reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam Was kobietki ale sobie dzisiaj pospałam, ale to chyba przez ta pogodę wstałam o 12:00:szok: Jak wstałam o 5 wyprawić M w delegacje to później nie mogłam się podnieść..heheh. I znów zostaliśmy z maluszkiem sami prawdopodobnie do Świąt:-(. Mam strasznego lenia dzisiaj:eek:

Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Ciebie Patrysiu!!!

reklama
Witam się porannie :)
i poniedziałkowo ;)

Ja coś ostatnio już nie moge spac - dzisiaj w nocy po 1,5 h turlania się z boku na bok poszłam sobie spac do drugiego pokoju żebym miała więcej miejsca i nie budziła męża i jakoś po kolejnej godzienie wkońcu zasnęłam ! nieodsyć ze w nocy jakoś na złosć odechciewa mi się spac to jeszcze jak tak leże to zaczynam myślec o porodzie i już wogóle nie mogę zasnąć esh..... dobrze chociaż nie nic mnie nie boli hihihih ;-):tak:

Wczoraj byłam na świątecznych zakupach i już wszystko mam - tzn takich zakupach typowo spożywczych :) wszystko upakowałąm do spiżarni i niech czeka na święta - po 2 godzinach zakupów miała tak wymieszane w tyłku że koniec świata ! ale wolałam to zrobić teraz niż jak się na powaznie zacznie świąteczny szał ! bo wtedy jakbym miała stać godzine w kolejne to bym zagryzla chyba wszystkich dookoła :laugh2::-D

myśle jeszcze co z prezentami czy pochodzić po mieście i pokupowac czy może zamówić na allegro - tylko nie wiem jak z nasza pocztą - czy dojdą do wigili te prezenty bo już mówią w wiadomościach że poczta nienadąrza ! :szok:

dzisiaj jade odebrac wyniki na paciorkowca do szpitala - mam nadzieje że wszystko bedzie oki :)
a już w czwartek znowu do ginekologa juuuuuuhu i będe miała USG i wkońcu sie dowiem ile mała wazy bo ostatnio to ją mierzył w 30 tygodniu i miałą 1600 g teraz może już koło 3 kg mieć :-D

Witajcie!

A mnie już wczoraj wieczorem, a potem dziś rano wkurzyła taka laska na innym forum- wrrrrrrrrrrr
był wątek o ścinaniu włosów w ciąży i o zabobonach, więc napisałam, że nie wierzę w takie gusła, a ta napisała że to są fakty i kobiety same decydują czy ścinają włosy, podcinają itd... ale
jej dziecko pierwsze umarło bo właśnie pofarbowała włosy i podcięła czy coś.... i napisała to dziewczynie, która właśnie wróciła od fryzjera....
i naskoczyłam na mnie jak nie wiem.... wrrrrrr, a ja dałam się wciągnąć w tą dyskusję, ale potem zauważyłam, że laska nie umie czytać ze zrozumieniem więc odpuściłam..ale co mi humor zepsuła to zepsuła....

ciekawe ciekawe.....ja już ze dwa razy farbowałam włosy a u fryzjera w czasie ciąży z 5 razy na pewno byłam chociażby się uczesac a Amelka ma sie doskonale !
ehhhhh jakby tak na wszystkie zabobony zwracać uwagę to by sie kobieta w ciąży z domu nie mogla ruszyć ! co tam z domu !! z łóżka najlepiej :eek::happy:

paula powodzenia na wizycie - oczywiście czekamy na relacje co i jak i wogóle :tak:

PATRYSIA stooooo lat stooooo lat niech żyje żyje naaaaaam - słowa są - podkład muzyczny niestety sama musisz sobie zanucić hihi ;-)

Patrysia nie wiem czy Ci skladalam zycznia jak nie to wszystkiego najlepszego duzo zdrowka!!!

no ciekawa jestem ktora z nas poleci rodzic ja tam juz nie czekam az tak bardzo do stycznia co ma byc to bedzie, wazne dla mnie aby urodzil sie babelek zdrowy a juz chcialabym go przytulic i pocalowac.

hehe ja moge być pierwsza - ja już chyba powili zaczne sie na kolanach modlić o szybki poród bo mam serdecznie dosyć :laugh2: juz chce być rozpakowana i z dzidziolkiem przy piersi :) dlatego tak pisze bo mam złe przeczucia że na same święta mnei naciśnie - a chyba nikt by nie chciał wigili samotnie spędzac w szpitalu :szok:

Jola.24 mnie też wzięło na serduszkowanie ostatnio...tylko szkoda że tego mojego wogóle hehehehee :laugh2::-D:laugh2:

kurcze też tak rozmyślam o tej herbacie z malin i wiesiołku i myśle i czytam i zastanawiam się czy to faktycznie coś daje....

a co do tygodni to też myślę że wspisuje się i ważne są te skończone. np ja mam 36 i 2 dni czyli defakto leci mi 37 tydzień ale skończony jest 36 !

nadrobiłam zaległośći i zabieram się teraz za sprzatanko - bo coś mi warstwa kurzu ostatnio sporoa urosła w pokoju hihihi :)
Musze też na uczelnie troszke się pouczyć co bym takich tyłów nie miała - bo obiecałam sobie ze wszystko pozaliczam jeszcze przed porodem zebym póżniej w nowym roku miała spokoj i czas dla Amelki an ie jeszcze uczelnią się martwiła :)

Patrysia nie wiem czy Ci skladalam zycznia jak nie to wszystkiego najlepszego duzo zdrowka!!!

.

Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Ciebie Patrysiu!!!

PATRYSIA stooooo lat stooooo lat niech żyje żyje naaaaaam - słowa są - podkład muzyczny niestety sama musisz sobie zanucić hihi ;-)
dziękuje:-)
dziewczyny nie pisać tyle bo pojechałam bo wyniki i już muszę nadrabiać kilka stron ;-)wyniki mam dość dobre jak na brak brania witamin nie wiem tylko czy płytki krwi mają duże znaczenie bo mam poniżej normy a hemoglobina 12 czyli na granicy ale i tak chyba nieźle ;-)

u mnie gin zawsze sie pyta o skończony tydzień czyli teraz mi wpiszę 35 :tak:

tak piszecie o tych liściach malin że może i ja sobie wypróbuję pić zobaczymy z córą nie piłam bo forum nie czytałam ;-):-D

moja mała w brzuszku ma właśnie czkawkę nic uciekam sprzątać
no to dobrze że wyniki są ok:tak:co do liści malin ja piłam w pierwszej ciązy hmm a czy coś pomogło sama nie wiem:-pbo i po terminie byłam a i tak nic się tam niechciało robic ale też i może to dlatego że za krótko piłam:tak:a smak ma bleeee:cool2:
A moja ginka jesli chodzi o tygodnie wpisuje skonczony tydzien plus ile jest dni.
teraz na ostatniej wizycie też mi tak gin wpisał bo i pewnie teraz chce być dokładniejszy bo tak czy siak poród jest coraz bliżej to i dokładniej pewnie chce wiedzieć co i jak:tak:

No fakt z tymi tygodniami to też mam dylemat, ale termin u Gina i na suwaczku mam taki sam wiec przyjmuje to za prawidłowy. Ja dziś zaczęłam sprzatanie po remoncie, HORROR! Wszędzie biały pył i plamy po farbie:wściekła/y:
Kaja powodzenia z remontem:szok:
Co do skurczy to teraz nie wiem czy to skurcz czy dzidzia sie wypina i tak mi sie brzuchol napręża:eek:
Dla poprawy nastroju opowiem Wam co dziś" madrego "zrobiłam:zawstydzona/y:
Mój M od roku nie palił i ostatnio zaczął znowu popalać , a będąc w ciaży wiecie ze węch mamy wyczulony normalnie jak psy. Jak sie go pytam to cos tam bąknie ze ktoś go poczęstował i ze on nie kupuje bo nie pali wiec nie musi itp, itd.....Dziś przechodząc koło jego kurtki zajrzałam do kieszeni:)zawstydzona/y:) a tam cała paka L&M ów, wiec wzięłam i wlałam do środka cały olejek waniliowy ( zaznaczam że jest to zapach jakiego nienawidzi). Po jakiejś godz wraca z garażu i bez słowa obydwoje zaczynamy sie śmiać,( no nie wyrzymałam) i mówi :
-"żeby chociaż jeszcze pomarańczowy, albo piernikowy to bym sobie na święta zostawił , atak do śmieci..:-D"
-po czym się jeszcze pochwalił, ze będac nieświadomym poczęstował kilku kolegów którzy podjechali coś tam z garażu pozyczyć i oni dopiero mieli z niego ubaw, nie powiem trochę mi to poprawiło humor ( jak na skorpiona przystało):tak:

Ja mam wizyte 16-go, czyli jeszcze niecale 1,5 tyg.
Ciekawa jestem ile maly bedzie wazyl. Mam nadzieje, ze jakie 2,4 kg najmniej.
Ja mojemu synkowi pozwalam pchac sie na swiat najwczesniej od 10 stycznia z waga minimum 3.300 kg i ani grama mniej.

Aha, ktoras pisala o tym, ze ma dylemat z imieniem. Nie przejmuj sie. Ja moze nie tyle co dylemat mam, ale u mnie imie to temat tabu i prawdopodobnie oboje unikmy tego tematu. Czasem tylko jedno do drugiego powie, musimy wreszcie jakies imie wybrac. Drugie przytaknie, ze tak. I na tym praktycznie koniec;-)
Ja mam cicha nadzieje, ze w koncu uda mi sie z tym Matteo.

Hej laski
Witam w paskudny poniedziałek :tak: i mimo niepogody życzę miłego dzionka.
U mnie skurcze od 2 dni takie, że 100 razy dziennie myślę że rodzę;-)

dziewczyny nie pisać tyle bo pojechałam bo wyniki i już muszę nadrabiać kilka stron ;-)wyniki mam dość dobre jak na brak brania witamin nie wiem tylko czy płytki krwi mają duże znaczenie bo mam poniżej normy a hemoglobina 12 czyli na granicy ale i tak chyba nieźle ;-)

u mnie gin zawsze sie pyta o skończony tydzień czyli teraz mi wpiszę 35 :tak:

tak piszecie o tych liściach malin że może i ja sobie wypróbuję pić zobaczymy z córą nie piłam bo forum nie czytałam ;-):-D

moja mała w brzuszku ma właśnie czkawkę nic uciekam sprzątać

Niska ilość płytek krewi jest przeciwwskazaniem do zewnątrz oponowego znieczulenia:tak:

Patrysiu wszystkiego wszystkiego najlepszego:-):-)

Dziewczyny czy każda z Was miała lub będzie miała robiony posiew z szyjki?? :eek: Moja ginka jest chyba inna bo ja pierwsze słyszę, że to jest potrzebne i że w ogóle się takie coś robi :eek: I jeszcze kiedy trzeba zrobić ostatni test na przeciwciała?? Ja mam skierowanie na ostatni ale zawsze ginka każe mi robić tuż przed wizytą badania no a teraz chcę jechać do niej wcześniej bo jak już pisałam nie wiadomo kiedy po Nowym Roku zacznie przyjmować. Tzn będę 3 tygodnie po ostatniej wizycie a nie jak zawsze 4 :eek: czy tydzień robi różnicę jeśli chodzi o te przeciwciała??

Witajcie laseczki po weekendzie:-D:-D:-D

Ja miałam super udany. Mąż wrócił z delegacji i tak byliśmy za sobą stęskniliśmy się, ze o was to wcale nie myslałam, tylko cieszyłam się, że mam chłopa w domu:-p:rofl2: i mam do kogo się odezwać, bo już do psa gadałam:-p:-p:-p
Ostatnio przed jego wyjazdem były burze z piorunami, także troche odpoczynku od siebie dobrze nam zrobiło:-D:rofl2:

zaraz spróbuje chociaż z grubsza zoriętować się, co tam u Was. Wszystkiego nawet nie próbuje nadrobić - taka tu mega-produkcja. Zadna nie rodziła?????:rofl2::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Patrysiu NAJLEPSZEGO !!! SAMYCH RADOŚCI KOCHANA !!!

Patrysiu wszystkiego wszystkiego najlepszego:-):-)
dziękuje:-)
Dla poprawy nastroju opowiem Wam co dziś" madrego "zrobiłam:zawstydzona/y:
Mój M od roku nie palił i ostatnio zaczął znowu popalać , a będąc w ciaży wiecie ze węch mamy wyczulony normalnie jak psy. Jak sie go pytam to cos tam bąknie ze ktoś go poczęstował i ze on nie kupuje bo nie pali wiec nie musi itp, itd.....Dziś przechodząc koło jego kurtki zajrzałam do kieszeni:)zawstydzona/y:) a tam cała paka L&M ów, wiec wzięłam i wlałam do środka cały olejek waniliowy ( zaznaczam że jest to zapach jakiego nienawidzi). Po jakiejś godz wraca z garażu i bez słowa obydwoje zaczynamy sie śmiać,( no nie wyrzymałam) i mówi :
-"żeby chociaż jeszcze pomarańczowy, albo piernikowy to bym sobie na święta zostawił , atak do śmieci..:-D"
-po czym się jeszcze pochwalił, ze będac nieświadomym poczęstował kilku kolegów którzy podjechali coś tam z garażu pozyczyć i oni dopiero mieli z niego ubaw, nie powiem trochę mi to poprawiło humor ( jak na skorpiona przystało):tak:
:laugh2::laugh2::laugh2: to się M zdziwił:laugh2:

Do góry