reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja pije tylko cherbatki ziowe bo tylko to przechodzi mi przez gardlo kawe jak wypije to bierze mnie n awymioty a co do jedzenia to wszystko na ostro na slodycze sie popatrze to mnie mdli, a jak jest u was no i ciagle spiaca dobrze ze Nicola jest grzeczna i tak nie przeszkadza.
Herbatę tak, ale taką normalną z cytrynką bym piła cały czas... A z jedzenia to jestem wiecznie głodna i mam ochotę na lody, jogurty itp... No i teraz sezon na truskawki, także sobie nie żałuję...

reklama
Mam nadzieje że środa to będzie szczęśliwy dzień...
Zaczęłam 11 tydzień i czuje sie co raz lepiej, nie jestem już taka senna, mdłości prawie całkowicie ustąpiły, a co do apetytu to dopisuje strasznie, bardziej na słodkie, nutelle mogłabym jeść słoikami, ale kwaśnymi też nie pogardze ;) ten mój apetyt niestety przerzuca się na wagę, a brzusio wieczorem wygląda imponująco:)
Ja jutro 11 tydzień zaczynam, Anulko, Ty masz termin na 2 stycznia?

Wg wyliczeń z ostatniej miesiączki wychodzi na 2 stycznia, ale w karcie ciąży mam wpisane 5 stycznia i ten termin obliczony wg płodu

Dostałam od lekarza na poprzedniej wizycie taką paczkę "Będę mamą" i w jednej z książeczek jest taka bardzo przydatna tabelka do obliczenia terminu

[URL=http://img132.imageshack.us/my.php?image=xxxxy.jpg]
[/URL]

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, jestem nowa na tym forum:) termin porodu mam już wyznaczony na 23.01.2010r. :) będzie to moja pierwsza dzidzia:) tak się cieszę :)

Wg wyliczeń z ostatniej miesiączki wychodzi na 2 stycznia, ale w karcie ciąży mam wpisane 5 stycznia i ten termin obliczony wg płodu

Dostałam od lekarza na poprzedniej wizycie taką paczkę "Będę mamą" i w jednej z książeczek jest taka bardzo przydatna tabelka do obliczenia terminu

[URL=http://img132.imageshack.us/my.php?image=xxxxy.jpg]
[/URL]
Aha, no to rozumiem, ja mam niby na 5 stycznia z ostatniej miesiączki, ale lekarka wyliczyła mi jakimś cudem na 7... W ogóle pewnie będę mieć cc, także jeszcze w grudniu może, choć wolałabym styczeń.. Pierwszą ciążę przenosiłam 14 dni, miałam termin na 14 sierpnia a urodziłam 27...

No to u mnie juz wogóle jest smiesznie z tymi datami bo jeśli licząc od okresu to 14 styczen,jeśli wobec tabeli która tu podana została to 16 styczeń ,a według usg to 18 styczen:confused2:i jak ja mam wiedzieć kiedy poród:-pale i tak czeka mnie cc co swój termin podadzą i szybciej niz termin porodu co początek stycznia lub koniec grudnia;-)ale chyba stawiam na poczatek stycznia:tak:

Cześć dziewczyny, jestem nowa na tym forum:) termin porodu mam już wyznaczony na 23.01.2010r. :) będzie to moja pierwsza dzidzia:) tak się cieszę :)

witaj i GRATULACJE:-)

reklama
No to u mnie juz wogóle jest smiesznie z tymi datami bo jeśli licząc od okresu to 14 styczen,jeśli wobec tabeli która tu podana została to 16 styczeń ,a według usg to 18 styczen:confused2:i jak ja mam wiedzieć kiedy poród:-pale i tak czeka mnie cc co swój termin podadzą i szybciej niz termin porodu co początek stycznia lub koniec grudnia;-)ale chyba stawiam na poczatek stycznia:tak:

witaj i GRATULACJE:-)
No dokładnie, namieszane z tymi datami... I tak mało kto rodzi w dzień terminu, raczej prawie nikt, albo przed albo po zazwyczaj...

Do góry