reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Roxeen witaj z powrotem :-) Miałam taką cichą nadzieję, że wrócisz już z Boryskiem, no ale w takim razie czekamy na dalszy rozwój sytuacji :tak:
Zauważyłyście, że od kilku dni ZAgatki nie ma? Może w końcu Oliwka okazała litość i zdecydowała się wyjść:confused:

reklama
Mam jeszcze wizytę...tak tylko się zastanawiam czy jeśli w 37 tyg jest takie połozenie to już pewne cc czy jeszcze mam się łudzić ,że ktos będzie kontrolował.
Czy któraś z Was tez ma dziecię siedzące na pęchcerzu u mamusi?Czy tylko mój taki akrobata:-D

kochana nam położna na szkole rodzenia mówiła o dziewczynie z położeniem miednicowym, która zgłosiła się na CC (miała zaplanowane je na konkretny dzień).
W dniu kiedy cc było planowane, nie dali rady go jej zrobic bo mieli oblężenie, tak samo dnia następnego.. Jak w końcu wzieli ją na salę, zrobili USG przed i okazało się że mały w nocy się obrócił :tak: także raczej skontolują, spokojnie :tak: W razie czego krzycz że mają to sprawdzić. Bo to że USG będizesz miała na wizycie kontrolnej, nie znaczy, że mały nie zrobi Ci niespodzianki jak akcja się rozpocznie;)

roxeen - witaj... to ci niespodzianka; byłam pewna, że Boryska tulisz już... no naprawdę w szoku jestem.
SercaDwa - fiknąć może nawet w ostatni dzień, jeśli nie masz jeszcze skierowania na CC znaczy lekarz jeszcze bierze taką ewentualność; lekarz moze poznać ułożenie dziecka nawet bez USG
W ogole to zależy też czy ty chcesz aby bylo SN czy wolisz CC?
zAgatka chyba faktycznie mogła urodzić, była przeterminowana a kilka dni się nie melduje.

Witam po południowo
Mam mały problem z kąpaniem małej, a konkretnie drze się w niebo głosy, napina się i nie wiem jak mam ja kąpać, żeby jej się to podobało, a nie kojarzyło się z czymś nieprzyjemnym.
Czy macie jakieś sposoby? :dry:Pomóżcie

Witam dziewczyny ,ja mialam aczoraj wypadek i nie moge zabardzo chodzic bylismy z synkiem na sankach gdy synek zjezdzal z gorki i zobaczylam ze rozpedzony jedzie w spore drzewo bieglam by go zlapac i sie udalo zlapalam go i nic mu sie nie stalo ale ja sie na koniec wywalilam naszczescie upadlam na bok podpierajac sie rekoma i torebka:szok: ale u mnie ostatnio szybszy chod nawet nie byl mozliwy bo zaraz krocze bolało a bieg to wogole niemozliwosc widzac niebezpieczenstwo zagrazajace mojemu synkowi zapomnialam o bolu i bieglamm krocze nadwyrezone i w rzultacie nie bardzo moge chodzic...
Porod-hmmmm termin z OM juz minol ale gin mowil ze usg wskazuje dokladniejszy termin i chyba jednak okolo16urodze od kilku dni mam bole brzucha i krzyza ktore po ok 40minutach ustepuja:-( a ja juz bym tak bardzo chciala miec natalke w ramionach....

Witam po południowo
Mam mały problem z kąpaniem małej, a konkretnie drze się w niebo głosy, napina się i nie wiem jak mam ja kąpać, żeby jej się to podobało, a nie kojarzyło się z czymś nieprzyjemnym.
Czy macie jakieś sposoby? :dry:Pomóżcie
może spróbuj lać bardzo dużo wody tak by była cała zanurzona i było jej wszędzie ciepluśko bo czasem jak leży dziecko tylko plackami w wodzie to brzuszek mu owiewa zimniejsze powietrze i się dziecko denerwuje :tak:

a u mnie dziś leniwie do tego boli mnie brzuch i to nie na poród tylko coś żołądek :baffled:

Roxeen witam z powrotem ;-)

Ja już powoli wymiękam :-(
byłam na KTG ... zapis robili 2 razy ... pierwszy im się nie podobał, bo był bardzo płytki :baffled:
położna coś wspominała, że warto by zrobić USG, ale oczywiście lekarze nie widzieli potrzeby ... powtórzyli tylko KTG, wyszło lepiej więc kazali wracać do domku, liczyć ruchy i przyjeżdżać, gdyby coś się działo ... i jak tu być spokojnym :confused::wściekła/y:
do tego przez całe KTG ani jednego skurczu ... nic a nic :no: załamka ...
Dzwoniłam do swojej ginki spytać o to USG, ale kazała spokojnie :wściekła/y: czekać, jechać jeszcze na KTG w niedzielę, a we wtorek już na patologię ...
tylko do tego wtorku, to ja chyba zwariuję :-:)-:)-(
Przychodnia też już zaliczona, L4 dostarczone do robotki ... przeszłam na piechotę chyba z 5 km w nadziei, że ruch coś pomoże ... ale nawet mi brzuch nie stwardniał :baffled:

Patrysia, Roxeen, super, że możecie czekać na maluszki w domku :tak:
Jola, trzymam kciuki !!! ... psiak daje czadu ;-)
Sandrq, głowa do góry ... wszystko się poukłada :tak:

reklama
ANUSIA dobrze że nic się nie stało:no:
JOL oj bidulka wierze że chciałabyś już urodzić:sorry2:a rozwarcie jakieś już masz:sorry2:czy tak wszystko pozamykane:sorry2:i nie smutaj się czujesz ruchy to tylko je licz i nie martw się na pewno wszystko jest dobrze:tak:

Do góry