reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Moj M w temacie serduszkowania podczas ciązy nie mial nigdy problemu tzn zadnych obaw zawsze chcial i chce,oczywiscie zawsze pyta irozumie gdy nie mam ochoty lub nie czuje sie na siłach...za to ja ostatnio to bym mogła codziennie hihi chyba na zapas bo potem ok 6 tygodni postu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Co do pieskow to ja mam poltoraroczna suczke rasy york- jest cudowna nie niszczy nic szybko sie uczy, jakies 2 tygodnie temu cos jej zaszkodzilo i biedna wymiotowala sama piana i miala okropne rozwolnienie to wyobrazcie sobie ze jest do tego stopnia czysta tzn szanuje nasz dom ze z rozwolnieniem czekala az wyjdzie na dwor wtedy jej sie doslownie z pupy lalo,a wymiotowala juz co ok 20min wiec szla na swoje posłanie ani razu nie zabrudzila nam podlogi, gdy ja sie zle czulam jakies 3 tygodnie temu kilka nocy i dni meczyly mnie bole zebow to wlasnie moja"Sonia siedziala calymi nocami przy mnie i albo sie tulila albo zaczepiala jakby chcialabym przestalamyslec o bolu....

reklama
Golanda ja to myślę, że psy jak psy ale niektórzy ludzie powinni chodzic w kagańcu:cool2::-D
super wiadomości :-)
dziewczyny jak często macie teraz wizyty?
Bo ja co 2 tygodnie.. Kurcze przez to że na początku miałam ciążę zagrożoną to mi zaczyna brakować miejsca w karcie ciąży! Zostało miejsce na jeden wpis, a co najmniej dwie wizyty jeszcze przede mną :-D
jutro sie chyba dowiem, pewnie założy drugą kartę albo doczepi bo też mi się kończy

:-D:-D:-D Ja mam taki chytry plan od 1 stycznia :-D:-D:-D najpierw wykorzystam go pod pretekstem masażu, a potem go bzykne:-D:-D:-D:-p:-p:-p
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

m wrócił, więc chyba zaraz zmykam, rzadko kiedy jest tak wczesnie:-D

:-D

witam:-)hmm ja ostatnio wyczytałam właśnie w niektórych artykułach że właśnie pod koniec ciąży maluszki nie kopią a bardziej się przeciągaja bo i miejsca mają mało a za tym idzie mniej się ruszają(ale mojemu nieprzeszkadza mało miejsca :-p)a właśnie szybsze ruszanie się właśnie zwiastuje poród bo i jak to powiedzieć szykuje sobie dobrą pozycje do porodu i się pchają maluszki w strone szyjki aby wiadomo...tak więc nie to jak mało się rusza a właśnie przed porodem robi sobie "wariacje" w brzuszku no ale ile w tym prawdy sama nie wiem bo mój synek non topa lubi poszalec a jeszcze jestem 2w1:-p

Oj, to zaczynam się stresować, bo Emi szaleje, jak przez całą ciążę nie szalała. Cały dzień gdzieś się wypina i łaskocze mnie na samym dole, a wieczorem szaleje na całego, czasem nawet jeszcze zasadzi kopniaka, a ja się zwijam z bólu :-D

A co do serduszkowania - do 1 stycznia post robię nam, a potem ile wlezie ;-)

Kurcze, a ja teraz do toalety tak z 3-4 razy dziennie biegam :szok: i nie wiem, czy mała mnie wyciska, czy to już przed... ale nie czuję, żebym miała urodzić lada dzień :no:

roxeen ;-) na co ci to mleko :-D może akurat w ostatnich dniach ciązy uczuliłaś się na kazeinę i stąd biegunki? Może Borysek już daje ci znać, że mleko krowie jest dla krowy a nie dla niego :-D
Jak masz opuchliznę to pij wodę - do znudzenia będę pisac. ;-) i o tej soli..... już powtarzać nie będę ;-)
A poza tym biegunka dwa razy dziennie to nic strasznego ;-) Lepsze niż zaparcia i toalet co drugi dzien. :tak:

Co do wycieczki do mamy to ci powiem, że pomysł wcale niegłupi... aż żal, że nie wprowadziłas w czyn.

Jak masz opuchliznę to pij wodę - do znudzenia będę pisac. ;-) i o tej soli..... już powtarzać nie będę ;-)
.
zgadzam się w 100% :tak:ja pije wode no od dłuuuuuuuuuuugiego czasu bo lubie tylko z tym ze w cieplejsze dni jak wiosna lato to niegazowaną(z lodówki ma taki fajny smak)a jesień zima gazowaną(bo z lodowki za zimno a jak jest taka hmm "cieplejsza"niesmakuje mi az tak)i powiem że nie mam opuchnietych rąk stóp czy kostki itd.wszystko tak samo jak miałam tylko poprostu utyłam jak to powiedzieć ciążowe zapaski ale woda mi się niezatrzymuje:-)

A ja wyczytałam że wcześniejszy poród jest uwarunkowany gentycznie :tak:Jacyś mądrzy naukowcy po badaniach doszli do takiego wniosku:-) Moja mamusia mnie przenosiła, moja babcia mamę też:tak:Także styczeń mam jak w banku:-)

A ja wyczytałam że wcześniejszy poród jest uwarunkowany gentycznie :tak:Jacyś mądrzy naukowcy po badaniach doszli do takiego wniosku:-) Moja mamusia mnie przenosiła, moja babcia mamę też:tak:Także styczeń mam jak w banku:-)
a ja się z tym niezgodze;-)nie wiem jak to mama miała ale siostra jeden by śmiało mogła przenosić ale jej wywołano(bo miała taka możliwość ale w szczególy tu nie bede wchodziła bo duzo do pisania)a synka przed terminem sama urodziła bo chciał już wyjść:-)i teraz tak samo u mnie pierwszy poród przenosiłam a drugi niewiadomo jakby się skończyło gdyby nie to że nie moge być przeterminowana a ze na poczatku się pchał synek to mogłaby być niespodzianka jak np.poniekąd u AGAGSM;-)gen genem ale poród porodem bo to zależy od naszego organizmu ułożenia maluszka czy też pchania się jego na świat:tak:

reklama

A waga tez jest uwarunkowana? Bo babcia mi powiedziała, że moja mama i ciocia miały ponad 4 kilo :szok: a nam już ginka mówiła, że dziecko jest duże...

Do góry