieniać fotelika póki dziecko nie siedzi, ale co zrobić jak się ma ponad 9 kg 5 miesięczniaka ... chyba nie ma wyjścia :eek:

idę robić jaglankę z owockami :-) już najwyższa pora :tak:

Pasibrzuch! super oferta, fajowo, bierz to i nie martw się, dasz radę.
zdesperowana mama - o kurcze ale masz nick... moj synuś też z 13- jeszcze ząbkow nie mamy, znalazłam z pamiętniku starszego syna, ze wychodziły mu jak miał 8 miesięcy więc późno i 4 dni były tragiczne. Nie pamiętam tego ale tak mam zapisane, ciekawe czy bracia muszą miec tak samo? ;)
Mowicie, że już czas na wiekszy fotelik? My za kilka dni w dłuższą podroż ale narazie nie widzę potrzeby.

Jak przezyję sprawe o alimenty, widzenia i rozwód, to może zmienię na bardziej optymistyczny :-) Narazie jestem zdesperowana tym wszystkim. Mój skodur gdzieś około 8 kg będzie ważyć, więc na zmianę fotelika też jeszcze mamy czas :-) A jeździć uwielbia w samochochodzie :-) Może dlatego, że ja prawie do końca ciąży prowadziłam samochód :-)

gosia_k23
Dziewczyny a jak wasze dzieci się już nie mieszczą ???? nogi wystają głowa wystaje ??? bo mój duży a się mieści

takie dziecko powinno jeździć w tych pierwszych fotelikach od wagi 0 ja córce tak zmieniałam miała rok .... nie szkodzi że nogi wystają byle nie głowa jak głowa zacznie wychodzić dopiero się zmienia lub jeśli waga nie odpowiednia lub pasy się nie chcą dopiąć
trzeba pamiętać że dziecko powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy wiec nie kupujcie takich co wkłada się dziecko przodem . Dacie kupę pieniedzy na dobry fotelik a co z tego jak wsadzicie dziecko przodem do jazdy i nie spełnia wtedy swojej funkcji :sorry2:

U nas właśnie wkładka podtrzymująca główkę już jej nie trzyma !!!! nogi nie wystałą bo są całe pokurczone, zeby się między fotelikiem a oparciem w samochodzie zmieścić ale Ty pewnie masz taki fotelik "nerkę" i tam dziecko nie może być dłuzej niż 4 h ale za to nogi wystawać mają gdzie u nas w mutsy jest to pozycja pół leżąca, super jak Kostek był mały ale w tej chwili nogami się zapiera o kanapę samochodu i już prawie pod brodą te nogi ma, u nas zmiana konieczna już!!!!!!

testy fotelików może się Wam przyda: TESTY Fotelikw samochodowych

Jol
Czechow, też mi się tak wydaje, że lepiej nie zmieniać fotelika póki dziecko nie siedzi, ale co zrobić jak się ma ponad 9 kg 5 miesięczniaka ... chyba nie ma wyjścia :eek:

idę robić jaglankę z owockami :biggrin2: już najwyższa pora :tak:

mam ten sam dylemat:confused:

gosia_k23

U nas właśnie wkładka podtrzymująca główkę już jej nie trzyma !!!! nogi nie wystałą bo są całe pokurczone, zeby się między fotelikiem a oparciem w samochodzie zmieścić ale Ty pewnie masz taki fotelik "nerkę" i tam dziecko nie może być dłuzej niż 4 h ale za to nogi wystawać mają gdzie u nas w mutsy jest to pozycja pół leżąca, super jak Kostek był mały ale w tej chwili nogami się zapiera o kanapę samochodu i już prawie pod brodą te nogi ma, u nas zmiana konieczna już!!!!!!

testy fotelików może się Wam przyda: TESTY Fotelikw samochodowych
nie u mnie nie mają gdzie wystawać opiera je mały o siedzenie samochodu ;-)

hejka

mój mały łobuz od 2 dni jest nie do zniesienia, ciagle jej coś nie pasuje i cały czas na rączkach by chciała:szok: no ale mamusia twarda i dziecko trochę płacze

A to do fotelików, my się jeszcze mieścimy mamy X landera

Pasibrzuch gratulację pracy:-)

Bunia pisze bo mi napisać nie da:)
m nmmmm ,cknc7v7 7cvg hv yv vffnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnzrs 4dbfbbbbbbbbbbbbbbbxbcb tdtfc g nmn kigvb jg v cccccccccccccfffh nbvbv vuf vcccf vvgtrf4cdxqrr

Także mam nadzieję że wszystko jasne:)

reklama
Bunia pisze bo mi napisać nie da:)
m nmmmm ,cknc7v7 7cvg hv yv vffnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnzrs 4dbfbbbbbbbbbbbbbbbxbcb tdtfc g nmn kigvb jg v cccccccccccccfffh nbvbv vuf vcccf vvgtrf4cdxqrr

Także mam nadzieję że wszystko jasne:)
bbbbb

a Dominik odpisał krótko i pewnie na temat ;-)

ja zmykam kąpać dzieciaki bo z godzina mi zleci jak sama kąpie i niech zmykają spać ;-)

Do góry