reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziękuję wszystkim dziewczynom za poradę:-D
Jak to nie wolno, mi i ginekolog i dentysta powiedział, ze są znieczulenia dozwolone dla kobiet w ciąży i że lepiej dać znieczulenie i wyleczyć niż ryzykować ze wda się jakiś stan zapaklny, bo on może być groźny dla dzidzi. Ja miałam znieczulenie i w tej i w poprzedniej ciąży:tak:

Rozmawiałam raz jeszcze z dentystką. Nie skończyłam jeszcze pierwszego trymestru i dlatego nie chciała mi dać znieczulenia - woli dmuchać na zimne. Zęba mam zabezpieczonego i w drugim trymestrze bez problemu może mi go dokończyć ze znieczuleniem. Raz jeszcze dziekuję:-)

reklama
Dziękuję wszystkim dziewczynom za poradę:-D

Rozmawiałam raz jeszcze z dentystką. Nie skończyłam jeszcze pierwszego trymestru i dlatego nie chciała mi dać znieczulenia - woli dmuchać na zimne. Zęba mam zabezpieczonego i w drugim trymestrze bez problemu może mi go dokończyć ze znieczuleniem. Raz jeszcze dziekuję:-)

No to co innego, bo już się przez chwilę zaczęłam zastanawiać czy ja przypadkiem na jakichś szarlatanów nie natrafiłam ;-)
No i miłej wizyty u sadystki niedługo;-)

Witam
Ostatnio dostałam plamienia i strasznych boleści brzucha co bardzo mnie zmartwiło więc poszłam do ginekologa zrobił mi usg i wyszło że łożysko nie jest jeszcze dobrze przyklejone i z jednej strony wystąpiła krew 9x3 mm. więc teraz musze leżeć,leżeć i jeszcze raz leżeć żeby to zanikło a dzidziuś się dobrze umieścił.
Widział dzidziusia latał jak oszalały i nie mogłam się zorientować gdzie co ma,dopiero dojrzałam na zdjęciu usg.Maluszek ma już 52mm :-)

aniarespondek - leż i bądź dobrej myśli :) ja wprawdzie mam mniejszego krwiaczka i nie muszę leżeć, ale rozumiem Twój niepokój. Ale najważniejsze że dzidziolek ma się dobrze i szaleje :tak::tak:

Byłam dziś na USG. Z dzidzią wszystko ok, ma 5, 4 cm, przezierność i kość nosowa też w porządku, zrobiłam też test PAPPA, bo latek mam 37 (wyniki za tydzień). Maluch fikał, machał raczkami i nóżkami, coś niesamowitego. Wzruszyłam się, choć to nie pierwsze moje dziecko i już to widziałam.
Ale niestety zawsze musi być coś nie tak. Lekarz stwierdził, że łożysko całkowicie zakrywa ujście do szyjki, leży na ścianie przedniej, tylną całkowicie pokrywa. To podobno niespotykane i małe szanse, że ustawi się prawidłowo. Zero seksu, leżeć, leżeć, szpital i wogóle kaplica.
Dziewczyny, czy któraś ma coś takiego, albo może jakaś koleżanka miała?

reklama
Do góry