reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

ale super, ja też mam sunie, ale ona nie ma instynktu macieżyńskiego, gryzie wszystkie psy i pomimo,że na 10 lat, to jeszcze żadnemu nie chciała dać...;-);-);-) może ma odmienną oriętacje;-)

reklama
A jutro druga wizyta u gina, ostatnia byla meisiac temu i wtedy malenstwo mialo raptem 3,3 mm... kurcze, mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Bardzo sie denerwuje, to wszsytko na razie takie nierealne, niepewne. Oby bylo dobrze :(

Witam dziewczyny
Ja dziś w nieco lepszym humorze wstałam :-):-) może dlatego że mały dał mi się wyspać ;-);-)
Anaklim -
"A tu przez macanie diagnozuje się prawie wszystko. Poprzednią ciążę też miałam prowadzoną tutaj i co chwila stawałam z otwartymi i okrągłymi oczami. Dostałam krwawienia w 8 tyg - trudno - ciąża stan fizjologiczny, utrzyma się, albo się nie utrzyma. Poszłam do polskiego lekarza, dostałam duphaston, zwolnienie, leżałam dwa tygodnie i urodziłam zdrowego chłopca.
Miałam tylko jedno USG w klinice w 12 tyg, reszta na własną rękę, o krzywą cukrową musiałam sama poprosić, przez 9 miesięcy wyznaczyli mi 4 wizyty, krew badają tylko raz, mocz 4 razy.
Cieszcie się laseczki i doceńcie to co macie w Polsce. Wprawdzie warunki po porodzie to zmiana o 360 stopni, ale to już inna bajka
:biggrin2:"

Powiem Ci że zdziwiłam się tym co piszesz bo ja moja poprzednia ciąże również przechodziłam tutaj w Irlandii i ze mną postępowali inaczej ;-);-)(zresztą moich koleżanek też). Badanie krwi i moczu miałam i mam na każdej wizycie. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to są dwa usg (połowa ciąży i 8 miesiąc- jak dobrze pamiętam). Na pierwszej wizycie zrobili mi badania na wszystko jak się orientuje. Wizyty mam i miałam -- do 20 tc co 4 tyg, USG w szpitalu w 20-22 tc, od 30 tc wizyty co 2 tyg na zmianę GP i szpital. Za kazdym razem krew i mocz pobierają... i gdy wyniki są słabe pielęgniara dzwoni do Ciebie i każe przejsc do szpitala na oddział aby sprawdzić czy z dzidzią oki. Ja w poprzedniej ciąży miałam takie wezwanie pod koniec (miałam anemie). Baba nie mogąc sie do mnie dodzwonić (w pracy nie mogłam kożystać z tel.) Wysłała list, ze jak najszybciej mam sie pojawić.
Także powiem Ci że ja jak na razie nie narzekam.. Może co hrabstwo to obyczaj ;-);-);-);-)
Wow ale się rozpisałam
Pozdrawiam wszystkie ciężąróweczki :-D:-D:-D

ale super, ja też mam sunie, ale ona nie ma instynktu macieżyńskiego, gryzie wszystkie psy i pomimo,że na 10 lat, to jeszcze żadnemu nie chciała dać...;-);-);-) może ma odmienną oriętacje;-)

:-D:-D:-D hehe to dokładnie tak jak i moja, rzuca sie na wszystko co się rusza łącznie z samochodami.

Hej kobiety ja własnie na sniadanko jem chlebek z nutella -pycha:-)Mój wczoraj nie wytrzymał i na kolacje przyniósł kurczaczka z rozna z frytkami ale zastrajkowalam i nie zjadłam-oczywiscie zeby mu na zlosc zrobic(ile silnej woli to wymagało to mozecie sobie wyobrazic)i kupił mi lezaczek na balkon zebym mogla na powietrzu polezec a nie tylko w domu.Chyba mu sie znudziło to nieodzywanie do mnie-zobaczymy na jak długo:-D:-D:-D

Ja ostatnio też często żyje na chlebie z czekoladą. To jeden z niewielu posiłków który mi jeszcze tak naprawdę smakuje :-D
W weekend byłam na wesele i wyobraźcie sobie, że nie było nic co mi smakowało :szok: Ja mam teraz wstręt do ryb i mięsa, a na weselu to głównie ryby i mięso w każdej postaci. ;-)

Świat pełen samych kobiet:szok:wszystko byłoby takie proste:-D

Świat pełen kobiet.... chyba bym nie chciała.
Z nimi źle, ale bez nich jeszcze gorzej :cool2:
Po za tym faceci też mają kilka zalet: są silni, nie mają napięcia przed miesiączkowego :-p, no i bym powiedziała jeszcze że nie są tak "zawistni" jak kobiety. Tylko kobiety są zdolne do obgadywania i puszczania fałszywych plotek wprost za plecami "najlepszej kumpeli" tylko dlatego, że ta ma "droższą bluzkę".
(oczywiście nie wszystkie dziewczyny :tak:, ale spotkało mnie w życiu kilka tego typu sytuacji... nic przyjemnego). Faceci są po prostu szczerzy i "prości"

reklama
Do góry