reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Profil biofizyczny płodu (test Manninga, ang. biophysical profile, BPP) – zestaw nieinwazyjnych badań płodu określający stan płodu na podstawie pięciu parametrów biofizycznych:

• czynności serca płodu (FHR)
  • napięcia mięśniowego płodu
  • ruchów płodu
  • ruchów oddechowych płodu
  • ilości płynu owodniowego.
Wykonuje się następujące badania:

• półgodzinne badanie ultrasonograficzne z oceną parametrów 2-5
  • test niestresowy (NST) mający na celu ocenę FHR
Ocenia się punktowo każdy z pięciu parametrów; wynik prawidłowy na 2 punkty, a nieprawidłowym na 0 punktów. Od otrzymanej punktacji łącznej uzależnia się dalsze postępowanie kliniczne[1].

Cos takiego na wikipedia.pl pisza :tak:

Tak, Karoli!! Dobrze, że się nie dałaś staruszkom :tak:;-)

reklama
e_milcia to ja tego badania nie miaam.
a jakie sa zalecenia, zeby takie badanie robic?

W sumie z tym wyegzekwowaniem kolejki to jestem z siebie dumna, po pierwsze dlatego, ze tak slicznie sobie po wlosku poradzilam, a po drugie, ze zawalczylam o swoje, a nie pozwolilam, zeby ktos sie wepchnal. Ale taka kur...ca mnie ogarnela na nich, ze ich nie puscilam. Gdyby inaczej sie zachowali, czy powiedzieli, przepraszam, ale za 20 min mamy kolejne badanie, czy moglaby Pani nas przepuscic, zadnego problemu by nie bylo, ale ta ich agresja i napastowanie pielegniarki wywolala moja agresje :-D:-D:-D tyle, ze chyba na ekg ten skok cisnienia byl widoczny :-D:-D

Gdzie wy jesteście???:-) Kurde blaszka się zorientowałam że jutro Sylwester czemu nic nie powiedziałyście? A ja kreacji żadnej nie mam:-D Trzeba będzie szybko skroić kieckę z zasłonek ale nie wiem czy mnie to obejmie. Zasłonki mam na 3,50m to chyba starczy? Jeszcze tylko muszę wymyśleć gdzie w tej kreacji wyruszyć??? A wy gdzie idziecie?

Witam ;-)
Noc miałam do d... jak się położyłam bóle jak na @ i zasnełam po 2 godzinach, non stop parci na pęcherz i w nocy tez kilka razy tradycyjnie. Kurcze.... :wściekła/y:
Pocieszam się, że takie bóle się u mnie zaczynają a wiele z was tu miewała je wcześniej a nadal w dwupaku.
Zaparłam się i nie rodzę oczywiście ale panika zaczyna się siać sama nawet. :tak:

dormark - ty też nie rodź - proszę cię bo ty masz za mną suwaczek
Karoli - widzisz, jak dzięku staruszkom przetrenowałaś język włoski - super
Pumpkin - no koleżanka się nie popisała, wierzę, że ci przykro... pociesz się tylko, że ten spirytus aż tak konieczny nie jest

Witam!! Kto dzisiaj rodzi? ;-)Ja nie mam zamiaru. Moje chłopstwo chore, a ja się izoluję, ale czy to coś da?:-( Tomek ma gorączkę i kaszelkuje, mój smarka jak przedszkolak ech:baffled:

Punpkin nie łam się brakiem spirolku, może się obejdzie:tak:

Karoli brawo jestem z Ciebie dumna, ja ostatnio walczę o swoje bo mi 2 tygodnie zostało:tak:

Kacha życzę żeby dziś Oliś spał grzecznie:tak:

emilcia pieprz bratową, są ludzie i ludzie nie ma się czym przejmować i nerwów szarpać:baffled:

Kubiaczka ja to rozumiem jeśli idzie o ZUS pisaałam, aby dziewczyny miały świadomość, że jak miały podbitą 2 miesiące temu to nic nie znaczy, a raporty dają, bo muszą je wypełnić do któregoś dnia miesiąca i żadna łaska Ale to tylko nasz ZUS takie cyry potrafi robić
:szok:

Kaja -stara sie jak mmoge , ale najwidoczniej Mij spieszy sie do mamusi , ale obiecuje , ze bede zaciskala nogi mocno jak sie da ok klade sie dalej.

Dzień dobry mamuśki :-)

Ale tu wesoło wczoraj było :-D ... już mnie dobry humorek z rana łapał ... a tu znowu telefon :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: z moim jakże ulubionym tekstem: 'No i co tam' :confused:
Ile można powtarzać, że NIC ... a jak coś się zmieni, to DAMY ZNAĆ !!!
Jeszcze raz ktoś do mnie zadzwoni i zapyta, czy rodzę, to chyba jednym tchem wylicytuję litanię wszystkich znajomych mi niecenzuralnych słów i zwrotów :tak::tak::tak: AMEN !!!

I cała wena na odpisywanie mnie opuściła :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zmykam pod prysznic ;-)

Dzień dobry.
A ja tradycyjnie.....drzemię :-D co nadrobię kilka stron to mi się film urywa, ale przestałam już z tym walczyć.
Gratuluję wspaniałych humorków ;-)
Roxeen, wszystko wszystkim, ja honorowa też jestem, ale kurde.....na pączka to bym się nie obraziła NIGDY :-D:-D:-D:-D
Morka, Ty to myśl o kreacji na porodówkę :-p:-D:-D bo ja to jeszcze muszę się księdzu zaprezentować ;-) porodówka musi poczekać

Miłego dnia życzę.

roxeen - może z tą hemoglobiną to taki twój urok?
dormark - trzymam kciuki za nas
JoL - mnie też to denerwuje, generanie coraz więcej mnie denerwuje ale staram się jak mogę wyluzować...

Co tu wymyśleć na dzisiejszy dzien?

reklama
Co tu wymyśleć na dzisiejszy dzien?

wymyślcie proszę jak położyć się na krótką drzemkę będąc w pracy,.... Leżenie na dwóch krzesłach się nie sprawdza, na biurku głowy nie oprę bo brzuch mi przeszkadza się tak pochylić... jakieś jeszcze propozycje??

ostatni raz dziś przyszłam do pracy i już bardzo żałuję:baffled::baffled:

Do góry