reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

O właśnie o to mi chodziło - dzięki

Czechow, też mi się tak wydaje, że lepiej nie zmieniać fotelika póki dziecko nie siedzi, ale co zrobić jak się ma ponad 9 kg 5 miesięczniaka ... chyba nie ma wyjścia :eek:

idę robić jaglankę z owockami :-) już najwyższa pora :tak:

Rozumiem ale popatrz na to w ten sposób - jedziesz w trasę - średnią / długą i dziecię jest unieruchomione w pozycji której jeszcze naturalnie się nie nauczyło i kręgosłup wygina się w sposób który nie powinien --- to jest istne "morderstwo" dla kręgosłupa --- sorka ale kręgosłup ma się jeden.

W którym miejscu że się tak wyrażę dziecko się nie mieści? - w pupie, w barkach?

Wyjściem może być kupienie fotelika używanego - z komisu - tak by je oblukac...

testy fotelików

http://fotelik.info/pl/testy/

reklama
dzięki za trzymanie &&&&& ..

dooopa
nie zdałam
wylosowałam zestaw pytań numer 13 a wiec ostatnie 50 str z 700 stronicowej ksiazki którą musiałam doczytać do egzaminu a własnei ostatnie 50 str sobei odpusciłam a wszystkie 3 pytania z tych str ... nosz w morde jeża

alem sie na piatek przemówiła na nastepne podejscie bo kurde gdzie mi potzrebna poprawka we wrzesniu
ale jestem juz zmeczona i czekam na wakacje ...

W piątek wylosujesz lepsze pytania - będzie dobrze!

Rox uważam jak Czechow, to co się będę powtarzać :) Powodzenia!!!

A co do tych fotelików...
Toż się załamać idzie.....
Ciekawe ile taki fotelik z górnej półki, "nie dla plebsu" -kurdę baba z Chicco właśnie tak powiedziała tylko ładniejszymi słowami, kosztuje.... Jak można coś sprzedawać za 300-400zł - co uważam za wcale niemałą kwotę - i twierdzić że to spełnia swoją funkcję, jak tak naprawdę bezpieczeństwo w tym jest praktycznie zerowe... czyli co ?fotelik za 300/400zł to tylko po to by mandatu nie dostać? Maskara jakaś....
A czł. się łudził że bezpieczeństwo dziecku zapewnia....

Idę szukać ile trza uskubać na bezpieczny fotelik....
Może ktoś poda konkretny model który i w testach i w Waszej ocenie wypada dobrze i cenę oczywiście?

Ostatnia edycja:
Klara kilka postów wyżej dałam linka zobacz sobie jakie noty dostały poszczególne foteliki.... niestety nie jest to tani zakup ale na bezpieczeństwie nie można za bardzo oszczędzać.

Rox w piątek dasz czadu:D
Pasi super bierz robotę dasz radę no kto ma nie dać jak nie ty multifunkcyjna kobieto:D

my mamy recaro z isofixem - kupiliśmy fotelik i w recaro mieli taki myk że do jednej bazy pasuje jeszcze starszy fotelik od 9kilo, Jaś ma 8...ma ciasno w ramionkach poza tym jeszcze dajemy radę, ale do Jastrzębiej chciałabym mieć ten starszy bo to spory kawalek drogi, no chyba że pójdzie wagowo w długość a nie wszerz ten mój pudzianek:D

Czehow tak tak widziałam, ale byłam ciekawa czy jakaś podwójna mama miała jakiś taki bezpieczny fotelik i sobie chwali go ogólnie ( montaż, długa podróż i dziecko nie marudziło bo wygodnie było) i jaki to był...

Niestety wiem, że jak mam zapłacić tylko by mandatu nie płacić to M chyba niestety nadgodziny będzie musiał robić... jeszcze więcej....

Przed nami i morze i góry, ale pojedziemy jeszcze w tym małym....

e: Pasi żebyś mnie źle nie zrozumiała, bo ja wierzę że sobie poradzisz, tylko wiesz jak coś jest pół legal- na czarno to ja zawsze się boję że ten kto ma "władzę" może postąpić nieuczciwie też w kwestii wypłaty..dlatego wyżej coś takiego napisałam...ale nie by Cię zniechęcać, tylko z troski i serducha for you....

Ostatnia edycja:
Ja jestem za recaro - na allegro widziałam za 480 pln -co nie jest porażającą ceną - pewnie że nie jest tanio ale te foteliki znam i wiem że są dobre. Gabi zjeździła pół europy w nim i go uwielbia

W piątek wylosujesz lepsze pytania - będzie dobrze!

Podpisujem siem!!!

e: Pasi żebyś mnie źle nie zrozumiała, bo ja wierzę że sobie poradzisz, tylko wiesz jak coś jest pół legal- na czarno to ja zawsze się boję że ten kto ma "władzę" może postąpić nieuczciwie też w kwestii wypłaty..dlatego wyżej coś takiego napisałam...ale nie by Cię zniechęcać, tylko z troski i serducha for you....

Zobaczymy po pierwszym miesiącu, jak zapłaci to ok, jak nie zapłaci, to olewam gościa i tyle. Ryzyk fizyk, ale chcę mój zasiłek ;-) a potem może dogadam się z nim na umowę, bo w sumie ten nie legal to ode mnie wyszedł, bo on zaczął gadać, że może jednak przy dziecku się da popracować, bo grzeczna jest, że może choć pół etatu itp. Widać, że mu zależało. No ale zobaczymy jutro, muszę się z nim umówić na konkretną rozmowę i szczegółach.

A ja obejrzałam filmik z crach testów i teraz mam schizy, bo nasz fotelik nie jest znanej formy, nie kosztował nawet 400zł i jakby co, to główka jej poleci jak w jednym z tych pokazanych na filmie :-:)-:)-(

Bede szczera... nie stac mnie na fotelik za 800 czy 900zł!!! Paulina ma fotelik z nizszej firmy i w testach wychodzi lepiej niz te niektore po 600zł.

Tak jestem zdania, ze ogromna wiekszosc fotelików chroni tylko nasz portfel przed mandatem. Niestety, jeżdząc samochodem jest ryzyko... i zaden fotelik nie uchroni nas ani naszych dzieci przed durnymi kierowcami! Powiem szczerze, ze ja teraz stawiam tylko na wygode dziecka...

Nie jest powiedziane, ze fotelik za 200zł bedzie gorszy od tego za 800zł

reklama
Pasi też mam schizy, nasz fotelik 200zł kosztował i Conneco - nie były one poddane testom...ale jakoś cykam, jak te firmy mają taką politykę, że dla biednych wcale nietanie ale g...wypuszczają......
Pasi zatem kciuki....ale z tym zasiłkiem to się nagimnastykujesz by Ci gdzieś pracy na etat nie znaleźli....
A w sumie przedsiębiorcza z Ciebie dziewczyna, ja bym nie zaproponowała nieznanej mi osobie, by może tak bez papierka praca....

e: Asiowo no chyba, że masz Chicoo, gdzie baba wprost na pytanie dlaczego te tańsze crash testów nie przechodzą powiedziała o co lotto...

Ostatnia edycja:
Do góry