reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
ja mimo, ze mowilam, ze nie ma zagrozenia, bo mamy te sama grupe krwi, lekaka se uparla, zeby zrobic i mi takie badanie przepisala.
no to fajnie, musisz miec fajna lekarke
O,a wiesz ze ja mam przyjaciolke w Boguszowicach?Na ul zdaje sie Armii Krajowej..czy Ludowej???Matko jedyna jezdze do niej i nie wiem na jaka ulice....:szok::-D
na Armii Ludowej - ja mieszkam na tej ulicy - jeszcze :-D:-D:-D
a jak sie nazywa ??

Hmmm ja mam ARh+ a mój mąż ma BRh- jak pójdę teraz 25.08 do lekarza to go o to zapytam:tak:
ryzyko konfliktu jest zdaje się tylko tam gdzie matka ma Rh"minus" (bo wtedy kobieta wytwarza przeciwciałą przeciw krwi swojego dziecka jeśli dojdzie do jej"wymiany"-moooocno w skrócie), ale spytaj żeby być pewną :tak:

ja do kawy się nie przyłącze, bo w pracy nie mam. Ale za to na podniesienia ciśnienia napije się trochę coli ;-).
Ten leń to jakiś zaraźliwy jest.. bo ja siedzę w pracy... i generalnie nie wiele robię... :baffled: Dziewczyny trzeba się wziąć w garść... aż mi wstyd

ja tez chce od nich zamawiac 3 czesciowa bo wiecej rzeczy mi nie potrzebnych przy pierwszym mialam posciel firmy BabyRaj i mialam 11 czesci ale po co?? tylkko sie kurzylo... :sorry:

To co prawda moje pierwsze dziecko.. ale też zaobserwowałam, że te baldachimy, przyborniki to taki pic na wodę sprzedawany bardziej dla mam, niż ku potrzebie dziecka, a i znam taki przypadek, że niemowlak nie lubił baldachimów, jak był wkładany do łóżeczka to od razu płakał. Po ściągnięciu baldachimu przestał. Moja mama stwierdziła, że to normalne, w końcu co to za frajda patrzeć się non stop na jakąś szmatkę ;-).

Ostatnia edycja:
a jak sie nazywa ??

Hmmm...moze bez nazwisk...na imie ma Ala,jest przedszkolanka,i ma amstafa o imieniu Ozzy i syna pelnoletniego o imieniu Kuba...cos ci to mowi?;-)

agbar77 - zawsze mozemy sie umowic jak bedziesz do niej jechala to mozesz wpasc na kawke :-D zapraszam ;-)

Dziekuje bardzo za zaproszenie:-):-)

Ostatnia edycja:
ryzyko konfliktu jest zdaje się tylko tam gdzie matka ma Rh"minus" (bo wtedy kobieta wytwarza przeciwciałą przeciw krwi swojego dziecka jeśli dojdzie do jej"wymiany"-moooocno w skrócie), ale spytaj żeby być pewną :tak:

Dziękuję Ivi, ;-)
własnie teraz też o tym czytam i faktycznie piszą tak jak Ty :-) więc już się tak tym nie zamartwiam:-) Nie wiem dlaczego kobiety w ciąży ciągle szukają jakiś problemów :-D

no to fajnie, musisz miec fajna lekarke

a jak sie nazywa ??

patrysia fakt, ze ta lekarka to byla zastepczyni, poniewaz ta glowna jest na urlopie, ale faktycznie ta byla swietna i szczerze mowiac to nie mialabym nic przeciwo, zeby do niej chodzic.
Z tym, ze tutaj recepty na badania nie wypisuje Ci ginekolog, tylko lekarz I kontaktu. Ginekolog pisze tylko na pierwszej wizycie na swistku papieru jakie badania zrobic, ten swistek podpisuje i stempluje swoja pieczatka, a ty z tym potem idziesz do lekarza ogolnego, ktory wypisuje Ci recepte, z ktora potem do laboratorium.

witam

Tylko na chwilke...
własnie brata wysłałam drapac siany i rozwalac kafelki w mieszkaniu:-D

Z Paulinka juz ok, od 2 dni nie ma goraczki, a dzis juz była normalna kupka:biggrin2:
lece obiad robic poki spi, bo przy niej ostatnio nic zrobic nie moge:baffled:

A dzis cały dzien same:zawstydzona/y: brat ma tylko na obiadek wpasc, ehh...:-(

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Tak sobie czytam forum i aż zachciało mi się kawki, wieć poszłam sobie zrobić (a chyba już od tygodnia nie piłam):-D
Powiedzcie mi kochane kiedy można zrobić usg 3/4D? I jeszcze jedno pytanko, bo któraś z was pisała, że miała robione badania na konflikt krwi, czy jeżeli mój lekarz nic mi o tych badaniach nie wspominał to powinnam się upomnieć?

W zasadzie USG 3d/4d można zrobić zawsze ;). Ale na pewno nie później niż 30 tydzień bo dzidzia może się nie zmieścić na ekranie ;-).

Studiuje na Uniwesytecie Szczecńskim - Wydziale Zarzadzania i Ekonomiki Uslug..Moze mamy ta sama promotorke?..:tak:

To jednak nie... bo ja studiuje na Politechnice Szczecińśkiej, teraz to już Zachodniopomorski Uniwersytet Techniczny.
Przypadek dosyć zabawny :-D.

Do góry